MALZEMELER
Yarim Su Bardagi Pirinc
1 Su Bardagi Su
5 Su Bardagi Sut
2 Corba Kasigi Nisasta
1 Paket Vanilya
1.5 Su Bardagi Toz Seker
1 Yumurta Sarisi
YAPILISI
Pirinci yarim saat ilik suda bekletin. Bol suyla yikayip suzun. 1 bardak su ekleyip kisik ateste suyunu cekinceye kadar pisirin. Sut, vanilya ve sekeri ekleyip pirinc iyice yumusayincaya kadar karistirarak pisirin. Nisastayi 2-3 kasik suyla ezip, sutlaca ilave edin. 4-5 dakika daha karistirarak kaynatin. Bir kapta yumurta sarisini cirpin. 1 kepce sutlac ekleyin. Karisimi sutlaca ilave edip karistirin. Bir tasim daha kaynatip tencereyi ocaktan alin. Sutlaci kaselere paylastirip firin tepsisine dizin.Tepsiye kaselerin yarisina gelecek kadar su ekleyin. Kizgin firinda sütlaclarin uzeri hafif pembelesinceye kadar firinlayin. Sutlacin uzerini biraz daha kizarmis seviyorsaniz, 1 yumurta sarisini daha cirpin ve 2-3 kasik sutlacla karistirip, sutlaclarin uzerine surun. AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder