27 Şubat 2007
ISPANAKLI RULO BOREK
MALZEMELER
1/2 Kg. Ispanak
1 Buyuk Sogan
Sivi Yag ve Tuz
6 Tane Yufka
YAPILISI
2 kat yufkayi, aralarini suyla islatarak ust uste siralayin. Ben baklavalik yufkayla yaptigim icin 6 kati ust uste koydum. Dogranmis ispanak ve sogani, tuz ve yagla harmanlayip, pisirmeden, ikiye bolun. Yarisini bu kata serpistirin. Tekrar 2 yufka daha uzerine koyun, aralarini suyla islatin. Kalan harcida bu katin ustune serpin ve 2 yufka daha, aralarini suyla islatarak, harcin uzerine kapatin. Rulo pasta yapar gibi, yufkalari rulo yapip, iki parmak kalinliginda dilimleyip, yaglanmis tepsiye sirayalin. Uzerlerine yumurta sarisi surup, 200 derecede, kizarincaya kadar pisirin. Arzu ederseniz, borek dilimlerini tavada kizartarakta pisirebilirsiniz. AFIYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder