26 Şubat 2007

ARNAVUT USULU ACEM PILAVI

Dun aksamki yemegimizde birde Acem Pilavi vardi. Gerci ben saglikli yasam programim nedeniyle yiyemedim ama esim cok begendi. Hemen fotograflar cekildi, tarifler alindi. Simdide sizlerle paylasiyorum. Iste Arnavut Usulu Cigerli Acem Pilavi...

MALZEMELER
3 yemek kasigi tereyagi

250 gr. ciger
2 su bardagi iri taneli sari pirinc
3 su bardagi su
2 yemek kasigi dolmalik fistik

Karabiber

Tuz

YAPILISI
Pirincleri ayiklayip, tuzlu sicak suda yarim saat bekletin. Pilav tenceresine tereyagini kizdirip, icine yikanip, dogranmis cigerleri atin ve kavurun. Cigerler kavrulunca dolmalik fistiklari ekleyip, kavurmaya devam edin. Dolmalik fistiklar renk alinca yikanmis pirincleri ve birazda tuz ilave edip, kavurunuz. Suyunu ve karabiberini ilave edip, pirincler pisene kadar, hic karistirmadan pisiriniz. Pisen pilavin uzerine bez ortup, kapagini kapatin ve dinlendir. Pilaviniz dinlendikten sonra servis yapin.

AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok: