28 Şubat 2007

CIKOLATA KAPLI KAKAOLU MUFFIN

Cocuklarin ve buyuklerin vazgecilmezi, cikolatali muffinlerim gorucuye cikmaya hazirlar. Muffinlerimin yarisini badem iciyle, yarisinida renkli sekerlerle susledim...
  • MALZEMELER
  • 2 yumurta
  • 1 su bardagi seker
  • 1 paket kakao
  • 1 cay bardagi sivi yag
  • Yarim cay bardagi yogurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardagi (tepeleme) un
  • 1/2 su bardagi sivi krema
  • SOS ICIN
  • 100 gr bitter cikolata
  • Biraz sivi yag
  • SUSLEMEK ICIN
  • Badem, findik
  • Renkli sekerleme
  • Badem ici


  • YAPLISI
  • Yumurta ve sekeri iyice cirpin. Diger malzemeleri ilave edip, cirpmaya devam edin. Kivam aldiktan sonra, muffin kaliplarina yagli kagit yerlestirip (sekildeki gibi), harcinizi paylastirin. Paylastirdiginiz harcin yarisina badem, yarisina findik taneleri koyun. 170 derece firinda 30 dakika pisirin, 30 dakika sonunda firini kapatip, 10 dakika firinin icinde dinlendirin. Firindan cikan muffinleriniz soguduktan sonra Benmari usulu (Bir tencereye su koyun ve ocagi acin. Tencerenin uzerini kapatacak buyuklukte bir tavayi, tencerenin agzina koyun. Icine bitter cikolatayi koyup, eritin. Cikolata eridiginde koyu kivamdaysa, sivi yag ilave edin.) erittiginiz cikolataya, muffinleri batirip, servis tabagina alin. Cikolata, muffinlerin uzerinde soguyunca, badem ve renkli sekerlemelerle susleyin. Erimis cikolatalar, soguyunca harika oluyor. Muffinlerinizi firindan cikar cikmaz kapakli bir saklama kabina koyup, oyle saklayin. Acikta kalinca muffinler kuruyor. Boylece kurumasini engellemis olursunuz. AFIYET OLSUN

27 Şubat 2007

ISPANAKLI RULO BOREK


MALZEMELER
1/2 Kg. Ispanak
1 Buyuk Sogan
Sivi Yag ve Tuz
6 Tane Yufka

YAPILISI
2 kat yufkayi, aralarini suyla islatarak ust uste siralayin. Ben baklavalik yufkayla yaptigim icin 6 kati ust uste koydum. Dogranmis ispanak ve sogani, tuz ve yagla harmanlayip, pisirmeden, ikiye bolun. Yarisini bu kata serpistirin. Tekrar 2 yufka daha uzerine koyun, aralarini suyla islatin. Kalan harcida bu katin ustune serpin ve 2 yufka daha, aralarini suyla islatarak, harcin uzerine kapatin. Rulo pasta yapar gibi, yufkalari rulo yapip, iki parmak kalinliginda dilimleyip, yaglanmis tepsiye sirayalin. Uzerlerine yumurta sarisi surup, 200 derecede, kizarincaya kadar pisirin. Arzu ederseniz, borek dilimlerini tavada kizartarakta pisirebilirsiniz. AFIYET OLSUN

FIRIN SÜTLAÇ

MALZEMELER

Yarim Su Bardagi Pirinc
1 Su Bardagi Su
5 Su Bardagi Sut
2 Corba Kasigi Nisasta
1 Paket Vanilya
1.5 Su Bardagi Toz Seker
1 Yumurta Sarisi

YAPILISI

Pirinci yarim saat ilik suda bekletin. Bol suyla yikayip suzun. 1 bardak su ekleyip kisik ateste suyunu cekinceye kadar pisirin. Sut, vanilya ve sekeri ekleyip pirinc iyice yumusayincaya kadar karistirarak pisirin. Nisastayi 2-3 kasik suyla ezip, sutlaca ilave edin. 4-5 dakika daha karistirarak kaynatin. Bir kapta yumurta sarisini cirpin. 1 kepce sutlac ekleyin. Karisimi sutlaca ilave edip karistirin. Bir tasim daha kaynatip tencereyi ocaktan alin. Sutlaci kaselere paylastirip firin tepsisine dizin.Tepsiye kaselerin yarisina gelecek kadar su ekleyin. Kizgin firinda sütlaclarin uzeri hafif pembelesinceye kadar firinlayin. Sutlacin uzerini biraz daha kizarmis seviyorsaniz, 1 yumurta sarisini daha cirpin ve 2-3 kasik sutlacla karistirip, sutlaclarin uzerine surun. AFIYET OLSUN

26 Şubat 2007

KIWI'NIN CIKOLATA ASKI


  • MALZEMELER
  • Pandispanya Icin
  • 4 kahve fincani seker
  • 4 adet yumurta
  • 5 kahve fincani un
  • 2 yemek kasigi sut
  • 2 yemek kasigi sivi yag
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket kakao
  • Suslemek Icin
  • 5 tane kiwi
  • Kiraz sekerlemesi
  • Cikolatali Krem Ole
  • 2.5 su bardagi sut
  • YAPILISI
  • 2.5 su bardagi sutle, krem ole'yi cirpin ve buzdolabinda bekletin. Seker ve yumurtalari 5 dk. cirpin ve diger malzemeleri icine ekleyip dusuk devirde cirpmaya devam edin. Yaglanmis pasta kalibina harcinizi dokun ve 170 dereceye ayarlanmis firinda 30 dakika pisirin. 30 dakika sonunda firini kapatin, kapagini acmadan 15 dakika daha pandispanyayi firinda dinlendirin. Firindan cikan pandispanya soguduktan sonra ikiye kesip, alt kismini sutle biraz islatin. Sogumus kremanizin 3/1 ini icine surup, kiwi ve kiraz sekerlemesiyle doldurun. Pandispanyanizin ust katinida sutle islatip, kiwilerin uzerine kapatin, kalan kremayla heryanini kaplayip, yine kiwi, hisdistan cevizi ve kiraz sekerlemesiyle susleyin. AFIYET OLSUN
  • *** Kermes icin yaptigim pastalardan birisiydi bu. Pastalarinizi bir gece buzdolabinda dinlendirirseniz, tadi daha guzel olacaktir...

MEYVELI PASTA





  • MALZEMELER

  • 7 Yumurta

  • 7 Fincan Seker

  • 9 Fincan Un

  • 1 Paket Kabartma Tozu

  • 3 Yemek Kasigi Sut

  • 3 Yemek Kasigi Sivi Yag

  • Suslemek Icin

  • Mevsim Meyveleri

  • Kiraz sekerlemesi

  • Vanilyali Krem Ole

  • 2.5 su bardagi sut

  • YAPILISI

  • 2.5 su bardagi sutle, krem ole'yi cirpin ve buzdolabinda bekletin. Seker ve yumurtalari 5 dk. cirpin ve diger malzemeleri icine ekleyip dusuk devirde cirpmaya devam edin. Yaglanmis kaliba harcinizi dokun ve 170 dereceye ayarlanmis firinda 30 dakika pisirin. 30 dakika sonunda firini kapatin, kapagini acmadan 15 dakika daha pandispanyayi firinda dinlendirin. Firindan cikan pandispanya soguduktan sonra ikiye kesip, alt kismini sutle biraz islatin. Sogumus kremanizindan birazini icine surup, meyvelerle doldurun. Pandispanyanizin ust katinida sutle islatip, meyvelerin uzerine kapatin, kalan kremayla her tarafini kaplayip, meyve ve kiraz sekerlemeleriyle susleyin.AFIYET OLSUN

  • *** Kermes icin yaptigim pastalardan. Pastalarinizi bir gece buzdolabinda dinlendirirseniz, tadi daha guzel olacaktir...

MAKLUBE


  • Evlendigimizden beri (yani 6 yildir) esim yapicakti, ben yiyecektim ama bir turlu firsat olmadi. Arkadaslarimdan yapanlar olmustu, yemistim ama hic yapmamistim, hem kolay, hemde doyurucu bir yemek, tavsiye ederim. Yanina sadece corba yapmaniz yeterli...
  • MALZEMELER
    Yarin kg. kup kup dogranmis ve haslanmis dana eti
    3 tane orta boy halka halka dogranmis ve haslanmis havuc
    3 tane orta boy kup kup dogranmis ve hafif kizartilmis patates
    Yarim su bardagi haslanmis bezelye
    Yarim su bardagi misir
    2 Su bardagi pirinc (Yarim saat, bol tuzlu sicak suda bekletilmis)
    Tuz, karabiber, sivi yag
    Arzu ettiginiz salata malzemeleri
    Yogurt
    Su
  • YAPILISI
    Orta boy yemek tencerenizin en alt kismina hafif kizarmis patates ve haslanmis havuc ve bezelye ve misir karisimini, tuz ve karabiberle harmanlayip, doseyin. Bunlarin uzerine haslanmis etleri serpistirin. Pirincleri tuzundan arinacak sekilde iyice yikayin ve etlerin uzerine dokun. Uzerini kasikla duzleyip, pirinclerin uzerini 2 parmak gececek sekilde su ilave edin. Biraz sivi yag gezdirip, kapagini kapatin. Kisik ateste, pilaviniz suyunu cekene kadar pisirin. Pilav pistikten sonra, ocagi kapatin, tencerenin kapagini acip bir bez ortup, kapagi kapatin ve 15 dakika dinlendirin. Pilaviniz dinlendikten sonra bezi alin, genisce bir tepsi veya servis tabagini, tencerenin agizina kapatip, tencereyi ters cevirin. Bu sekilde 15-20 dakika bekletin. Tencerenin alti hafif soguyunca, tahta bir kasikla tencerenin tabanina vurun ve yavas yavas tencereyi kaldirin. Yogurt ve salata malzemeleriyle, servis tabaginizin kenarlarini susleyin.
  • AFIYET OLSUN

ARNAVUT USULU ACEM PILAVI

Dun aksamki yemegimizde birde Acem Pilavi vardi. Gerci ben saglikli yasam programim nedeniyle yiyemedim ama esim cok begendi. Hemen fotograflar cekildi, tarifler alindi. Simdide sizlerle paylasiyorum. Iste Arnavut Usulu Cigerli Acem Pilavi...

MALZEMELER
3 yemek kasigi tereyagi

250 gr. ciger
2 su bardagi iri taneli sari pirinc
3 su bardagi su
2 yemek kasigi dolmalik fistik

Karabiber

Tuz

YAPILISI
Pirincleri ayiklayip, tuzlu sicak suda yarim saat bekletin. Pilav tenceresine tereyagini kizdirip, icine yikanip, dogranmis cigerleri atin ve kavurun. Cigerler kavrulunca dolmalik fistiklari ekleyip, kavurmaya devam edin. Dolmalik fistiklar renk alinca yikanmis pirincleri ve birazda tuz ilave edip, kavurunuz. Suyunu ve karabiberini ilave edip, pirincler pisene kadar, hic karistirmadan pisiriniz. Pisen pilavin uzerine bez ortup, kapagini kapatin ve dinlendir. Pilaviniz dinlendikten sonra servis yapin.

AFIYET OLSUN

BEZE


MALZEMELER 
3 yumurta aki 
5 cay bardagi toz seker
1 tutam tuz

YAPILISI 

Malzemenin hepsini bir tencerenin icerisine koyup, tencereyi kisik atese koyalim. Mikserle surekli cirparak, yaklasik 7 dakika pisirelim. Atesten aldiktan sonra 10-15 dakika daha cirpmaya devam edelim. Karisim iyice katilastiysa, bezelerimiz pismeye hazir demektir. Firin tepsisine yagli kagit serelim. Krema sikma torbasina karisimi koyup, pisirme kagidinin üzerine sekil vererek karisimi sikalim. 100-120 derecedeki firinda pisirelim. Bezeler sertlestiginde, firini kapatip, bezelerin sogumasini bekleyip, soguduktan sonra servis yapabiliriz. 

AFIYET OLSUN

MEYVELI TURTA


  • MALZEMELER
  • 3 Yumurta
  • 1 Su Bardagindan 1 Parmak Az Yogurt
  • 1/2 Paket Eritilmis Margarin
  • 1 Su Bardagi Seker
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Aldigi Kadar Un
  • Mevsim Meyveleri
  • 2 Paket Dr.Oetker Tart Jolesi
  • YAPILISI
  • Butun malzemeleri karistirarak yumusak, pogaca hamuru kivaminda hamur elde ediyoruz. Merdaneyle acarak, varsa turta kalibina yoksa tepsiye serip, 180 derece firinda pisiriyoruz. Firindan ciktiktan sonra sogumaya birakiyoruz. Iyice soguduktan sonra mevsim meyveleriyle susluyoruz. Tart jolesini pisirip, cirparak sogutuyoruz ve katilasmadan meyvelerin uzerini kapaticak sekilde tartimiza dokuyoruz. AFIYET OLSUN

MARMELATLI VE COKOKREMLI CICEK KURABIYE



  • Bu aralar hangi yemek sitesine girsem bu kurabiyelerden var :) Pastaci Kiz Ozlem arkadasimizin sayfasinda (http://susam.blogcu.com/kurabiyeler) gezerkende ayni kurabiyeleri gorunce bir deniyeyim dedim :) marmelat cok sevmedigim icin daha cok cokokrem kullandim, gercektende cok cici oldular...


  • MALZEMELER
  • 200 gr. margarin
  • 1 su bardagi pudra sekeri
  • 1 tane yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardagi un
  • SUSLEMEK ICIN
  • Pudra sekeri
  • Cokokrem ve marmelat (ben ahududu marmeladi kullandim)
  • YAPILISI
  • Oda sicakligindaki margarinimizi ve diger malzemelerimizi bir kabin icine koyup, kulak memesi kivaminda, iyice yoguruyoruz. Hamurumuzu 10 dk. dinlendirdikten sonra, merdaneyle yarim parmak kalinliginda aciyoruz. Cicek seklindeki kurabiye kaliplariyla kesiyoruz, kestigimiz kurabiyelerin yarisinin, ortasini kucuk bir kalipla daire seklinde kesiyoruz. Firin tepsimizi yaglayip, hamurlarimizi tepsiye diziyoruz. Onceden isittigimiz 180 derece firinda, yaklasik 20 dakika pisiriyoruz. Kurabiyelerimiz pistikten sonra, ortasi delik olmayan kurabiyelerimizi alip üzerine cokokrem veya marmelat surup, ortasi delik olmayan kurabiyemizin uzerine kapatiyoruz. Kenarlarina pudra sekeri serpistirip, servis tabagina aliyoruz. AFIYET OLSUN

CAM SEKERLI KURABIYE

  • Sevgili 'Pastaci Burcu' arkadasimizdan aldim tarifi ve hemen yaptim, dun Oktay Usta'nin programindada yaptilar, gercektende cok kolay ve leziz. Ben kucuk Kent sekerlerden bulamadim, yerine Kent'in Meyveli Bon Bon Sekerlerinden birer tane koydum. 'Pastaci Burcu' arkadasimizin kurabiyelerini gormek icin asagidaki linke tiklayin yeter... http://pastaci.blogspot.com/2006/02/sevgililer-gn-iin-1.html
  • MALZEMELER
  • 1 su bardagi + 1 cay bardagi un
  • 75 gr. tereyagi (oda sicakliginda kucuk kucuk kesilmis)
  • 3 yemek kasigi seker
  • 1 yumurtanin beyazi
  • 2 yemek kasigi portakal suyu
  • Yaklasik 1 avuctan fazla 200 gr. renkli seffaf seker (en küçük boy)
  • (Ben Kent'in meyveli bon bon sekerlerinden birer tane koydum.)
  • YAPILISI
  • Firinimizi 180 derece isitmaya baslayalim. Bir firin tepsisine yagli kagit serelim. Once sekeri, yumurta akini ve portakal suyunu kabimiza alip, kasikla iyice karistiralim. Daha sonra unu ve yagi ekleyip iyice yogurarak güzel bir hamur elde edelim. Eger hamur elinize yapisirsa, biraz daha, azar azar un ilave edebilirsiniz. Hazirladigimiz hamuru, tezgahimiza biraz un serpistirerek cok ince olmayacak sekilde acalim. Hamurdan yuvarlak sekiller cikaralim ve ortasini kalp seklinde kalipla acalim. Ortalarina seker yerlestirelim. Ama seker yerlestirirken, actiginiz delik kadar seker koymamaya calisin. Her zaman actiginiz delik, sekerden buyuk olsun. Boylece eriyen seker, kurabiyelerin disina tasmaz. Kurabiyeleri, onceden isittigimiz, 180 derece firinda, 15 dakika pisirlim ve pistikten sonra tezgahimizda sogutalim. AFIYET OLSUN

ANTEP FISTIKLI CIKOLATALI SPIRAL PASTA



  • MALZEMELER
  • Pandispanya Icin
  • 3 Yumurta
  • 3 Kahve Fincani Seker
  • 4 Kahve Fincani Un
  • 1 Yemek Kasigi Sut
  • 1 Yemek Kasigi Sivi Yag
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • Suslemek Icin
  • 1 Paket Sade Krem Santi
  • 1 Paket Dr. Oetker Vanilyali Cream Ole
  • 3 Su Bardagi Sut
  • Ulker Damla Cikolata
  • Tuzsuz Antep Fistigi
  • 100 gr. Bitter Cikolata
  • YAPILISI
  • Bir kabin icine yumurtalari kirin, sekeri ilave edip kopurunceye kadar cirpin. Sonra un ve kabartma tozunu eliyerek ilave edin. Diger malzemleride ekleyip cirpin. 170 derece firinda 30 dk pisirip, firini kapatin. Firinin kapagini acmadan, keki 15 dk dinlendirin. Bir cezveye su koyun ve ocagi acin. Cezvenin uzerini kapatacak buyuklukte baska bir cezveye bitter cikolatayi koyup, su dolu cezvenin ustune yerlestirin. (Boylece Benmari usulu cikolatayi eritmis olacaksiniz.) 1 Su bardagi sutle krem santiyi cirpin ve icine 1 su bardagi sut ve cream oleyi ilave edip cirpmaya devam edin. Iyice koyulastiktan sonra, kremanizi 5-10 dakika buzdolabinda dinlendirin. Kekinizi ortadan ikiye kesip, kalan 1 su bardagi sutle iki katinida islatin. Kekin alt kismini servis tabagina yerlestirip, kremanizin 3/1'i ileuzerini kaplayin. Damla cikolata ve antep fistigi serpitirip, kekinizin sutle islatilmis ust katini kapatin. Kalan kremanizla kekin her tarafini kapatin. Benmari usulu erittiginiz bitter cikolatayi, pasta siringasinin icine doldurun, siringanin yazi yazma ucuyla, pastanin uzerine kucukten buyuge dogru spiraller (daireler) cizin. Bir kurdan yardimiyla, spirallere cizikler atarak, sekiller verin, antep fistigiyla pastanizin ortasini ve kenarlarini susleyin. Pastanizi 1 gece buzdolabinda dinlendirin. Buzdolabinda ustundeki cikolata sekilleri donuyor ve muhtesem bir tad... AFIYET OLSUN

BONIBONLU PASTA

  • MALZEMELER
  • 3 Yumurta
  • 3 Kahve Fincan Seker
  • 4 Kahve Fincan Un
  • 2 Yemek Kasigi Sivi Yag
  • 2 Yemek Kasigi Sut
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • SUSLEMEK ICIN
  • 2 Paket Cikolatali Krem Santi
  • Bonibon Seker
  • Ulker Damla Cikolata
  • Sut
  • YAPILISI
  • Bir kabin icine yumurtalari kirin, sekeri ilave edip kopurunceye kadar cirpin. Sonra un ve kabartma tozunu eliyerek ilave edin. Diger malzemleride ekleyip cirpin. 170 derece firinda 30 dk pisirip, firini kapatin. Firinin kapagini acmadan, keki 15 dk dinlendirin. 2 paket krem santiyi, 1.5 bardak sutle cirpin, buzlukta biraz sogutun. Keki ikiye kesip, her iki kek katinida biraz sutle islatin. Alt kati tepsiye koyup, ustune krem santinin 3/1ini surun, damla cikolatalari serpistirin ve kekin ust kismini kapatin. Ust katida kalan krem santiyle iyice kaplayin. Pastanizin kenarlarina damla cikolata serpistirin ve ortasini bos birakin. Pastanizi buzlukta 10 dakika dinlendirin. Krem santi iyice donduktan sonra buzluktan cikartin ve buzdolabina koyun. Servis yapmadan once bonibon sekerleri yerlestirin. Onceden yerlestirilince, bonibon sekerlerin boyalari akiyor, bu nedenle servisten hemen once yerlestiriyoruz. AFIYET OLSUN