10 Nisan 2008

BAKLAVALIK YUFKADAN PATATESLİ BOREK

Desteklerini esirgemeyen tum dostlarima tesekkur ediyorum. Bugun cok daha iyiyim. En azindan oglumda, bende bugun aglamadik :) Bu iyiye gidisin gostergesi olsa gerek. Gerci sabahleyin, servise benimde binmem konusunda israr etsede minik kuzum, arkadasi Mete'yi gorunce cokta israr etmedi ve bugun en azindan tebessum ederek bindi servise. Onun acisindan bakarsak daha zor aslinda. Ogretmenleri yabanci bir dil konusuyor sonucta ve hic kimseyi tanimiyorlar, yaninda kendi dilini konusan, tanidigi bir arkadasi olmasi bile yetiyor. Dilerim su zor gunler cabucak gecer, ikimizde bu duruma alisiriz. Bugun ilk kez servisle donecek. Ve ben cok kotu hastayim, bu yuzden bugun okulada gidemedim. Yani oglusum buyuk adam gibi, servisle kendi gidip, kendi donecek evine bugun. Sabahleyin kafami kaldiramadim, gece cok az uyku uyuyabildim. Oglumu gonderdikten sonra tam 4 saat uyumusum. Insan aglayincada cok uykusu gelir ya, sanirim dunun acisini cikarttim :) Neyse hersey guzel olacak insaallah. Yarin iki tane sinavim var, su zor gunlerin ve hastaligin tamda vize donemine rastlamasi cok kotu oldu ama yapacak bir sey yok. Bugunlerde gececek, cok guzel anilar olarak kalacak hatiralarimizda... Bir donem borek furyasi vardi bizim evde, neredeyse hemen her gun borek yapiyordum. Iste bu borekte o gunlerden kalma bir borek. Su hastalik donemimde neredeyse hic mutfaga giremedigim icin, arsivime girip, oralardan bir tarif paylasayim dedim...

MALZEMELER
1 paket hazir baklavalik yufka
2-3 adet rendelenmis patates
1 adet yemeklik dogranmis sogan
Sivi yag
Yogurt
Su
Tuz
Corekotu
Susam

YAPILISI
Sogani ve rendelenmis patatesleri birlikte kavurun, tuzunu ayarlayin. Firin tepsisine yagli kagit serin. Baklavalik yufkalarin her bir katinin arasina cok az sivi yag surun. 6-7 kati boyle ust uste koyduktan sonra patatesli harcin yarisini serpistirin. Patateslerin uzerine yine yufka koyup, aralarina cok hafif sivi yag gezdirin ve kalan patatesli harci serpistirin. En son kalan yufkalarida bu sekilde yerlestirip, en ustteki yufkanin uzerini yogurtla kaplayin. Arzu ettiginiz sekilde boregi dilimleyin. Corekotu ve susam serpistirip, 200 derece firinda pisirin. Sicakken uzerine bez ortup, 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapin.

AFIYET OLSUN

20 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Mmmm çıtır çıtır görünüyor Nihan'cım ellerine sağlık, bir dilim alıyorum.. Baklavalık yufkadan börek hiç denememiştim ama belli ki nefis oluyor.. Ellerine sağlık.. Sen ve oğluşun için herşeyin daha iyi gitmesine çok sevindim..Bu arada cumartesi günü için senin truff tarifini deneyeceğim, fotoğraflayıp yayınlamamda bir sakınca yoktur umarım senin için..

uygarimizlahayat dedi ki...

Canım bu kahrolası hastalık morali bozuk birini buldu mu yakasından ayrılmaz, sende bu hafta bayağı duygu yoğunluğu yaşadın atlatman zor oldu, ama artık topla kendini, silkelen birazcık ninocummm... Börek yine her zaman ki gibi harikaaa, öpüyorum seni canım geçmiş olsun, ellerine sağlık...

antepası dedi ki...

Canım hep merak etmişimdirbaklavalık yufkadan börek nasıl olur diye.Pek güzele benziyor.Deneyeceğim.Ağlamalar azaldığına sevindim.Bu iyiye gidiyor demektir.Herşey normal olacak

Adsız dedi ki...

geldi mi üst üste geliyor zaten canım ama sen merak etme her şey daha iyi olacak sadece zaman ve sabır

kocaman sevgilerrr

Adsız dedi ki...

Cok sahane görünüyor,ellerine saglik canim.Sevgiler.

Nilgün dedi ki...

Nihancigim pek lezzetli görünüyor..sanirim citir citir oldu..Denemek gerek..Ellerine saglik


SEVGILER

Zainab dedi ki...

Nihan'cığım çok geçmiş olsun canım. Allah şifa versin, Allah dayanamayacağı yükü kimseye vermezmiş. Bugünler hele bir geçsin sen yine bizimle güzel tariflerini paylaşacaksın inş canım.

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Canım çok geçmiş olsun...Sınavlarında da başarılar dilerim...Börekde harika olmuş ellerine sağlık...Sevgiler...

NESRIN dedi ki...

Ninocugum borek citir citir gorunuyo.Mmm tam istedigim gibi yani.Cocuklarin okula ilk basladigi donem gercekten cok zor.Benim kizimdada yasadik bu durumu simdi sira kucukte agustos sonundada o basliycak ve sabahtan aksama kadar okulu bakalim onunla nasil basa cikicam.Ya sabir kardes az kaldi yaza Turkiyeye gidicegini ailene kavusacagini dusun.Bunlarin hepsi geride kalicak.Sevgilerimle canim.

Leziz Sofralar dedi ki...

Canim nefis olmus ellerine saglik.sevgiler..

emineninemekleri dedi ki...

Nihancim, canim böregin citir citir olmus ellerine saglik.

Kocaman öpüyorummmmmmmmmmm
Emos

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık canım.hiç baklavalık yufkayla denemedim ama çok güzel görünüyor.denemem gerekiyormuş demekki.sanada geçmiş olsun canım.oğluşun için en iyi ilaç zaman demiştim.ama sen kendini çok fazla yıprattın.çok üzüldün.bu süreci bütün çocuklar ve anneler yaşıtor canım.zamanla herşey daha iyi olucak .görüşmek dileğiyle.

keskinli dedi ki...

cok gecmis olsun canim sabir insallah dahada iyi olur

böreklerde enfes ellerine saglik sevgiler

EVINIZDEN BEREKET,dilinizden dua,kalbinizden RAHMAN ve RESUL ASKI eksik olmasin cumaniz mübarek olsun

Adsız dedi ki...

çoooook hamaratsın,çok.bayılıyorum yemeklerine,nino.

Selcen Şenocak dedi ki...

Canım ne güzel zaman geçtikçe oğlunun okulu düzene giriyor sevindim.

Börekde nefis görünüyor ellerine sağlık canım.

Sevgiler...

Yaren dedi ki...

Cok büyük gecmis olsun ninocum,yani ne cok hastalanan oldu.Hemde cok agir gecirdik.Saglikli kalmadi etrafimda.Sizlerede acil sifalar diliyorum canim.Börekte süper görünüyor.Baklafa yufasiyla cok enteresan olmus,ellerine salgik.Sevgiy ve saglikla kal canim.

Aybike Ceylan dedi ki...

Nihan'cigim,
Citir citir olmus, ellerine saglik.

Canini sikma sakin, hersey halloluyor zamanla.

Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta sonu diliyorum.

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

ellerine sağlık ninocum nefis görünüyor...
sevgiler,öpücükler

Adsız dedi ki...

Ağlamış mı benim ninom...

Hiç ağlama canummm benim. Ben gittim diyemi ağladın :)))))

geldim işte bak :) kuşum öpüyom seni pek özledim.

www.misssgibi.com

İLKAY dedi ki...

Ninocum şu meşhuuuuuuuuuur baklavalık yufkayı bulsam elimden kurtulamicak ama::)))

bu böreği istiyorum ben::)))nefissssssss olmuş....

umarım herşey daha iyidir canım...

sevgilerimle,
ilkay