22 Ocak 2015

Başımıza Ne Gelirse Yemekten Geliyor



Başımıza ne gelirse yemekten geliyor! E aç mı kalak anacım :) Tabii ki hayır..
Dün öğlenden sonra aneseziyle uyutulduktan sonra yarım kolonoskopi yapıldı. Bir polipoid ve iki cep varmış. Haftaya tekrar anestezi verilip tam kolonoskopi olacak ve eğer başkada polip varsa hepsi alınacak. Eğer rahatsızlanmasam belki bu poliplerden haberim olmayacaktı. Şimdi sıkıntılı bir durum yok ama ilerde olmaması için de önlem almak gerekiyor. Kan değerlerim genel olarak iyi çıktı diyelim. Kolestrol hala var karaciğer değerlerim düzelmeye dönmüş bu iyi haber. İnsülin direnci ise 36 iken şimdi 22 çıktı bu da güzel haber çünkü diyet yapmak ve yürüyüş bana iyi gelebilir. İnsülin direnci ne kadar az olursa o kadar kolay kilo verebiliyorsunuz. Ve gittiğim tüm doktorların ortak kararı DİYET ve SPOR. Spor derken şimdilik normal tempo yürüyüş, hergün 40 dakika. Yani bana yine Tiran sokakları ve Leslie ile Walk at Home yolları göründü :) Neyse güzel bir diyet verdi doktorum. Harika sağlıklı yemekler yiyeceğim hem kilolardan hemde hastalıklardan kurtulacağım inşallah. Yaza güzel bir hedef koyduk. Şimdilik söylemiyorum sonra birazcık zayıflım o zaman asıl hikayemi anlatacağım sizlere. Gerek özelden, gerek maille aldığım yorumlarda dostlar zayıflama hikayemi soruyorlar. Zayıflama hikayemin üzerine bebeğimi kaybetmiştim onun üzerine toparlanmam zaman aldı ve üstüne nur içinde yatsın anneannemi kaybedince ben hepten bıraktım kendimi zaten üstüne de hamile kalınca diyet hayal oldu. Şimdi bebeğim 7 aylık, yaş da 37 olunca bir önlem almak gerekiyordu ve ben yeniden sahalara döndüm. 2 yıl önce 25 kiko vermiştim yaklaşık 6 ayda. Şimdi de bi 30 kilo hedefim var. Yediklerimi ara ara burada paylaşmaya çalışacağım ve size haftalık raporlar yazacağım. Haftalık tartılarımda da kaç kilo verdiğimi, neler yediğimi de buradan sizlerle paylaşmayı düşünüyorum. Bu haftaki menüm şu şekilde. (Bu listeler doktorumun bana özel verdiği listelerdir, örnek teşkil etmemektedir. Kendinize uygun listeyi doktorunuza danışarak almanızı tavsiye ederim. Zira bana uygun olan bir gıda size uygun olmayabilir.)


Sabah: Sabahları aç karnına bir bardak kabuk tarçınlı ılık su içiyorum. Önceden limonlu sirkeli kabuk tarçınlı su içiyordum. Ancak şuan rahatsızlığımdan dolayı limon ve sirke yasak. Suyumu içtikten sonra 4-5 kaşık yağsız kaymaksız evde yağtığım yoğurt üzerine 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi 1 kivi ve 2 çilek doğrayıp yedim. Yemekten sonra 1 bardak su.

Ara Öğün: 1 bardak su. Arada 1 havuç ve 1 bardak şekersiz ıhlamur. 1 bardak su.

Öğle: Yemekten önce 1 bardak su Öğle yemeğinde 1/2 kase tarhana çorbası (baharatsız), 2 yemek kaşığı tavuk döner, 1 dilim tam buğday unlu ekmek ve 1 bardak ayran. Yemekten sonra 1 bardak su.

Ara Öğün: 1 bardak su. 1 kivi. Üzerine 1 bardak su.

Akşam: 1 bardak su. Karışık salata ve 100 gr. ton. Üzerine 1 bardak su.

Ara Öğün: 1 bardak su. 1 Elma ve 4-5 kaşık yoğurt. Üzerine 1 bardak su.


Bugünlük menüm bu şekilde. Öğlen ve akşam bol salata ile bol bol lif almaya çalışıyorum. Bu diyetlerde çok önemli. Lifli gıdalar almak hem bağırsaklarımıza iyi geliyor hemde kilo vermemizi sağlıyor. Her öğüne başlarken ve bitirirken içtiğim sularda gün boyu en az 12 bardak su içmemi sağlıyor bu da günlük su ihtiyacını karşılamış oluyor. Herkese mutlu, sağlıklı günler, Nino'dan sevgiler...

1 yorum:

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Ninicugum inşallah seni takip ederek banada ılham gelır.Kolay gelsın diyorum..