16 Ocak 2015

ERİK SUYU ve SÜT YAPAN TARİFLER BAŞLIYOR



Yeni bir kategorimiz var artık "Süt Yapan Tarifler". Bundan sonra bu kategoride paylaşacağım tüm tecrübelerimi. 3 çocukta yaşadığım ne varsa tüm tecrübelerimi yazacağım yeni bir kategori alanı burası. Bence her anne yazmalı kendi tecrüblerini çünkü ne kadar tecribeniz olursa olsun her çocuk ayrı bir dünya her emzirme dönemi ayrı bir hikaye bence.. Bugün bir klasik tarifle girişi yapacağım. Kırmızı Erik suyu Arnavutluk'ta hastanelerden doktorların ve hemşirelerin size verdikleri ilk şey. Hastanede yoksa bile yapıp getirmelerini söylüyorlar refakatçilere. 

Erik suyunu hazırlarken şu iri kocaman eriklerden seçmek çok isabetli ayrıca mürdüm erikte olabilir ya da bahçeden toplanmış kırmızı top top eriklerden. Burada yapacağımız komposto şekersiz olacağından kilo yapar derdiniz olmasın. Aslında hiçbir şeyi kafaya takmayın sütün düşmanı düşünmektir aslında. Sizin düşünüp kafaya taktıkça gidiyor süt. Süt hikayemi diğer posta bırakıyor ve tarife geçiyorum.


MALZEMELER

1 kilo kırmızı erik
2 litre su
1-2 çubuk tarçın

YAPILIŞI

Erikleri güzelce yıkayın ve 2 litre su dolu tencereye alın ve kaynatın. Kaynamaya başlayınca 10-15 dakika daha kaynasın. Sonra ocağı kapatın ve bir iki tane çubuk tarçını içine atıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ister süzerek, isterseniz süzmeden içebilirsiniz. Yaz aylarında soğuk, kış aylarında da ılık içebileceğiniz harika bir içecek ve gün boyu bu iki litre erik suyunu tüketin yanı sırada 2 litre su tüketmenizi tavsiye ediyorum.

AFİYET ve SÜT OLSUN

2 yorum:

Emine dedi ki...

merhaba çok ellerinize sağlık acemilik konusunda size katılıyorum benimde 3 evladım var insan her birinde acemilik yaşıyor takipteyim sevgiler

NiNo dedi ki...

Çok tşkler