25 Ocak 2015
FIRINDA BALLI BALKABAGI TATLISI
Cocuklugumun unutulmaz tatlilarindan biridir balkabagi. Anacigim ne de guzel yapar.. ahhh gurbet.. Burda bir baslarsam soze bitiremem diye korkumdan gurbet bahsini bir baska posta birakiyorum. Balkabagi tatlisini yapmayinca insana pek bi zormus gibi geliyor ama aslinda oyle degil. Cok cok kolay bir tatli ve bence hicbir zahmeti yok, biraz soymasi zor o kadar. Sadece tencerede pisirerek ikram edebileceginiz gibi firinlarayarak da ikram edebileceginiz bu harika tatli uzerinde balla firinlandiginda muhtesem oluyor. Denemediyseniz bi deneyin derim...
MALZEMELER
3 kilo iri iri dogranmis balkabagi
3-4 bardak seker (sekerini kendi zevkinize gore ayarlayabilirsiniz)
Bal
Antep fistigi (veya ceviz)
YAPILISI
Iri iri dogranmis balkabaklarini derin bir tencereye alin. Uzerine 3-4 bardak seker dokup, tencerenin kapagini kapatin ve bir gece bu sekilde bekletin. Sabaha kadar balkabagi suyunu salacaktir. Daha sonra orta ateste balkabagini pisirmeye baslayin. Yaklasik 20 dakika ile yarim saat arasinda pisiyor balkabagi, arada catalla kontrol etmekte fayda var. Cok fazla hamur olmamasi gerek, yok tabaga alirken parcalanir. Henuz diriyken, ocagin altini kapatin ve bir suzgu kepce yardimiyla kabaklari firin tepsisine alin. Uzerine bal gezdirip, 200 derece firinda uzeri hafif kizarana kadar pisirin. Servis yaparken dovulmus antep fistigi veya cevizle servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun... Nino'dan sevgiler...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
ellerinize sağlık nihan hnm ilk defa sizden öğrenmiş oldum :) ilginç tarif kabak mevsiminde denemeyi çok isterim bu ölçü kaç kişilik tatlı çıkıyor acaba takipteyim sevgilerrr
Emine hanım tesekkür ederim öncelikle evet tarif biraz değişik gelebilir ama çok güzel oluyor. Dikdörtgen borcamla yapmıştım tam olarak kişşi sayısı veremem ama biz ailece yedik birkaç gün :)
Yorum Gönder