26 Şubat 2007

BONIBONLU PASTA

  • MALZEMELER
  • 3 Yumurta
  • 3 Kahve Fincan Seker
  • 4 Kahve Fincan Un
  • 2 Yemek Kasigi Sivi Yag
  • 2 Yemek Kasigi Sut
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • SUSLEMEK ICIN
  • 2 Paket Cikolatali Krem Santi
  • Bonibon Seker
  • Ulker Damla Cikolata
  • Sut
  • YAPILISI
  • Bir kabin icine yumurtalari kirin, sekeri ilave edip kopurunceye kadar cirpin. Sonra un ve kabartma tozunu eliyerek ilave edin. Diger malzemleride ekleyip cirpin. 170 derece firinda 30 dk pisirip, firini kapatin. Firinin kapagini acmadan, keki 15 dk dinlendirin. 2 paket krem santiyi, 1.5 bardak sutle cirpin, buzlukta biraz sogutun. Keki ikiye kesip, her iki kek katinida biraz sutle islatin. Alt kati tepsiye koyup, ustune krem santinin 3/1ini surun, damla cikolatalari serpistirin ve kekin ust kismini kapatin. Ust katida kalan krem santiyle iyice kaplayin. Pastanizin kenarlarina damla cikolata serpistirin ve ortasini bos birakin. Pastanizi buzlukta 10 dakika dinlendirin. Krem santi iyice donduktan sonra buzluktan cikartin ve buzdolabina koyun. Servis yapmadan once bonibon sekerleri yerlestirin. Onceden yerlestirilince, bonibon sekerlerin boyalari akiyor, bu nedenle servisten hemen once yerlestiriyoruz. AFIYET OLSUN

7 yorum:

Adsız dedi ki...

burasııı canımcığımın bloğu çok güzel tarifler var kaçırmayınnnn
arkadaşım msn dede konuşuyoruz ama inan ki tariflerin harika dayanamayıp illa gurmeler gibi duygularımı dökmek istiyorum aşureler zaten süper ama o yaş pastan kafamın içine kazındı denemem lazım yapamazsam sana gelir sen bana yaparsın artık:))bir de o çiçekli kurabiyelerden olsun yanında şekerli kurabiyeyi de sen yaparsın zaten demiiii aman nihan yaaa zaten rejimdeyim naptın sen şimdi bana gözlerimi ayıramıyom karnım gurulduyo neredeyse bilgisayarın içine gircem ha birde bloğun hayırlı olsun

Adsız dedi ki...

Canım benim bunda yorum yazmak daha kolay olacak.Ingilizcen varmı diye sormuştun ama hiç gerek yokmuş çünkü almanca da oluyormuş.Bu arada Beyza ve Emre ne zaman yapcan diye başımın etini yiyorlar.

Adsız dedi ki...

slm.ben bu muhtesem görünen pastayi denemek istiyorum ama yapmadan önce birsey sormak istiyorum.ölcüleri verirken fincan ölcüleri vermissiniz.bu fincanin büyüklugü nedir acaba.bizim türk kahve fincanlari degildir herhalde degilmi onlar cok kücük cünkü.beni aydinlatirsaniz cok sevinirim.simdiden tsk´ler.

NiNo dedi ki...

adinizi yazmadiginiz icin kimin yazdigini bilemiyourm ama fincani sormussunuz fincan kahve fincani ama kucuk olmuyor 6-7 kisilik bir pasta bu dilimlere gore azabilir veya cogalabilir olculer kahve fincani turk kahvesi icin olan fincanlardan sevgiler

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

İlk defa görüyorum bonibonlu pasta. Leziz bir şeydir eminim...

narsude dedi ki...

selam pastanız cok guzel görunuyo bende4 saat önce beyaz kremalısını yaptım ama bonıbonların rengı cıktıkremama yanı yemeye yakın susleyın.... benden sıze tavsıyee ayrıca bonıbon yerıne jelıbonda güzeloluyo:)

mavii dedi ki...

gece gece girdim blogunuza çıkamıyorum nihan hanım öncelikle merhabalar:) 2012 den 2007 ye kadar tüm kayıtlarınız yarım yamalak okudum nerdeyse kendime hayret ediyorum şuanda :) pasta yapmayı bu kadar seven hayat dolu samimi bir blogcu var karşımda çok mutlu oldum inanınçkayıtlarınızdan ne kadar paylaşımcı ve iyi niyetli bir insan olduğunuz oratada glikoz yapımı ararken rastladım benim gibi birilerinin olması ne güzel ya :)) bu blogtaki herşey sıcacık ve çok güzel evlatdınızda öyle maşalhh benim şimdi heveslendiğim şeyleri siz yıllar önce büyük hevesle yapmışsınız ben mi geç kaldım yoksa siz mi erken başladınız bilemedim:)