MALZEMELER
1.5 Su Bardagi Ilik Su ve Sut Karisimi
1 Tatli Kasigi Toz Maya
Aldigi Kadar Un
1 Yumurta Sarisi (Uzerine)
1 Yemek Kasigi Sivi Yag (Hamurun Icine)
Sivi Yag (Bezelerin Arasina Surmek Icin)
1 Yemek Kasigi Sivi Yag (Hamurun Icine)
Sivi Yag (Bezelerin Arasina Surmek Icin)
Tuz
Ic Harci Icin
1 kg Alaca Soyulmus ve Kup Kup Dogranmis Patlican
1 Adet Buyuk Boy Yemeklik Dogranmis Sogan
3 Adet Kabuklari Soyulmus ve Dogranmis Domates
1 Adet Buyuk Boy Yemeklik Dogranmis Sogan
3 Adet Kabuklari Soyulmus ve Dogranmis Domates
3 Adet Kucuk Kucuk Dogranmis Yesil Biber
Siviyag
Karabiber
Kirmizibiber
Tuz
Tuz
YAPILISI
Oncelikle genis bir tavaya yeteri miktarda sivi yag koyun ve soganlari kavurun. Soganlar yumusayinca biberleri ilave edip, kavurmaya devam edin. Biberlerde yumusayinca patlican ve domatesleri ilave edip, iyice kavurun. Patlicanlar iyice pistikten sonra tuz ve baharatlarini ilave edip, ocaktan alin. Daha sonra derin bir kabin icinde mayayi, 1.5 su bardagi ilik su ve sut karisimi ile eritin. Icine biraz tuz ve sivi yag ekleyip, karistirin. Aldigi kadar unla, iyice yogurun. Hamurun uzerine nemli bir bez ortup, yarim saat dinlendirin. Daha sonra hamurdan 3 tane beze yapin ve tepsiye dizin. Bezeleri, merdane yardimiyla, pasta tabagi buyuklugunde acin, yaglanmis servis yapagina koyun. Butun bezeleri bu sekilde acin ve bezelerin hem altini hem ustunu iyice yaglayip, ust uste koyun. Butun bezeleri boyle acip, yagladiktan sonra. Carsaf veya sofra bezini yere veya yemek masasina serin. Actiginiz bezelerden birini carsafin uzerine koyun, dikkatlice her tarafindan cekistirerek, incecik acin. Patlicanli harctan actiginiz hamurun kenar kisimlarina karsilikli yerlestirin ve ortuyu kaldirarak, hamurun iki tarafini, ortada birlestirin. Yagli kagit serilmis veya yaglanmis tepsiye, ister uzunlamasina, ister gul gibi kivrimli olarak yerlestirin. Tum bezelere ayni islemi uygulayip, tepsiye dizin. Uzerlerine yumurta sarisi surun ve 200 derece firinda uzerleri kizarana kadar pisirin. Pistikten sonra, boreklerin uzerine bez orterek, 5-10 dakika dinlendirin ve dilimleyip, servis yapin.
Oncelikle genis bir tavaya yeteri miktarda sivi yag koyun ve soganlari kavurun. Soganlar yumusayinca biberleri ilave edip, kavurmaya devam edin. Biberlerde yumusayinca patlican ve domatesleri ilave edip, iyice kavurun. Patlicanlar iyice pistikten sonra tuz ve baharatlarini ilave edip, ocaktan alin. Daha sonra derin bir kabin icinde mayayi, 1.5 su bardagi ilik su ve sut karisimi ile eritin. Icine biraz tuz ve sivi yag ekleyip, karistirin. Aldigi kadar unla, iyice yogurun. Hamurun uzerine nemli bir bez ortup, yarim saat dinlendirin. Daha sonra hamurdan 3 tane beze yapin ve tepsiye dizin. Bezeleri, merdane yardimiyla, pasta tabagi buyuklugunde acin, yaglanmis servis yapagina koyun. Butun bezeleri bu sekilde acin ve bezelerin hem altini hem ustunu iyice yaglayip, ust uste koyun. Butun bezeleri boyle acip, yagladiktan sonra. Carsaf veya sofra bezini yere veya yemek masasina serin. Actiginiz bezelerden birini carsafin uzerine koyun, dikkatlice her tarafindan cekistirerek, incecik acin. Patlicanli harctan actiginiz hamurun kenar kisimlarina karsilikli yerlestirin ve ortuyu kaldirarak, hamurun iki tarafini, ortada birlestirin. Yagli kagit serilmis veya yaglanmis tepsiye, ister uzunlamasina, ister gul gibi kivrimli olarak yerlestirin. Tum bezelere ayni islemi uygulayip, tepsiye dizin. Uzerlerine yumurta sarisi surun ve 200 derece firinda uzerleri kizarana kadar pisirin. Pistikten sonra, boreklerin uzerine bez orterek, 5-10 dakika dinlendirin ve dilimleyip, servis yapin.
*Yapilisiyla ilgili ayrintilara diger carsaf boreklerime bakarak ulasabilirsiniz, burada ve burada...
AFIYET OLSUN
26 yorum:
efendim öncelikle gözünüz aydınn
bir daha ayrılmayın
puşili çılgın nino ayağında çarıklı nino
severim seni de çarşaf böreğini de sanki iki dakikalık iş gibi anlatıyorsun ya öldürüyorsun beni.
kendini aşmış arnavut milleti anlaşıldı tamam
kocaman öpüyorum bende aşktan mı ne çıldırdım tammm
canım ellerine sağlık.çok lezzetli görunuyor. sevgiler..
börecik harika görünüyor ellerine sağlık canım.
Özlem'den Sevgiler...
Nihan'cım bu börek işini halletmişsin sen maşallah vallahi benide özendiriyorsun.ellerine sağlık cnm.harika olmuş.
Nino'm;
Bayılırım birilerinin seyahatten gelmesine:)) Özlem gidermek ayrı, hediyelere boğulmak ayrı zevk:))
Ellerine sağlık, börek harika.
Sevgiler....
nihancım bu perhiz haliyle saydıklarının hepsi güzel ama en çok baklava kısmına takıldım üfff:((
nefis bir tat ama 2 ay boyunca yemeyi düşünmüyorum ah ah:))
antepten abim getirmişti gittiği zaman şimdi bakalım 15 tatile tekrar gidicek arkadaşının yanıan o zamna yiyeceğim işte:)
2 ay tam dolmaz ama olsun:)))
patlıcanlı börek nefis olur nefis,ben abartmıyım çünkü bu aç bilaç insan şimdi şirazeyi kaçırabilir:)
Börek harika görünüyor canim,ellerine saglik.Yeni yilin kutlu olsun.
Ellerine sağlık canım sevgiler
mutluluğunuz daim olsun canım,
ellerine sağlık patlıcanlı börekler açmalar gözlemeler çok güzel olur, eminim bu da harikadır. açmaya üşendiğim için denememiştim, bravo sana. ellerine sağlık
börek çok nefis ellerine sağlık canım ayrıca hediyelerinide güle güle kullan benim eşimde gittiği yerlerden illaki bir hatıra getirir insan çok mutlu oluyor seni çok iyi anlıyorum allah ayırmasın sevdiklerimizden öptüm canım sevgiler
sevgili nihan cım yılbaşı geceniz güzel geçmiş inşallah tüm yılınız mutlu ve hediyelerle dolu geçer börek nefiz gözüküyor yeğeninize de bayıldım çok şirin hele kıyafetine bitim inşallah gelin kınasında yanında olursun öptüm arkadaşım nice yıllara...
canımm ooh hhediyeler alınmış kocacığına kavuşmuş böreği de yapmış oohhh :))
canım güle güle kullan hepsini.. yeni yıl güzel başladı bak:) inşallah hep böle devam eder.. mutlu yıllaaar!!
bu arada aşağıda fıstığa da bayıldımm!! :))
Merhabalar bu 2008 yilinin güzel gününde selamlar, sagliklar ve basarilar sizlere. patlicanli carsaf bögreyiniz cok güzel olmus ellerinize saglik, ben böyle uzun zahmetli isler yapmak icin biraz tembelcegim, emeklerinize saglik, sevgiler....
Nihan'cığım,
Mutluluğuna ortak olmak inan ki beni de çok mutlu etti. Ne güzel anlatmışsın hediyelerini, Arnavutluğu, zevkle okudum.
Böreğe ise diyecek sözüm yok. Nasıl güzel olmuş öyle, misss gibi.
Kokusu taaaa buralara geldi.Ellerine sağlık canım.
Seni çok öpüyorum.
Sevgiler,
Yeni Yılda tüm umutlarınızin gerceklesmesi ve saglıklı, mutlu, huzur ve barıs dolu bir Yeni Yıl diliyorum... Mutlu Yıllar!
selam..börek nefis görünüyor.elinize saglık.sevgilerle..
Yeşim'e katılıyorum.O kadar basitmiş gibi anlatıyorsun ki.Ama yapabileni tebrik ederim.Çok ince açılması gereken çarşafla büyütülüp inceltilen bir hamur.Ama sen içine benim en sevdiğim harcı koymuşsun.eline sağlık.Bu börek bizim ŞİLEde çok yapılır.Özellikle bal kabaklısı.İyi günler.
Bu sırada benim sitenin üzerinde gördüğün havuç dilimi baklava bizim imalatımız.Hakiki antep baklavası.Heryerin baklavasını yeme.Ama sen güzeinden anlarsın mutlaka.anteplezzetleri.blogspot.com
eşinizin gönüşü sevindirici güzel Türkiyemin heryeri başka bri güzel Urfasından izmirine diyecek yok bu arada çarşaf böreği biraz uğraştırır ama alıştınız heralde yapa yapa :)ellerinize sağlık
Nihancim yeni yilin kutlu olsun,tüm dileklerin kabul olsun basari seninle olsun canim.Carsaf böregin cok nefis görünüyor,ellerine saglik canim.
Nihan merhaba :)
Ellerine sağlık böreğin çok güzel görünüyor.Arnavutlu bir komşumuz vardı seneler evvel inan harika börekleri vardı. Gerçekten leziz görünüyor.
Sevgiler
Seda
sevgili ninocum
gözün aydın canım. hediyelerini güle güle kullan, o minik dünya tatlısı yiğeninede maşallah sübhanallah diye diye baktım, allah güzel günler göstersin inş. canım
böreğin çooook özendirici çoooooookkk ellerine sağlık .)
Nihan'cığım gözün aydın olsun.Eşine kavuşmuşsun.Allah ayırmasın. Çarşaf böreğide harika olmuş çok nefis görünüyor. Vallahi canım istedi şimdi olsaydı ne güzel olurdu:))Ellerine emeğine sağlık.
Canım yeni yılınızı kutluyor ve sağlıklı sıhhatli güzel bir yıl dliyorum sevgilerimi gönderiyorum...
Nihan'cığım,
Kavuşmalar ve kavuşamadıklarından gelen kokular çok güzel olur.
Ellerine sağlık, döktürmüşsün yine.
Sevgilerimle.
off yaa hafiften hafiften bunalıma giriyorum bunları görünce hatta hafif çatırdama bile söskonusu olabilir)).kadın bi ayda 3 kez çarşaf böreği yapıyo bense çarşafa dolanıp yatıyorum sadece.kendine oku üfle bol bol valla benden demesi ninom))maşllhhhh.Allah nazarlardan saklasın.
bu arada keşke bizim herifte biyerlere gitsee ama ayrılamazki dizimin dibimdennn)))oof off bu kadar sevilmek zorundamıydım(((
Yorum Gönder