25 Aralık 2007

BOL PARCA CIKOLATALI KERMESIN SON PASTASI

2007'nin bitmesine gunler kaldi. Son kermesimizide yaptik. 2007'de kermes icin hazirladigim son pastaydi bu pasta. Bugunlerde ellerimde, ayaklarimda, hatta ruhum bile hasta oldugundan, mutfaga giremiyorum, o yuzden son kermese yaptigim pastami eklemek istedim. Ole ya, hergun yeni bir tarif verecektik, bir mani cikmadikca. Henuz hastaligi atlatamadik :( Hala tum ev ahalisi hasta bir sekilde o koltuktan oburune atip duruyoruz kendimizi. Esimle konusuyoruz surekli, o da uzuluyor ama elden ne gelir. Ne guzel bugun annemlere ugramis. Annem diyor 'bir gozumuz gordu, digeri gormedi', ahhhhhh ahhh diye ic gecirdim ' ah anacigim, ben o kadarcikta gorsem sizi simdi raziyim, ama...' ole icim buruldu ki!!! Hayat ne tuhaf diye gecirdim icimden, yillarca birlikte yasadigin ama bir o kadar yil hic tanimadigin biri hayatina giriyor ve artik hayatinin merkezi o, merkezi disindakilerse ailen oluyor. Ama herkes yerinde mutlu olsun oyle degil mi...

MALZEMELER
1 adet hazir pandispanya
2 paket sade krem santi
Sut
Parca cikolata
Beyaz ve pembe seker hamuru
Gumus rengi inci sekerler

YAPILISI
Derin bir kabin icini strec filmle kaplayin. Pandispanyanin ilk katini yerlestirip, sut ile islatin. 2 paket krem santiyi, 1.5 bardak sutle cirpin ve yarisindan fazlasini islatilmis kekin uzerine dokup, bol bol parca cikolara serpistirin. Kekin ikinci katini iyice parcalayin ve cikolatalarin uzerine serpistirin. Kek parcalarinin uzerine kalan kremayi dokun ve uzerine cikolata parcalari serpistirin. En son kalan pandispanya katinin kenarlarini, kabin capi kadar kesin ve kremanin uzerine koyun. Bu katida sut ile hafifce islatin ve strec filmle uzerini kapatip, yarim saat, buzdolabinda dinlendirin. Beyaz seker hamurunu cok ince olmayacak sekilde acin. Dinlenen pastayi buzdolabindan alin, genis bir tepsi veya pasta altligi uzerine ters cevirerek, dikkatlice yerlestirin ve strec filmi uzerinden alin. Beyaz seker hamuru ile pastayi kaplayin. Pembe seker hamuruna, cicek basma kaliplariyla sekil verip, arkalarini hafif islatin ve ortalarina gumus sekerlerden koyup, fotograftaki gibi susleyin. Tirtikli ruletlede kurdele yapabilirsiniz. Seker hamuru pastayi ertesi gun yiyecekseniz bile, buzdolabina koymayin. Serin bir ortamda bekletin.

AFIYET OLSUN

34 yorum:

yaban mersini dedi ki...

cnm geçmiş olsun.ne hastalık ama ikimizin de yakasını bırakmıyor.acil şifalar..pstlar konusunda yorum bile yapamayacağım,aştın artık kendini.slmlar.

Baharcicegi dedi ki...

Insan hasta olunca daha bir duygusal oluyor,annecigini özledigin belli icim sizladi cünki bayram gecti gitti annemizden babamizdan uzak. Dedigin gibi birini taniyorsun o senin ailen oluyor.canlari sagolsunda saglikli olsunlarda oda yeter.
Pastan harika olmus eline saglik canim

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Geçmiş olsun düzelir inşallah. Pastan çok hoş olmuş.Ellerine sağlık.Yazında demişsin ya herkez yerinde rahat etsin.Öyle ya nino ama rahatız da neler kaybediyoruz kaçırıyoruz bir de o var bazen ................değermi yaaa yaşadığımız yalnızlığa kaybettiğimiz yaşanası günlerimiz geri gelecekmi bir bakmışsın hepsi gitmiş bitmiş arasan da bulamazsın.offffffff..Kör şeytan diyo topla tası tarağı yüreğinin götürdüğü yere git.Sevdiklerinle özlem çekmenin ne anlamı var yaşam denen şey bir var bir yok. Değermi.Kasmadım umarım seni ama böyle geldi içimden ne yapiim.Sevgiler...

Betül İnce dedi ki...

Nihan'cığım,

Demek hasta olmasan daha neleer yapacaksın. Çok güzel olmuş, ellerine sağlık. Her sabah hepiniz birer kaşık zeytinyağı içmeyi deneseniz?
Sevgilerimle.

Melek* dedi ki...

canım yaa çok geçmiş olsun tekrar tekrar şifalar versin Mevlam annelerin kıymeti uzak olunca anlaşılıyor heralde ben aksine yakınım istesek hergün görüşürüz.ama sizin için çok üzüldüm dünyanın merkezi artık eşimiz ve evladımız anneniz çok uzak olduğu belli bayramdada görüşemediyseniz çok üzücü bayramda büyüklerle güzel geçer neyse Allah hayırlı ömürler versin ailenize annenize daha ne diyelim.bu arada pastanız gerçekten çok hoş.

ozlemhan dedi ki...

Nihancım çok ama çok geçmiş olsun Nasıl dayanıyorsun sevdiklerinden ailenden uzakta allah sabır versin.Canım benim kendine iyi bak çabucak iyileş

banu kırmızıgül dedi ki...

canım,
gecmıs olsun. Allah şifa versın.

mutlu seneler..

çınarkurabiye dedi ki...

nihancım çok geçmiş olsun. aslında anlattıklarının özünü yine sen söylemişsin "yeter ki herkes yerinde mutlu olsun"
çok haklısın arkadaşım..insan
yaşamı boyunca sadece mutluluk için çaba sarfediyor..işte bu yüzden her yere her koşula alışabiliyor..ninom mutluluğun bu yeni yılda senin ve ailenin peşini bırakmamasını diliyorum..mutlu seneler..

canıım pastan harika olmuş ellerine sağlık..

sevgiler
gözde

Adsız dedi ki...

Çok güzel ve çok şık bir pasta, ellerine sağlık. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Çok güzel ve çok şık bir pasta, ellerine sağlık. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

canuikommmm geçmiş olsun sana...

dolmalar nefis...pasta şahaneeeee

ellerine sağlık...

Yemekbahane dedi ki...

Nihan merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Pastan çok şık olmuş ellerine sağlık.

Sevgiler
Müge

EZGi :)) dedi ki...

ninocum geçmiş olsun.döktürmüşsün yine.çok şirin olmuş
ellerine sağlık
sevgiler

Özlem Ceylan dedi ki...

Slm canim cok gecmis olsun insallah en kisa zamanda sagligina kavusursun.ellerine saglik pasta cok guzel olmus.
yeni yilin saglik mutluluk getirmesi dilegi ile.
Bugun benim dogum gunum 30 oldum canim sevgiler

Adsız dedi ki...

merhaba canım. Geçmiş olsun .Pastan harika görünüyor hasta hasta bukadarı olursa gerisini düşünemiyorum bile....Sevdiklerimizden uzakta olmak zor böyle bayram günleri insan daha da duygusallaşıyor tabi ama neyapacaksın.Bu yaşadıklarımız biraz da bizim kaderimizin bir oyunu...Sevgiler canım.Allaha emanet ol. :)

AKDENİZ AKŞAMLARI dedi ki...

Canım oncelikle geçmişler olsun.Bu hasretler olmasa ne guzel olurdu? Herkesin sevdıkleri her zaman yanında olabılse ama olmuyor.Benimde anacığım babacığım burnumda tutuyor.Sana kucak dolusu sevgiler dılıyorum..

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Sevgili Nihancığım geçmiş olsun canım.Bende bu aralar biraz hasta gibiyim.Benim annem bana çok yakın oturuyor.Ama onuda hastalığımla üzmemek için direniyor söyliyemiyorum.Anneler çocuklarına çocuklarda annelerine kıyamıyor hayat işte. Pastan harika olmuş ellerine sağlık canım .Kendine iyi bak öpt...

hayat dedi ki...

Nihan'cığım,rahatsızlığınıza üzüldüm.Çok geçmiş olsun.
Pastanın rengide görüntüsüde muhteşem.Ellerine emeğine sağlık.
Canım yeni yılınızı kutlar.
2008 de herşeyin gönlünüze göre olmasını dilerim.
Sevgilerimle...

Bocuruk dedi ki...

Nihan'cığım,
Çok geçmiş olsun hepinize. Biz de bayramı hastalıkla geçirdik. Eşim rahatsızdı benim de. Bizi epeyde korkuttu. Pazartesi hemen doktora gittik. Stres kaynaklı olduğunu söyledi ve ilaç yazdı. Şimdi daha iyi çok şükür. Kuru dolmaların da, pastan da harika. Ellerine sağlık. Ve herkes yerinde sağolsun, mutlu olsun. Sana katılıyorum.
Sevgilerimle...

Zeynep'le Tarifler dedi ki...

canım çok şık bir pasta olmuş...
ellerine kollarına sağlık:)
çooook geçmiş olsun canım,bir an önce iyi ol lütfen:)
öpüyorum

PAPATYA PRENSES dedi ki...

bal
karabiber
elma sirkesi

daha bişi demiyorum anladın sen onu:))))

sevimin sayfasi dedi ki...

iyi aksamlar nihancigim
cok cok gecmis olsun
pastan süper olmus cok güzel

ellerine saglik

pastacı cafe dedi ki...

ellerine sağlık ninom çok nefis gözüküyor geçmiş olsun ve tüm yazdılarında haklısın kendine iyi bak olur mu

Nilay Cinisli dedi ki...

Ninocuğum,
Çok geçmiş olsun hayatım..Sağlığın yerine gelsin de bizlerle güzel tariflerini paylaş hergün..Pastan enfes görünüyor...Ellerine sağlık canım...
Kucak dolusu sevgiler

HULYA dedi ki...

Nihan'cığım,
Çok çok geçmiş olsun canım.O hasreti ne yazıkki birçoğumuz çekiyoruz.Ne diyelim Allah kavuştursun inşallah.Bu arada pastana bayıldım.Çok şık olmuş.ellerine sağlık.Seni ekledim sen de beni eklersen sevinirim.sevgiler

Adsız dedi ki...

nazara geldin sen kesin ama hala durma yat biraz dinlen yat yokk
illa bi iş bi de kermese gitmiş deli kız seni
kızıcam artık bak ama bu güzel pastaya biraz susuyum di mi
bu arada sen anlatıyon ben gülüyomm
öptüm kocaman iyileş artıkkk

Adsız dedi ki...

Canikom benim,

sen iyileş, yavru kuş iyileşsin sen her güne bir değil iki tarif bile eklersin :))

Haydi artık iyileşin yaa. AKlım kalıyor sende..

öpüyorum seni hayatım.

sevgiler.
www.misssgibi.com

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

çook geçmiş olsun tekrar, bir an önce iyileşin ailecek artık.
Pasta ise şeker gibi olmuş:))
Ellerine sağlık canım,
Sevgiler.....

Ferhanca dedi ki...

Nihan'cım,şu bloglar sayfasında yeni arkaşlarım oldu bazılarıyla kırk yıldır tanışıyormuş gibiyiz bazılarını ben çok seviyorum.benim için özel oldular bir taneside sen sin bunu bil..
Çok geçmiş olsun grip geldimi süründürüyor birde öksürük olunca canı çıkıyor insanın.
geçende eşimin dayı oğlu bana diyor ki:Ferhan bak gültene anasıyla 20 sene yaşamış benim yanımda 22 görüyormusun diyor ben de öyle malesf hiç tanımayan insanlara beraber yıllarca aynı evde yaşıyor .aman ammada felsefe yaptım.
Seni çok öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Canım çok geçmiş olsun...Hasta hasta birde pastamı yaptın?
Pasta nefis görünüyor ,ellerine sağlık.
Sevgilerimle
emel
asevi.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Değerli Nihancığım,
Pastan çok şık eline sağlık. Ayrıca sana ve ev halkına büyük geçmiş olsun der acil şifalar dilerim.

Aybike Ceylan dedi ki...

Ellerine saglik Nihan'cigim, bu ne guzellik, tek kelime ile harika...
Cok guzel olmus, sevgilerimi gonderiyorum.

Minik Kus dedi ki...

Nihan, guzel dileklerin icin cok tesekkur ederim. Sana da gecmis olsun, dikkat et kendine. Bu aralar her yerde herkes hasta galiba :( Pastanin da renkleri cok guzel oolmus. Beyaz ve pembenin guzel uyumu :) Gorusmek uzere...

Ferah Gülşen dedi ki...

ya nino bu ne şık bir pasta olmuş. Bak benim yine pasta yapasım geldi...Hemde boyle cici mi cici bir pasta. Ama önce bir bahane bulmalıyım pasta yapmak için :)

Eline sağlık.