23 Aralık 2007

PİZZA POĞAÇA 1

Bir bayram daha geride kaldi. Hepimizin kestigi kurbanlari Allah'im kabul etsin insaallah. Kurban'in en sevdigim yonu, etler eve geldi, tek tek ayarlandi posetler, iclerine kondu etler, birerde kucuk kurban notu, haydi paylastik ihtiyac sahipleriyle. Sonucta Allah'in bu kurbanlara ihtiyaci yok, amac ihtiyac sahiplerininde sofrasinda olsun bir lokma et. Kurban bayraminin en sevdigim ani o an iste, gozlerdeki o tebessumu yakalamak, hic tanimiyorlar sizi, siz Turksunuz, onlar Arnavut, 'ne bu?' diyorlar, anlam veremiyorlar, 'adet bu' diyorsunuz, yine tuhaf karsiliyorlar ve bir sonraki bayram gunu yaklasirken karsilasiyorsunuz yolda, size bayrami soruyorlar. Paylasmak ne guzel sey...

Gelelim benden haberlere. Arife gununden beri inanilmaz hastaydim. 39 ates, usume, titreme ama bildiginiz gibi degil, sanki kutuplardayim, 4 gun boyunca yatirdi beni bu durum, konusamadim, yiyemedim, icemedim, cigerlerim sokuluyor saniyordum oksururken. Bir suru ilac kullandim. Tam ben biraz toparlandim, bu seferde oglusum ateslendi, anneannemde oksuruyor :( sanirim onlarada bulastirdim :( Bugun esim Turkiye'ye gitti, 31 Aralik'ta gelecek :( yani bu ara hic keyfim yok, hastaliklar, yalnizlik, vs... iki hafta once yapmis oldugum bu pizza pogacalari ekliyeyim dedim. Zaten su siralar, hic bir sey yapamadim, hos yataktan bile kalkamadim zaten, degil yemek yapmak. Hastalik zor, cok dikkat edin kendinize, beni bu havalar mahvetti ;) Destegini esirgemeyen tum dostlara tesekkurler ediyorum. Bol bol portakal, mandalina yiyin ve bol bol ihlamur, adacayi icin, benden soylemesi...
MALZEMELER
1 Su Bardagi Ilik Sut
1 Su Bardagi Sivi Yag
1 Su Bardagi Yogurt
1 Tatli Kasigi Tuz
1 Tatli Kasigi Seker
1 Kucuk Paket Toz Maya
Aldigi Kadar Un (Yumusak Bir Hamur Olacak Kadar)

Suslemek IcinDomates
Beyaz Peynir
Yesil Biber

YAPILISI
Toz mayayi, ilik sut ve sekerle mayalandirin. Diger malzemeleri ekleyip, yeteri miktarda unla yumusak bir hamur yogurun. Hamuru iyice yogurduktan sonra uzerine nemli bir bez ortup, kabarana kadar dinlendirin. Mayalanan hamurdan istediginiz boy parcalar kopartip, sekil verin ve uzerine domates, biber ve peynir dilimleri koyup, yaglanmis tepsiye dizin. 180 derece firinda, uzerleri kizarincaya kadar pisirin.

AFIYET OLSUN

40 yorum:

Serpil dedi ki...

Canım döktürmüşsün yine ellerine sağlık. Eşim sabahtan beri sakın bugün etli birşeyler yapma diye söylenip duruyor. Evdede hiç sabzem yok bu minik pizzalar ve çay iyi olabilir galiba. Sevgiler...

Baharcicegi dedi ki...

Canim gecmis olsun,sifalar dilerim.
Gurbette bayram ayri bir anlam tasiyor bizler icin.
Pogacalar nefis olmus eline saglik

Mutfak Havlusu dedi ki...

nihancım sana ve ufaklığa çok geçmiş olsun aman dikkat edin.
söylediklerin çok güzel paylaşmak harika birşey birde böyle bir paylaşımı bilmeyen birilerine böyle bir yaklaşımda çok güzel ne güzel onlar yeni birşey öğreniyor sizde onları mutlu ediyorsunuz.
tekrardan geçmiş olsun.
bu arada pizza poğaçalar nefisler pastanelerde satılır ya bunlardan ben sık poğaça alanlardan değilimdir eğer bunlardan varsa kesin bunlardan alırım poğaça alacağım zamanlarda:)

sevimin sayfasi dedi ki...

gecmis olsun nihancim
pizzalar nefis görünüyor
ellerine saglik

etki alanı dedi ki...

Bu aralar sıkça söylediğim iki kelime;geçmiş olsun.
Ninocuğum,bir tek sen değilsin,içerideki odada ablam hasta yatıyor.Kesin ciğerler gitti diye dövünüyor.Anladığım kadarıyla sen de çok ağır geçirmişsin grip hastalığını.Bol bol sahlep içip göğsü yumuşak tutmalı ve bol bol çorba gibi sıvı içecekler içmeli.
Tekrar geçmiş olsun.
TüTü

Naşide Dönmez dedi ki...

selam
canım öncelikle bayramın mubarek olsun.sonrada çoook geçmiş olsun.havalar çok kötü dikkat etsekte işe yaramıyor.umarım çabuk atlatırsınız:))

MUTFAKISTAN dedi ki...

canim gecmis olsun ,allah kavustursun bayrami hasta gecirmen ne kotu olmus tabii ben oglun icin kotu olmus diyorum insallah onlara gecmemistir .Puacalar cok guzel gorunuyor afiyet olsun sevgiler

Adsız dedi ki...

gecmis olsun canim
kendinize cok iyi bakin

pogacalar cok istah acici gorunuyor
sevgiler


www.yenitadlar.blogcu.com

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Hiiii kuzum benim ya,geçmişler olsun Rabbim şifalar versin.Kendini cici bak hasta olma bir daha.
Pizzaların nefis görünüyor,tıpkı benim gibi yumuşak ve tombiş:))

Ellerine sağlık canımmm..

Rabbim cümlemizin kurbanlarını katında kabul etsin inşallah..

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

canım, çoook geçmiş olsun:((
Oğluşun ve anneannen umarım daha hafif atlatır.
Bu pizzalar ise muhteşem olmuş, pastaneden birşey alacak olsam hep elim bunlara gider:)
Ellerine sağlık,
Sevgiler....

Adsız dedi ki...

Canikom benim, hiç merak etme ananede, oğluşundan en kısa zamanda kalkacaklar. Sen onları hemen iyileştirirsin. bak sen atlattın gibi di mi canikom..

Tekrar geçmiş olsun hayatım.

öpüyorum seni
www.misssgibi.com

Damak Tadı dedi ki...

Nino'm geçmişler olsun sizlere tatlım.Grip, buralarda da bir gelince gitmek bilmiyor adeta.Tekrar tekrar geçmişler olsun tatlım..
Minik pizzaların ise çok nefis görünüyorlar tatlım..Bayram sabahı kahvaltıda iyi olmuştur.Ayrıca hafta sonunada denk gelmesi siz gurbette yaşayanlar için çok iyi oldu.Canım Nino'm benim,tekrardan iyi bayramlar diliyorum ve seni çok öpüyorum..Anneanneciğine de selamlar,sevgiler..

Sevgilerle kalın..

ab-ı hayat dedi ki...

Güzelliklerle dolu bir bayram geçirmiş olman dileğiyle....


sevgiyle kal....

Adsız dedi ki...

canım benim kıyamam ben size ya dualar gönderiyorum hemen iyi olun diye ben yokken nasıl hasta oldunuz ya tühhh
Allah kabul etsin kurbanınızı güzel yardımlarınızı
ellerine sağlık canımın içi kocaman öpüyorum çokkk geçmiş olsun

Adsız dedi ki...

Nihan'cığım, ailecek geçmiş olsun. Eşin kaçmış, hastalıktan kurtulmuş.Allah kavuştursun.
Bayram hastalıkla geçmiş ama neyseki sömestr var. Tatile devam.
Tebrikler. Bak bir dönem bitti bile.
Canım benim, pizzaların da nefis.
Ellerine sağlık. Sevgiler.
guldenelkan.blogcu.com

LeYYa dedi ki...

çok geçmiş olsun nino.üzüldüm .zaten bu ara gurbet fikri yandan yandan vurup geçiyor birde gurbette hastalanmak krem dö la krem gibi geldi))sen kendine iyi bak arkadaşım biz eski yazılarınıda okur idare ederiz bi kaç gün nolacak sen yat dinlen)Allah hayırlı şifalar versin hepsinize.

Ferah Gülşen dedi ki...

ninocum çok geçmiş olsun. Bayramı bu şekilde geçirmene üzüldüm.
Minik pizzalarıda çok severim. Aldım bir tane harika olmuş... Eline sağlık. Sevgiler.

Betül İnce dedi ki...

Nihan'cığım,

Sana, oğluna ve anneannene çook geçmiş olsun.
Sevgilerimle.

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

nihan'cım poğaçalarını görünce ortaokulda pastahaneden aldıklarım geldi aklıma.çok güzel olmuşlar cnm ellerine sağlık.

SOFRAM dedi ki...

Canım geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum hepinize, benim de kızım rahatsızlandı sabaha kadar çıkardı, havalardan sanırım, bugün biraz toparlandı, neyse ki tatile rastladı.. ve ayrıldığın gibi kavuş diyorum...Canım ellerine sağlık, pizza poğaçalar çok güzel görünüyor, çay sofraları için mükemmel

Yaren dedi ki...

Gecmis olsun nihancim,ayni problem bendede vardi,tam gecmesede eskiye nazaran iyilestim.Bu aralar böyle bir virus varmis.Bogazim hala agriyor yutkunurken.Atesler icinde üsümeli günleri atlatigma seviniyorum.Buda gecer insal.
Sanada kendimede acil sifalar diliyorum:) Pizza pogacan cok nefis görünüyor.Bu pogacayi bir baska arkadasimda yapmisti ,ondada ayni seyleri hatirlatiyor.CAlistigim zamanlarda ,hastalarimizdan yasli bir teyze hep bunlardan getirirdi,bende ilk onun yapiginda bu lezzeti tadmistim.Cok nefis tati var.Seninde ellerine saglik canim.Iyi bir hafta diliyorum.

Adsız dedi ki...

hepinize çok geçmiş olsun.allah şifa versin.puaçalar nefis.bol bol yeyip iyi beslenki, iyileş.çok güzel olmuş.ellerine sağlık.hayırlı bayramlar.

Adsız dedi ki...

Günaydın canım güzel bir hafta geçirmen dileğiyle.

Betül dedi ki...

sevgili ninocum
çok geçmiş olsun cnm allah hepinize şifalar versin canım şimdide benim minik oğlum hasta :( sevgilerimi bıraktım

fundaozkancollu dedi ki...

Geçmiş Kurban bayramın mübarek olsun ve Yeni yılda da tüm isteklerin seninle olsun.
Sevgiler
Funda

Adsız dedi ki...

Ninom Nihanım , çok çok geçmiş olsun canım..Bu keskin havada hemen hemen herkes hasta , Arda paşamda hastaydı..Çok şükür atlattık..Sınavlarının iyi geçmesine sevindim..Malum yalnızlık günleri için sanada moral olacaktır :)

Pizza poğaçalarda uzun kahvaltı saatleri için çok keyifli olur..Ellerine kollarına sağlık

Adsız dedi ki...

Ninocuğuma ve ailesine büyük geçmiş olsun.Tabii bu kadar yoğun bir ev hanımı üstelik de çalışkan bir öğrenci olunca grip kedine uygun ortamı buluvermiş.Azimli arkadaşım,seni çok takdir ediyorum.Her alanda başarılarının devamını dilerim.Sevgiler...

Melek* dedi ki...

canım Allah acil şifalar versin size mailin gelmemmiş merak ettim doğruzsu bu arada herzamanki gibi döktürmüşün.ellerine sağlık çok güzel olmuş

zahitcik@hotmail.com

NiNo dedi ki...

Nihandan Nihana Cok gecmiş olsun.Küçük bir öneri sabah uyanır uyanmaz 1 çorba kaşığı bal ye.İnan öksürüğe birebir.

cekirdeksizuzum dedi ki...

çok güzel olmuş, aynı pastanelerdekiler gibi. ellerine sağlık

gülizar dedi ki...

Ayy canım benim ya çok geçmiş olsun.Oğluşunada geçmiş olsun ikinizide kocaman öpüyorum.Pizalarda çok güzel görünüyorlar ellerine sağlık.

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Canım çok geçmiş olsun.Acil şifalar diliyorum oğluşununda iki yanaklarından öpüyorum.Anneler hiç kıyamazlar evlatları hasta olduğunda.Ellerine sağlık pizzalar nefis olmuş her zamanki gibi süpersin.Ellerine sağlık sağlıkla kal...

banu kırmızıgül dedi ki...

canım ellerine sağlık nefis görunuyor. sevgiler..

Adsız dedi ki...

Yavruss geçmiş olsun pizza poğaçalar müthiş görünüyor ellerine sağlık öpt...

Adsız dedi ki...

geçmiş bayramını kutlarım canım.bu arada poğaçalar nefis.elinin değdiği herşey süper oluyor.ellerinde sihir var galiba.ne o bana gelmez oldun.dersler,okul,ev,seni anlıyorum canım.başrılar diliyorum.sevgiler..

Adsız dedi ki...

Ninocum çok çok geçmiş olsun, Allah bir an önce kavuştursun eşine, ayrılıklar böyle olsun, kendine iyi bak.

Adsız dedi ki...

Muhteşem görünüyor bunlar.
Bayılırım ben bunlara hele yanında sıcacık çay ile süper olurlar.
Ellerine sağlık!

DENİZSEFASI dedi ki...

nihancığım geçmiş olsun canım, dikkat et kendine oralarda.
nihancığım evde yaş mayam var, ne kadar koymalıyım bu güzelliklerden yapmak için.
görüşmek üzere

DENİZSEFASI dedi ki...

cevabın için teşekkürler canım
bannerin de çok güzel olmuş

aNNePeRi dedi ki...

Ayy gece gece nasıl canım çekti :) Çok güzel olmuş ellerine sağlık :)