Ramazan geliyor hos geliyor, bizim evde hazirliklar son hizla devam ediyor. Pazar gunu esimle tursuluk malzeme almaya gittik. Yazikki yemyesil domatesler henuz cikmamis, alamadik. Kirmizi alacali domateslerden aldik. Birde belki bilenleriniz vardir, karnibaharinda tursusu nefis oluyor. Ancak henuz karnibaharda cikmamis, bu seferki tursuma koyamadim karnibahar. Siz bulursaniz mutlaka yapin, harika oluyor cunku. Gocmen bir abladan ogrendim bu tursunun yapilisini. Posette tursu yapildigini ne duymustum, ne de gormustum. Ama gercektende harika oluyormus, gecen yil ogrendim, bu yil kendim yaptim. Burada bidon bulamadigim icin su siselerine koydum ben. Siz kavanoz veya plastik tursu bidonu kullanabilirsiniz. Iste malzemeler ve tarifi...
MALZEMELER
2 Orta Boy Beyaz Lahana
1 kg Havuc
1 kg Yesil Biber
1/2 kg Kirmizi Biber
1.5 kg Yesil Domates
1 kg Salatalik
1 Kucuk Paket Limon Tuzu
800 gr Uzum Sirkesi
300 gr Tuz
YAPILISI
Butun malzemeleri yikayin ve kucuk kucuk dograyin. Buyuk boy cop bosetinin icine, butun sebzeleri yerlestirin. Limon tuzu, sirke ve tuzu ilave edip, poseti sallaya sallaya karistirin ve posetin agizini kapatip, genis bir legenin icine koyup, balkonda gunes almayan bir yere koyun. 2 gun boyunca sabah aksam poseti sallaya sallaya malzemeleri karistirin. Tursuyu hazirladiginizin ertesi gunu malzemeler yumusamis ve sulanmis olacak. Eger eksisi veya tuzu az gelirse, biraz daha sirke, limon ve tuz ilave edebilirsiniz. Her gun sallama islemini yapin ve 3. gun ister bidona, ister cam kavanozlara, istersenizde su siselerine butun malzemeleri koyun ve suyunu paylastirin. Kaplarin agizlarini sikica kapatin ve her gun asagi yukari calkalayin. 2-3 hafta sonra tursuyu servis edebirlisiniz.
AFIYET OLSUN
30 yorum:
selam canım annemde çok yapar karnıbahar turşusu nefis oluyor onun yaptıklarınıda vereceğim blogumda senin turşularda güzel olmuştur mutlaka sevgilerimle hoşçakal her zaman beklerim
canım merhaba. ellerıne saglık. annemde posettı bıber tursusu yapar. cokta guzel olur. afıyet olsun sevgıler..
SELAMMMM CANIM
TURSULAR COK LEZZETLI GORUNUYOR
ELLERINE EMEGINE SAGLIK
SEVGILER
www.yenitadlar.blogcu.com
melekcim demek annende yapiyor ne guzel harika dimi ellerine saglik anneninde sevgiler...
banucum seninde annen yapiyor demekki anneler biliyor bu isi :)
nurcancim tesekkurler canim...
Ellerinize sağlık,yapımı değişik ama kolay görünüyor.Çokta güzel görünüyorlar, ben de turşumu kurdum, sağlıkla yeriz inşallah, sevgiler...
Nihan'cığım merhaba
Dikkatle okudum.Bu turşuya su konmuyor değil mi?Sadece sebzelerin suyu .Çok değişik bir tarif.ellerine sağlık.Allah ağız tadıyla yemek nasibetsin.Sevgiler canım.
guldenelkan.blogcu.com
Ellerine saglik Nihan'cigim,
Ne marifetlisin, tursular falan. agzim mi sulandi ne?:)
Sevgilerimi yolluyorum.
Niha'cığım,turşular çok güzel görünüyor.Ellerine sağlık. Afiyetler olsun.
Sevgilerimle...
poşette turşu çok ilginç..hiç duymadım,ben aslında turşu konularında çok becerikli değilim ama..belki bunu deneyebilirim.elleirne sğlık cnm.slmlar.
Canim bende posette hic denemedim ama lezzetlidir eminim ellerine saglik sevgiler.
Hayirli ramazanlar...
sofram valla bende cok degisik bulmustum yapilisini ama tadi guzel oldu :)
gulden ablacim evet bu susuz tursu, kendi suyunu saliyor :)
aybikecim valla ramazan oncesi bole hazirlanmak iyi oluyor, gel bir sisesini sana verim :D
hayat cok tesekkur ederim canim :)
suheylacim kesinlikle bunu yapabilirsin, bende beceremem pek ama bu kolay, herkes yapabilir :)
sevalcim dene, pisman olmayacaksin canim :)
Nihan'cığım ne kadar renkli ve lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık canım. Sevgiler,
Hayırlı Ramazanlar,
Şeker,ellerine sağlık olsun,afiyetle yersiniz inşallah..
Poşette turşuyu ilk duydum.Şişede bile çok şık durmuşlar şeker..))
Sana ve ailene hayırlı ramazanlar diliyorum.
Sevgilerlmle.
Nihancığım dün senin kremali poğaçanı yaptım süperdi sağol canım tarif için turşuları ağız tadıyla yiyin inşallah
sevgiler
Canim,gercektende nefis ve yapimi kolay gözüküyor,ellerine saglik.
Ramazan Ayinda hayirli-bereketli olsun.Sevgiyle...
Canim ellerine saglik, tursuyu kim sevmez, hele bu ramazan sofralarinda super oluyor, bende yaptim aynen ama senin kisi farkli geldi bana, bir daha kine bu sekilde deniyeyim bakalim, sana hayirli ramazanlar canim.
Sevgiler
www.kelebeklisaniyeler.blogcu.com
Merhaba!Poşette turşuyu ilk defa üniv. yıllarında yurtta kalırken yemiştim.Çok güzeldi eminim seninkilerde öyledir.Ellerine sağlık,hayırlı ramazanlar diliyorum..
selamlar
TURŞUYU GÖRDÜM,AĞZIM SULANDI VALLAHİ.ELLERİNE SAĞLIK.BİZ DE 1 LİTRELİK KOLA ŞİŞELERİMİZİ KAYINVELİDEMLER İÇİN BÜTÜN KIŞ BOYUNCA TURŞI ŞİSESİ OLARAK BİRİKTİRDİK VE VERDİK.ARTIK İÇLERİ DOLU OALARAK ALACAĞIZ İNŞAALLAH.SÜPER.
burcincim sagol canim, sanada hayirli ramazanlar...
gul canim cok sagol, sizede ailecek hayirli ramazanlar...
sedacim begendigine cok sevindim canim, pogacalarin kremasini aslinda uydurdum ama guzel oldular gercekten, afiyet olsun canim...
thesuuur canim gercektende cok kolay, tavsiye ederim...
huriye canim gercekten cok kolay, dene bakalim, banada bildir sonucu, eminim guzel olacaktir...
ab-i hayat cok tesekkur ederim, bizde cok sevdik, sizede hayirli ramazanlar...
kakaolusevgi canim sizede afiyet seker olsun, sevgiler...
Ne kadar değişik bir turşu tarifi Nihan. Hiç duymamıştım, turşuyla aram pek hoş olmasa da çok güzel görünüyor lar. Ramazanınız hayırlı olsun afiyetle yiyin inşallah.
misketlimonu cok tesekkurler canim, bende cok begendim duruslarini, sizinde ramazaniniz mubarek olsun, sevgiler...
Bizde sadece biber turşusu yeniliyor.Birde meşhur turşu kavurması için fasulye turşusu.Senin karışık turşunda çok değişik olmuş ellerine sağlık...
sevgiler.
serpilcim valla bende en cok lahana severim ama ramazanlik ya herkese hitap etsin diye karisik yaptim :) birde karadenizli bir arkadastan ogrendim lahana tursusunun sicak halini :) muhtesem bisi yakinda onuda yazicam blogumda SICAK TURSU adiyla :D sevgiler...
Selam canım,
Reçeller nefis.En sevdiğim reçelleri hazırlamışsın.Çocukluk hiç unutulmuyor.Çocukluğumda yediğim mürdüm eriği reçelinin tadını hiç unutamam.Ellerine sağlık.Afiyetler olsun.
Hayırlı ramazanlar.Annanenin o güzel ellerinden öperim.Mantısı şahane görünüyor.Sevgiler.
gülden
gulden ablacim cok tesekkurler guzel yorumunuz icin, hayirli ramazanlar olsun...
çok severim turşuyu ama ben sadece salatalık ve biber turşusu yerim gördüm içinde ki salatalıklarıda
çok güzeller nasılda iştah açıcı
ellerinize sağlık
yesimcim sana ayirim ben salataliklarini ve biberlerini, zaten bisurude biber var :) icinde, salataliklarda sana feda olsun canimin ici :)
Ninocum selamlar,
Bir kac kez yazistigimi hatirliyorum seninle tarifler uzerinde:) simdi gelelim benim dertli soruma:) bir normal boyutttaki lahana (~ bir bebek basi kadar diyelim) nasil bir olcu kullanmam lazim acep:) hayatimda hic tursu yapmadim, oglum basimin etini yiyor, lahana tursusu diye:) Amerikada da herturlusu var , ama nedense hic lahana tursusuna rastlamadim acikcasi. yardimlar icin simdiden cok sagol arkadasim,
Sevgiyle,
Banu
banucum merhaba
umarim begenirsin tursuyu ben bu tursuyu yaparken baya cok yaptim ramazandi hemen bitti ama siz hemen tuketemeyecekseniz olculeri azaltmalisin. uzun sure kalirsa erime olabilir tursularda. Oyuzden butun olculeri yariyariya kullan derim ben. lahanaya gelince ne kadar sevdiginize bakar aslinda bebek kafasi kadar olabilir dedigin ama biraz fazla olursada sorun olmaz canim. sirkeyi, tuzu ve limon tuzunu yavas yavas koy canim ve arada tadina bak. bu tursu tarife uyarsan ayni olur ve gercekten herkes cok begenmisti, senin oglunda begenir insaallah. kolay gelsin sevgiler
Ninoscum cok sagol, vallahi makbule gecti yardimin:) Eee be arkadasim neden yakin degilmissin sen bize buraya, nerden Tiran a gittin de, buralara gelmedin zamaninda;)) Artik kapidan kovsan bacadan damlar misali senden cikmazdim, boyle lezzetler karsisinda.. yARIN bende bunu yapayim diyorum, lahana yani.. oglusu mutlu ederim insallah, guzel oldugunda da..
Ninoscum cok cok sagol tekrar, bayiliyorum senin sayfana , her zaman geziyorum sende, kulaklarin ciklasin :)))
Opuyorum sevgiyle canim,
Banu
Yorum Gönder