Ne yemek yapacagim diye dusunurken, aslinda rendeleyerek salatasini yaptigim beyaz lahanadan birseyler yapmak geldi aklima. Gecenlerde 'muhteremleafiyetle'de (http://muhteremleafiyetle.blogcu.com/) cok sik bir lahana dolmasi gormustum. Gerci o tarif ve o goruntu degildi yaptigim ama ic gudulerimi harekete geciren fotograf oydu. Dogaclama olarak (birazda uydurarak :) ) yaptigim bu lahana pastasi, gercektende lezzetli oldu. Tavsiye ederim, tum lahana severlere...
MALZEMELER
1 Kucuk Beyaz Lahana
Sivi Yag
Pirinc
Sogan
Salca
Karabiber
Tuz
Su
YAPILISI
Lahananin gobegini, kabak oyacagiyla iyice oyun. Tencerenin icine oturtup, uzerine iyice kaynamis su dokun. Pirincleri yikayin, yemeklik dogranmis sogan, bir yemek kasigi salca, sivi yag ve tuzla karistirin. Lahananin yapraklari acilip, iyice yumusayinca, tencedeki suyu dokun ve yapraklarin iclerine, pirincli harctan doldurun. Salca, tuz ve sivi yagli su hazirlayip, lahananin kenarlarindan yavas yavas dokun. Kisik ateste, pirincler ve lahanin sert yerleri iyice yumusayana kadar pisirin. Pisen lahanayi genisce bir servis tabagina, ters olarak cevirin. Yogurtla birlikte servis yapin.
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder