MALZEMELER
1 Paket Tuzsuz Etimek
1 Paket Krem Santi
1 Bardak Sut
Kremasi Icin
4 Su Bardagi Soguk Sut
1 Su Bardagi Toz Seker
1Su Bardagi Un
100 gr. Margarin
Surubu Icin
1.5 Su Bardagi Su
1.5 Su Bardagi Seker
Suslemek Icin
Dovulmus Findik
Dovulmus Antep Fistigi
YAPILISI
Surubu kaynatip, ilimaya birakiyoruz. Krem santimizi hazirlayip, sogumasi icin buzdolabina aliyoruz. Bu arada kremamizi yapiyoruz. Tencereye margarini koyup, eritiyoruz, uzerine unu dokup, kavuruyoruz. Sutu ilave edip, muhallebi kivami alincaya kadar, karistirarak pisiriyoruz. Etimekleri tepsimize tek kat olarak dizdikten sonra, ilik surubumuzla her tarafini islatiyoruz ve ustune kremamizi dokerek, etimeklerin ustunu kapliyoruz. Kremamiz soguduktan sonrada krem santi ile kremanin ustunu kapatiyoruz. 1 saat kadar buzdolabinda dinlendirdikten sonra, findik ve fistikla susluyoruz. Arzunuza gore, cilek, nar, tarcin, hindistan cevizi ilede susleme yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder