19 Mart 2007

ETİMEK TATLISI



MALZEMELER
1 Paket Tuzsuz Etimek
1 Paket Krem Santi
1 Bardak Sut

Kremasi Icin
4 Su Bardagi Soguk Sut
1 Su Bardagi Toz Seker
1Su Bardagi Un
100 gr. Margarin

Surubu Icin
1.5 Su Bardagi Su
1.5 Su Bardagi Seker

Suslemek Icin
Dovulmus Findik
Dovulmus Antep Fistigi

YAPILISI
Surubu kaynatip, ilimaya birakiyoruz. Krem santimizi hazirlayip, sogumasi icin buzdolabina aliyoruz. Bu arada kremamizi yapiyoruz. Tencereye margarini koyup, eritiyoruz, uzerine unu dokup, kavuruyoruz. Sutu ilave edip, muhallebi kivami alincaya kadar, karistirarak pisiriyoruz. Etimekleri tepsimize tek kat olarak dizdikten sonra, ilik surubumuzla her tarafini islatiyoruz ve ustune kremamizi dokerek, etimeklerin ustunu kapliyoruz. Kremamiz soguduktan sonrada krem santi ile kremanin ustunu kapatiyoruz. 1 saat kadar buzdolabinda dinlendirdikten sonra, findik ve fistikla susluyoruz. Arzunuza gore, cilek, nar, tarcin, hindistan cevizi ilede susleme yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok: