11 Mart 2007

VEJETERYAN PIZZA

Vejeteryan pizzayi ilk kez Arnavutluk'ta yedim. Ister vejeteryan olun, ister olmayin bu pizza gercekten cok lezzetli...


MALZEMELER

1.5 Su Bardagi Ilik Sut

1 Kucuk Paket Toz Maya

1 Yemek Kasigi Seker

1 Yemek Kasigi Tuz

1 Yemek Kasigi Sivi Yag

Aldigi Kadar Un

Pizza Kasari veya Normal Kasar Peyniri

Mantar, Misir, Zeytin, Domates, Biber, Kabak, Havuc, Brokoli, Bezelye, Taze Fasulye, Karnibahar, Patlican, Patates vs.

Salca ve Sivi Yag

YAPILISI

Ilik sutte mayayi eritiyoruz, tuz ve sekeri ilave edip, onlarida eritiyoruz. En son olarakta aldigi kadar un koyup, yumusak bir hamur elde ediyoruz. Ustune nemli bir bez koyup, 1 saat dinlendiriyoruz. Hamuru 3 esit beze haline getirip, merdane yardimiyla hepsini aciyoruz. Hamurlari teflon pizza veya tart tepsisine aliyoruz. Pizza hamurumuza sivi yag ile salcayi karistirip, suruyoruz. Uzerine malzemeleri serpistirip, kasarimizi rendeliyoruz. 170 derece firinda, kasar peyniri eriyinceye kadar pisiriyoruz.

AFIYET OLSUN

5 yorum:

Tuba dedi ki...

Nihan'cigim, blogun hayirli olsun, aramiza hos geldin. Biz bildigin gibi hem yemek bloglari, hem de sohbet bloglariyiz. Senin blogunda, tariflerin de cok ic acici gozukuyor, ben surekli ziyaretine gelirim artik. Arnavutluk'a sevgilerle,

mutfakta hoş seda dedi ki...

nihan merhaba;
ellerine sağlık ben sebzeli pizzaya bayılırım çok nefis görünüyor

yemekbahane dedi ki...

Nihan merhaba,

Pizza müthiş gözüküyor...Canım çekti vallahi.Ellerine sağlık

Müge

Meltem :-) dedi ki...

Nihan Merhaba,
Yorumun sayesinde siteni gezme fırsatım oldu pizza süper görünüyor. Ellerine sağlık. Bu arada hoşgeldin.:)

ebrulitatlar dedi ki...

Nühan'cım içindeki malzemelerle nefis olmaması mümkün değil bu pizzanın, harika görünüyor, ellerine sağlık canım, ayrıca güzel sözlerin için teşekkürler, kolaylıklar, sevgiler..