Vejeteryan pizzayi ilk kez Arnavutluk'ta yedim. Ister vejeteryan olun, ister olmayin bu pizza gercekten cok lezzetli...
MALZEMELER
1.5 Su Bardagi Ilik Sut
1 Kucuk Paket Toz Maya
1 Yemek Kasigi Seker
1 Yemek Kasigi Tuz
1 Yemek Kasigi Sivi Yag
Aldigi Kadar Un
Pizza Kasari veya Normal Kasar Peyniri
Mantar, Misir, Zeytin, Domates, Biber, Kabak, Havuc, Brokoli, Bezelye, Taze Fasulye, Karnibahar, Patlican, Patates vs.
Salca ve Sivi Yag
YAPILISI
Ilik sutte mayayi eritiyoruz, tuz ve sekeri ilave edip, onlarida eritiyoruz. En son olarakta aldigi kadar un koyup, yumusak bir hamur elde ediyoruz. Ustune nemli bir bez koyup, 1 saat dinlendiriyoruz. Hamuru 3 esit beze haline getirip, merdane yardimiyla hepsini aciyoruz. Hamurlari teflon pizza veya tart tepsisine aliyoruz. Pizza hamurumuza sivi yag ile salcayi karistirip, suruyoruz. Uzerine malzemeleri serpistirip, kasarimizi rendeliyoruz. 170 derece firinda, kasar peyniri eriyinceye kadar pisiriyoruz.
AFIYET OLSUN
5 yorum:
Nihan'cigim, blogun hayirli olsun, aramiza hos geldin. Biz bildigin gibi hem yemek bloglari, hem de sohbet bloglariyiz. Senin blogunda, tariflerin de cok ic acici gozukuyor, ben surekli ziyaretine gelirim artik. Arnavutluk'a sevgilerle,
nihan merhaba;
ellerine sağlık ben sebzeli pizzaya bayılırım çok nefis görünüyor
Nihan merhaba,
Pizza müthiş gözüküyor...Canım çekti vallahi.Ellerine sağlık
Müge
Nihan Merhaba,
Yorumun sayesinde siteni gezme fırsatım oldu pizza süper görünüyor. Ellerine sağlık. Bu arada hoşgeldin.:)
Nühan'cım içindeki malzemelerle nefis olmaması mümkün değil bu pizzanın, harika görünüyor, ellerine sağlık canım, ayrıca güzel sözlerin için teşekkürler, kolaylıklar, sevgiler..
Yorum Gönder