6 Mart 2007

CILEGIN KALP ATISI


MALZEMELER

Pandispanya Icin

5 Yumurta

5 Kahve Fincani Seker

6 Kahve Fincani Un

2 Yemek Kasigi Sut

2 Yemek Kasigi Sivi Yag

1 Paket Kabartma Tozu

Suslemek Icin

1 Paket Cilekli Krem Santi

1 Paket Dr. Oetker Cilekli Cream Ole

1 Paket Dr. Oetker Cilekli-Ahududulu Meyveli Sos

4 Su Bardagi Sut

Kiraz Sekerlemesi

Cikolata Dolgulu Cubuk

Cilek

YAPILISI

Bir kabin icine yumurtalari kirin, sekeri ilave edip kopurunceye kadar cirpin. Sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek cirpmaya devam edin. Diger malzemleride ekleyip iyice cirpin. 170 derece firinda 30 dk pisirip, firini kapatin. Firinin kapagini acmadan, keki 15 dk dinlendirin. 1 Su bardagi sutle krem santiyi cirpin ve icine 2 su bardagi sut ve cream oleyi ilave edip cirpmaya devam edin. Iyice koyulastiktan sonra, kremanizi 5-10 dakika buzdolabinda dinlendirin. Kekinizi ortadan ikiye kesip, kalan 1 su bardagi sutle iki katinida islatin. Kekin alt kismini servis tabagina yerlestirip, kremanizin 3/1'i ile uzerini kaplayin. Cilekleri dilimleyip, yerlestirin. Kekinizin sutle islatilmis ust katini kapatin. Kalan kremanizla kekin her tarafini kapatin. Pastanizi buzdolabinda dinlendirin. Meyveli sosu uzerindeki tarife gore yapin ve iyice sogutun. Soguyan sosu, krema siringasina doldurun ve pastanizin uzerine enlemesine cizgiler cekin. Bir kurdan yardimiyla, boylamasina cizgiler cekerek, pastaniza kalp atisi gibi sekiller verimis olacaksiniz. Pastanizi kiraz sekerlemesiyle susleyin ve bir gece buzdolabinda dinlendirdikten sonra servis yapin.

AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok: