6 Mart 2007

CICEK KUMPIR

Veee... cicek kumpirimizin son hali...


Malzemeleri doldurulmus hali...

MALZEMELER

Firinda veya Mikrodalgada kozlenmis patates

Haslanmis Misir, Bezelye, Havuc

Halka Halka Dogranmis Siyah ve Yesil Zeytin

Hafif kizartilmis sosis

Ketcap, Mayonez

Tereyagi

Rendelenmis Kasar Peyniri

Tuz

YAPILISI

Patatesleri iyice yikayip, kurulayin. Ister mikrodalgada 15 dakika pisirin, ayni kozlenmis gibi oluyor. Isterseniz firininizda maksimumda yaklasik 60 dakika pisirin. Patatesler sicakken soyup bir tabaga alin. Her patatese 1 yemek kasigi tereyag koymak uzere, bol tereyagi, tuz ve rendelenmis kasar peyniri ile, catal veya patates ezme aleti yardimiyla iyice ezin ve karistirin. Bezelye, misir ve havucu haslayin, salam ve sosisleri biraz pisirin. Zeytinleri dograyin. Butun malzemeleri karistirip, harmanlayip. Dondurma kepcesiyle, patateslerden toplar yapin ve tapagin icine yerlestirin. Ortadaki top patateslerin uzerine bastirip, cukurlastirin. Uzerine malzemeleri serpistirin. Ketcap ve mayonezle susleyin.

AFIYET OLSUN



1 yorum:

cansu dedi ki...

blogunuz çok sevimli ama bir şey dikkatimi çekti, genelde tarifler aynı yörüngede dönüp duruyor sanki. mesela kumpir veya balık tarifleri. yine de ellerinize sağlık, çok eğlenceli bir blog