Veee... cicek kumpirimizin son hali...
MALZEMELER
Firinda veya Mikrodalgada kozlenmis patates
Haslanmis Misir, Bezelye, Havuc
Halka Halka Dogranmis Siyah ve Yesil Zeytin
Hafif kizartilmis sosis
Ketcap, Mayonez
Tereyagi
Rendelenmis Kasar Peyniri
Tuz
YAPILISI
Patatesleri iyice yikayip, kurulayin. Ister mikrodalgada 15 dakika pisirin, ayni kozlenmis gibi oluyor. Isterseniz firininizda maksimumda yaklasik 60 dakika pisirin. Patatesler sicakken soyup bir tabaga alin. Her patatese 1 yemek kasigi tereyag koymak uzere, bol tereyagi, tuz ve rendelenmis kasar peyniri ile, catal veya patates ezme aleti yardimiyla iyice ezin ve karistirin. Bezelye, misir ve havucu haslayin, salam ve sosisleri biraz pisirin. Zeytinleri dograyin. Butun malzemeleri karistirip, harmanlayip. Dondurma kepcesiyle, patateslerden toplar yapin ve tapagin icine yerlestirin. Ortadaki top patateslerin uzerine bastirip, cukurlastirin. Uzerine malzemeleri serpistirin. Ketcap ve mayonezle susleyin.
AFIYET OLSUN
1 yorum:
blogunuz çok sevimli ama bir şey dikkatimi çekti, genelde tarifler aynı yörüngede dönüp duruyor sanki. mesela kumpir veya balık tarifleri. yine de ellerinize sağlık, çok eğlenceli bir blog
Yorum Gönder