10 Mart 2007

DOGUM GUNU PASTASI


Pastanin uzerinde Arnavutca 'Dogum Gunun Kutlu Olsun Moza' yaziyor. Bu benim ilk siparis pastam :) Bu nedenle cok mutluyum. Emek sadece paylasilinca mutluluk veriyormus insana. Emegin kiymetini, ancak emek verenler anlar. Bu pasta, bugun dogum gunu olan herkese hediyem olsun... 8 MART Dunya Kadinlar Gununuz Kutlu Olsun...

MALZEMELER

4 Yumurta

4 Kahve Fincani Seker

5 Kahve Fincani Un

1 Paket Kabartma Tozu

1 Kucuk Paket Kakao

1 Yemek Kasigi Sut

1 Yemek Kasigi Sivi Yag

SUSLEMEK ICIN

1 Paket Dr.Oetker Cilekli Krem Santi

1 Paket Dr.Oetker Cilekli Krem Ole

3.5 Su Bardagi Sut

1 Paket Dr.Oetker Meyveli Sos

Renkli Minik Sekerler

200 gr. Bitter Cikolata

Ulker Damla Cikolata

Antep Fistigi

YAPILISI

Bir kabin icine yumurtalari kirin, sekeri ilave edip kopurunceye kadar cirpin. Sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek cirpmaya devam edin. Diger malzemleride ekleyip iyice cirpin. 170 derece firinda 30 dk pisirip, firini kapatin. Firinin kapagini acmadan, keki 15 dk dinlendirin. 1 Su bardagi sutle krem santiyi cirpin ve icine 2.5 su bardagi sut ve cream oleyi ilave edip cirpmaya devam edin. Iyice koyulastiktan sonra, kremanizi 5-10 dakika buzdolabinda dinlendirin. Kekinizi ortadan ikiye kesip, her iki katinida sutle islatin. Kekin alt kismini servis tabagina yerlestirip, kremanizin 3/1'i ile uzerini kaplayin. Damla cikolata ve antep fistiklari serpistirip, kekinizin sutle islatilmis ust katini kapatin. Kalan kremanizla kekin her tarafini kaplayin. Pastanizi buzdolabinda dinlendirin. Meyveli sosu uzerindeki tarife gore yapin ve iyice sogutun. Benmari usulu (Bir tencereye su koyun ve ocagi acin. Tencerenin uzerini kapatacak buyuklukte bir tavayi, tencerenin agzina koyun. Icine bitter cikolatayi koyup, eritin. Cikolata eridiginde koyu kivamdaysa, sivi yag ilave edin.) erittiginiz cikolatayi, biraz sogutup, bicak yardimiyla pastanizin kenarlarina surun. Pastanizi tekrar buzdolabina alin ve cikolatanin donmasini bekleyin. Cikolata donduktan sonra, renkli sekerlerle kenarlarina kontur cekin. Soguyan meyveli sosunuzu, krema siringasina alin ve yazi yazma ucuyla, istediginiz yaziyi yazin. Pastanin uzerine birkac antep fistigi koyabilirsiniz. Pastanizi bir gece buzdolabinda dinlendirdikten sonra servis yapin.

AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok: