Malzemeler
Hamuru Icin
2 kasik tereyagi
1 cay kasigi zeytinyagi
1 yumurta sarisi
1 su bardagi su
Aldigi kadar bugday unu
***Ben hazir baklavalik yufkalardan kullaniyorum.
Muhallebisi Icin
4 yumurta sarisi
7 su bardagi sut
3 kasik tereyagi
1,5 su bardagi seker1,5 kahve fincani nisasta
1,5 kahve fincani pirinc unu
1 tutam karabiber
1 bardak su
Tuz
Surubu Icin
1.5 su bardagi seker
1.5 su bardagi su
Uzeri Icin
Antep fistigiTereyagi
YAPILISI
Hamurun Yapilisi: Bir su bardagi su, iki kasik tereyagi, bir yumurta sarisi, bir cay kasigi zeytinyagi ve 2 yemek kasigi tereyagi, aldigi kadar un ekleyerek yogurun. 12 esit bezeye yapin.
Muhallebinin Yapılısı: Sut ve sekeri iyice kaynatin. Kaynadiktan sonra icine bir tutam tuz atin. Ayri bir kapta pirinc unu ve nisasta, dort yumurta sarisi, bir bardak su ile mikser yardimiyla iyice cirpin. Kaynamakta olan sute yavas yavas ilave ederek karistirin. Muhallebi pistikten sonra bir tutam karabiber ekleyin.
Boregin Yapilisi: 3 tane bezeyi, baklava yufkasi gibi ince ince acin ve her katina tereyagi surerek,ust uste dizin. Onceden hazirladiginiz soguk muhallebinin yarisini uzerine dokup, rulo seklinde sarin. Diger yufkalarada ayni islemi uygulayip, rulo seklinde sarin ve yaglanmis tepsiye dizin.
Yufkalari 4-5 parmak genisliginde kesin ve uzerine kizgin tereyagi gezdirip, onceden isitilmis firinda, hafif pembelesene kadar pisirin.
Şurubun Yapılışı: Su ve sekerle hazirlanan surubu iyice kaynatin ve sogutun. Firindan cikan boreginizin uzerine dokun. Antep fistigi ile susleyip, servis yapin.
AFIYET OLSUN
16 yorum:
harika görünüyor canım, eline sağlık. Sütlü oluşu hoşuma gitti. Deneyeceğim.
Sevgiler.
cnm ya ne kadar hızlısın,tariflerine yetişemiyorum,ben de bir tembellik var bu ara sorma..bu arada bakıyorum da çözmüssün flickr meselesini..ee senden kaçar mı..zeki kızsın vesselam..böreklerin hepsi birbirinden harika..ellerine sağlık.yalnız benim bu laz böreği ile ilgili bir problemim var,yani bu kadar ince yufkalar açılıyor da o niye baklava yapılmıyor,bunu hala anlayamadım...slmlar.
thistime canim begendigine sevindim, dene tavsiye ederim...
suheylacim canim :D valla evimi mutfagimi ozlemisim ananemde var ya yemek yapmaya son hiz devam ben yemesemde oglus kocis ananem yiyorlar :D flickr olayina gelince :) ben zekimiyim bilemem ama ustam sagolsun :D kimin ciragiyim :D ve son olarakta gelelim laz usagu boreginin yufkalarina kastettigin yani bu kadar ince yufka aciyosunda niye baklava yapmiyosunmu ? yani ben ole anladim eger boyleyse ben malzeme listesini verirken yazmistim ben hazir baklavalik yufkalardan kullaniyorum nerdeeeeeeee ben daha o kadar ince yufka acamadim bacim :D he yok madem bu kadar ince yufkalar var neden arnavutlukta baklava yok diyosan :D baklava varda tadi sekli kotu :D neysem ben anladiklarimi cevapliyim dedim :D opucukler canim...
nihan cnm.yorumunu keyifle okudum,ben asl�nda �unu sormak istemi�tim,yani sen haz�r kullanm�ss�n ama karadenizliler yufkay� a�yor ve i�ine yine de muhallebi koyuyor,yani ben diyorum ki ceviz,f�nd�k falan koysak ta baklava olsa,o kadar ugra�t�k ya o sebebten.slmlar..
MERHABA,Laz böreği hiç yemedim ama tatlı çok severim,bunu da sevebilirim diye düşünüyorum..sevgilerimle..
nıhan cım, elıne sağlık.. yalnızz cehaletımı maruz gör.. bu nasıl börek, tatlııııı deılmı??
sevgıler
fıdan
Nihan ben bayılırım bu böreğe... anneme ısmarlayayım ...
sevgiler
nur
suheylacim valla ben yorumunu okudugumda gecenin bir vaktiydi :D malukm lazuk ya :D jetonum dusmedimi nedir :D baklavayi herkes yapar onemli olan boyle bir boregi yapabilmek :D dermisim :D malum karadenizliler hamsinin bile her cesidini yapiyorlarya :D bu da bir degisik baklava diyelim ama tadi inanilmaz bir yer bir daha yersin :D
serracim kesinlikle muhtesem bir tad mutlaka yemeni tavsiye ederim canim :)
fidancim valla bu tatli bir borek :D eh o kadar ayricaligi olsun lazlarin tatlisi :D ne de olsa :D borek adi ama baklavamsi bir tad ama bence baklava kadar muhtesem :)
nur canim hemen ismarla hatta biz doymadik, bizede yolla :D
Ellerine sağlık nefis görünüyor sevgiler...
Sevgili Nihan,
tatlı böreğin tam Ramazanlık olmuş, ballı ballı! İçindeki muhallebi ayrı bir lezzet katmıştır böreğe.
Hazır yufka kullanma kısmıda açıkçası çok işime gelir :) Evet canım tarifini inceledi, bu demek oluyor ki en kısa zamanda denenecek..:)
ellerine sağlık
sevgilerle
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor.Eminim ki tadıda öyledir.selamlar...
Selam Nihan, yorumun icin tesekkürler arkadasim. Hafta sonu nasil bitti gitti anlamadim, annemlerin gelisiyle beraber bir misafir trafigi vs. Neyse, simdi artik rahat kafayla yine islere devam diyelim, bu arada "KEVGIR" icin hazirladigin lezzetleri gördüm ve ellerine saglik diyorum, senin icin böyle bir calismada yer almak eminim cok gurur vericidir. Sana iyi bir hafta baslangici dileyerek hoscakal arkadasim. Kevser
almula tesekkur ederim canim...
aysecim kesin dene canim eminim cok begeneceksin :)
bengisu tesekkur ederim guzel yorumun icin...
Kevsercim kesinlikle cok gurur verici bir durum :) seninde hafta sonun baya yogun gecmis ne guzel, iyi haftalar dilerim canim...
Ha buni en kisa zamanda deneyecugum da ! Bir Karadeniz usagu olaraktan, ellerinize saglik diyurum da....
çok tuttum bu tarifi deniıycem ıns tesekkurler
hayırlı ramazanlar :)
Bence harika bir tatlı fakat herkesin yaptığını yemiyceksin işinin ehli yapacak olan ben laz olmasamda laz dostlarımız arkadaşlarımız sağolsun,ben tadın derim ...
aen bence baklava yemek için makedonyaya geç ,ordaki ev baklavaları ya da Aliğinleri ye bak bir arnavut kızı olarak tavsiye ediyorum canım....
Yorum Gönder