25 Eylül 2007

PAŞA KEBABI

Bugun iftara misafirlerim var. Birkac gundur bugun icin kivranip duruyordum ne yapsam diye. Sonra yillardir yapmak istedigim ama guzel yapamam diye korktugum bir lezzeti, Esra'cigimin sayfasinda gordum. Ondanda cesaret alip, gece yarisi Pasa Kebabini yapmaya basladim, iyiki seni tanimisim gulom, bak bu yemegi denememde sen vesile oldun bana :) Isim bittiginde saat gece 01.00' i gosteriyordu. Gece 1'e kadar surmedi tabii, birde Elbasan Tava yaptim o arada. Gunduz elektriklerimiz kesildiginden gunduz uyuyup, gece hazirladim bugunki iftariyeliklerimi. Neyse cok sukur guzel oldular..
MALZEMELER
3 adet buyuk boy patlican
Ince kiyilmis maydanoz
Sivi Yag (kizarmak icin)
1 lt su (patlicanlari bekletmek icin)
1 yemek kasigi seker ve tuz (patlicanlari bekletmek icin)

Kofte Icin
350 gr az yagli dana kiyma
Ekmek ici
Kiyilmis maydanoz
1 Adet rendelenmis buyuk sogan
1 adet yumurta
Karabiber
Kimyon
Tuz
Sivi yag (kizartmak icin)

Kebabin Sosu Icin
1 adet kup kup dogranmis buyuk boy sogan
7-8 dis rendelenmis veya dovulmus sarimsak
2 adet buyuk boy rendelenmis domates
Taze kiyilmis nane (ben kullanmadim)
1/2 fincan sivi yag
1 tatli kasigi seker
1 su bardagi su
Tuz

YAPILISI
Koftelik malzemeleri karistirip, iyice yoguralim ve yuvarlak kofteler hazirlayip, kizartalim. Patlicanlari alacali soyup, kalin halkalar halinde dograyalim, 1 corba kasigi seker ve tuz ilave edilmis, 1 litre suda, 20 dakika bekletelim. Sonra patlicanlari yikayip, kurulayalim. Patlicanlari ister kizgin yagda tavada, isterseniz fritozde hafifce kizartalim. Firin tepsisine 1 kat patlican halkasi, uzerine kizarmis kofte, koftenin uzerinede yine kizarmis patlican halkasi koyup, kurdan batiralim. Geniz bir tavada yarim kahve fincani yagda, yemeklik dogranmis sogani kavuralim. Dovulmus sarimsaklarida ekleyip, rengi donene kadar karistiralim. Rendelenmis domatesleride ekleyip, 2 dakika pisirelim. Tuzunu ilave edip, 1 su bardagi suyu ve 1 tatli kasigi sekeri ekleyip, 1 dakika daha kaynatalim ve tavayi ocaktan alalim. Firin tepsisine dizdigimiz patlicanlarin uzerine, kasikla bu sosu dokelim. 200 derecede onceden isitilmis firinda, kebabimizi 15 dakika pisirelim. Pisen kebaplarimizi tabaga alip, ince kiyilmis maydanoz ve nane ile susleyerek servis yapalim.

AFIYET OLSUN

33 yorum:

Yaren dedi ki...

Kebap cok güzel görünüyor.Sen artik aksama tadarsin, pasa da olursun insal :).Afiyet olsun,ellerine saglik Nihancim.

Yaren dedi ki...

Selam,
nihancim galiba benim yaptigim tarzda yapiliyor.Adida farkli.Türkcelestirince adida degismis,almancada "Bienenstich"
yani "ari sokmasi" ve pudra sekeri yerine badem serpilir.Burda cok taninmis pastalardan biridir,cok severim.

Adsız dedi ki...

Ninom bizde demetle geliyoruz iftara hazırla hemen sofrayı gelmişken sahurada kalırız artık bizdede patlıcan dolması vardı bu sunumu çok sevdim bir daha ki sefere bende denemeliyim
ellerine sağlık bacım benim

Leziz Sofralar dedi ki...

Nihan'cim ellerine saglik nefis olmus canim sevgiler...

NiNo dedi ki...

yarencim sorma tattim pasa oldum :D ayiptir solemesi guzel olmus yahu :D bu arada su gercek alman pastasini yapsan bi gun bizde ogrensek :D

yesimim afiyet bal seker olsun sizede, bunu dene bayilacaksin harika oldu gercekten ;)

sevalcim sagolasin canim...

Aybike Ceylan dedi ki...

Nihan'cigim,
Afiyet olsun, pasa kebabiniz pek guzel gorunuyor:)
Sevgilerimi gonderiyorum.

Adsız dedi ki...

Canım Ninom,
ben de yapmak istiyorum günlerdir. Bir türlü girişemedim. Sen her zamanki gibi hem hamarat, hem de hızlısın. Vallahi tebrikler...

Ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

eline saglik çok lezzetli gorunuyor, kebabin her çesiti lezzetli olur, afiyetle.

NiNo dedi ki...

aybikecim sorma misafirlerim bol bol yesinler diye kendime 2 tanecik almistim :) tadi damagimda kaldi 5 tane yerdim kesin :D

zerrinim hemen yap canim cok nefis bir tad ;)

kelebeksaniyeler cok tesekkur ederim...

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Bende hafta sonu misafir davet etmeyi düşünüyorum ama ne pişireceğime bir türlü karar veremiyordum. Bu tarif hoşuma gitti. umarım bu yorumu gönderebilirim. Çünkü hep yazıyorum ama bir türlü göndermede başarılı oluyorum. Ziyaretlerinle beni yalnız bırakmadığın için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

slm arkadaşım.bu harika olmuş ellerine sağlıkta elbasan tavanın tarifinide isterizzzz
http://sevilcedeninciler.blogcu.com

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Mmmmmmmmmmmmmm çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık Nihan'cığım.

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

Harika bir yemek olmuş ellerine sağlık.
Sevgiler...

Nilay Cinisli dedi ki...

Sevgili Nino,
Ellerine sağlık..Çok leziz görünüyor..Sevgiler

NiNo dedi ki...

sevgulcum yorumun geldi canim, bu yemek misafire sunumuylada lezzetiylede cok guzel tavsiye ederim canim :)

sevilcim elbasanida yazarim bu aksam insaallah :)

burcincim sagol canimcim...

tabakta lezzetler tesekkurler...

nilay sagolasin...

Calimero Mutfakta dedi ki...

himm.. pasalara layik olmus gercekten de:) ellerine saglik sekerim..

Adsız dedi ki...

Merhaba seni linklerime ekledim. Sende beni eklersen çok sevinirim.
Hoşçakal.

Adsız dedi ki...

mrb.canım.kebabın çok güzel.eline sağlık.sevgiler

ozlemhan dedi ki...

Nihancım patlıcan yemeklerinin hepsini çok severim.paşası olsun generali olsun ne olursa olsun hepsini severim.ellerine sağlık.Türkiyeden kocaman kocaman sevgiler gönderiyorum

kakaolusevgi dedi ki...

CANIM ELLERİNE SAĞLIK.BEN PATLICANLARI AYNEN KIZARTIP,BORCAMIN EN ALTINA DÖŞEYİP,ÜSTÜNE DE KÖFTE YERİNE KIYMALI SOS HAZIRLIYORDUM.BU DA DEĞİŞİK OLMUŞ,BU SEFER DE BÖLE DENEYEYEİM BAKAYIM :))

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Merhaba Nino:) Tam da paşa kebabı olmuş bence:) Gerçekten denemeye değer bir yemek. Eline sağlık! İstanbul'dan sevgiler:)

Sebla.

Adsız dedi ki...

patlıcanla koftenin uyumunda sonuc herzaman mükemmeldir. Deneyeceklerim arasına aldım bile.
Ellerinize sağlık.
Emel

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Paşa kebabı paşalar gibim durmuş tabakta.Ellerine sağlık. Herşey çok güzel.Sevgiler...

Adsız dedi ki...

harika görünüyor canim,ellerine saglik.

Bocuruk dedi ki...

İşte işin sırrı burada:)) Gece 1 lere kadar yemek yapanlar bu işi çok seviyor demektir. Elbasan tavanın da tarifini ver olur mu? Ellerine sağlık ve de afiyet olsun. Siz bizden daha geç açıyorsunuz değil mi?
Sevgilerimle...

NiNo dedi ki...

calimerocum sagolasin...

tatil ve otel tesekkurler, eklerim...

sarimutfak cok sagol canim...

ozlemcim katiliyorum bende her turlusunu cok severim...

kakaolusevgi canim senin tarifte guzel, patlicanli her tarif nefis dimi :D

sebla cok tesekkur ederim...

NiNo dedi ki...

emelcim eminim begeneceksin...

aslicim pasa olduk sorma :D

senemcim tesekkurler...

bocurukcum sorma yorgunluktan mahvoldum ama degdi :) bugun elbasanida yayinlarim canim. biz sizden 1 saat geriyiz. orucu yarim saat sonra aciyoruz istanbula gore...

lalecik dedi ki...

Nino nefis olmuş Paşa Kebabın, ellerine sağlık.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık canım.Harika görünüyor.Patlıcana bayılırım ben...Nasıl da canım çekti oruç oruç...

http://mutfakaski.blogcu.com

NiNo dedi ki...

lalecim tesekkurler...

mutfak aski zor bir tarif degil hemen yap aksama ;)

Adsız dedi ki...

iyi akşamlar canım paşa kebabını yaptım canım sonuc harıkaydı, ben küçük bir degişiklik yaptım üzerine biraz kaşar rendesi koydum..sevgiler canım..

esra(büyüleyenmutfak) dedi ki...

canımcım;

tek kelime ila bayıldım senin günlük tariflerine bayılıyorum zaten.

ben yaptığımda da çok beğenilmişti tarif gerçekten lezzetli ve tam misafirlik bir yemek

ellerine sağlık çok öptüm

NiNo dedi ki...

esracim gercekten nefisti, bende herkes gibi bayildim :) iyiki yapmissinda, bende ogrendim, sagolasin canim :)