13 Eylül 2007

RAMAZAN GELDI HOSGELDI # ETKINLIK # RAMAZAN PIDESI

Gurbet bir kez daha dokundu yuregime. Ramazan geldi, davul sesi yok, ezan sesi duymak zor, ah birde o mis kokulu pideler, yapan yok, bilen yok. Gene is basa dustu :) Sahura ekmekte yok, bundan iyi firsatmi olur dedim :) attim kendimi mutfaga (sanki ciktigim varda :D) Nasil birsey Ramazan Pidesi!! Nasil yapilir, neler katilir icine!! diye dusunurken, bir cok sitede, bir cok tarifle karsilastim. Iclerinden Oburkedi'nin tarifini sectim. Gercektende enfes gorunuyordu cunku. Kendiside Lezzet Dergisinden almis tarifi, kendi tecrubelerine dayanarak biraz degistirmis. Cok eglenceli ve kolay oldu hamurunu hazirlamak, tek zor olan elimin hamuruyla asamalari fotograflamak oldu ama onuda basardim sanirim, yilik yamukda olsa :) Sonunda benimde, sahurda yenmek uzere, nur topu gibi, iki adet Ramazan Pidem oldu :) Sevgili Suheyla'nin Ramazan Etkinliginede bu pidecigimle katilacagim artik :) Bu arada canim Zerrin'imin enfes pidesini yapmayi cok istedimsede, misir unu bulamadigim icin maalesef yapamadim :( icim buruk, bunuda yazmadan gecemedim... Misir unu bulursam onuda mutlaka deneyecegim, ya da misir unsuz mu denesem :) Artik hergun bir tarif deneyip, Ramazan boyunca pide yaparmisim :) olur mu olur :) Gelelim simsicak Ramazan Pidesine...

MALZEMELER
1 kg un
1 paket kucuk paket kuru maya
1 kahve fincani ilik su
50 gr tereyagi
1 kahve fincani sivi yag
1 corba kasigi yogurt
1.5 su bardagi su
Arzu ettiginiz kadar Tuz
1 cay kasigi seker
Yeterince corekotu ve susam

YAPILISI
Mayayi, 1 kahve fincani ilik suda eritin ve 5-10 dakika kabarmasini bekleyin. Bu arada tereyagini eritin ve ilitin. Unu, mayayi, tereyagini, siviyagi, seker ve tuzu derin bir kapta iyice karistirin. Yavas yavas 1.5 bardak suyu ilave edin ve yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun. Hamuru iki esit parcaya ayirin ve yuvarlayin. Bezelerin uzerine bicakla cok derin olamayacak sekilde (+) isareti yapin (1.sekil). Uzerine nemli bez ortun ve yarim saat dinlendirin. Hamurlari un serpilmis zeminde merdane ile pide seklinde acin (2.sekil). Hamurun uzerini yemek kasiginin arkasi ile baklava biciminde sekillendirin (3.sekil). Yogurdu cirpin ve firca yardimiyla hamurun tum yuzeyine surun (4.sekil). Hamurun uzerine corekotu ve susam serpin. Firin tepsisine yagli kagit serip, hamuru uzerine alin. Hamurun uzerini nemli bir bezle ortun ve 1 saat daha dinlendirin. Onceden isitilmis, 160 derece firinda, uzeri kizarana kadar pisirin. Pisirme sirasinda, firina kap icinde su koyun. Boylece pideleriniz daha yumusak olacaktir. Firindan cikan pidelerin uzerine havlu ortun ve iliyinca dilimleyip, servis yapin.
AFIYET OLSUN

19 yorum:

Adsız dedi ki...

hmm miss gibi kokular geliyor diyordum meger senin pidelerinin kokusuymus ellerine saglik.Senin ve ailenin ramazani mubarek olsun.Hangi aksam müsaitsen haber ver sana iftara geleyim.Ayrica sende davetlimsin.....

Adsız dedi ki...

iadeyi ziyarete geldim adaşım:)
pideni deneyeceğim süper gözüküyor. hayırlı ramazanlar, ellerine sağlık ;)

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Çok hızlısın Nihan her geldiğimde dopdolu buluyorum mutfağını ;)) Ellerine sağlık
Ramazan piden nefis görünüyor. Dinlemeyip kavurduğuna da çok iyi etmişsin :)))
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Süper olmuş.
Ramazanı güzel karşılamışsın.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
www.blogcu.com/semraninmutfagi

Adsız dedi ki...

canım demek yaptın sonunda pideyi gerçekten bi harika olmuş
buraların kıymetini daha iyi anlıyorum sayende
bende pideyi bi denemeliyim tabi eksik kalmayım dimi
ellerine sağlık

NiNo dedi ki...

elmasekerim ne zaman istersen buyur :) ne demek canim benim...

nihancim buyur hosgeldin canim, sanada hayirli ramazanlar :)

burcucum valla napim can sikintisi yapip duruyorum :) yayinlamasam cok birikiyo :D kavurdum iyi oldu dimi :D bencede :)

semracim tesekkur ederim canim...

yesimim sorma anla valla buralarda zor cok zor ah o mis kokulu pideler ahhhh...

Adsız dedi ki...

cnm ellerıne sağlık..bende dun aksam Lezzet dergısıne bakarken hafta sonu pıde yapmaya karar vermıstım.. hem etkınlık ıcın hem bızım ıcın:) ellerıne sağlık cnm. sanırım etkınlıkıcın baska bır tarıf bulmalıyım:))

sevgıler
fıdan

Adsız dedi ki...

öncelikle hayırlı ramazanlar.
sonralıkla da pide güzel de,
ben beyaz norm unla yaparım:D
haa unuturdum yazmasaydım,bakın
valla sahurda balik yeriz biz ailece:P öpüldünüz canim,asiye

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Nihancım bravo sana, pide bulamıyorum diyosun ama sen daha güzelini yapmışsın, ellerine sağlık canım.

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel görünüyor,kokusu buralara kadar geldi.Bazen sana yetişemiyorum,bir sonraki ziyaretime dolu dolu tariflerle karşılaşıyorum.Enerjin ve yüreğindeki sevgin hiç eksilmesin...
sevgi ve selamlar

bengisu

Unknown dedi ki...

Nihan'cım sıcak sıcak arasına tereyağı sürüp yeseydin keşke iftarda. Düşüncesi bile çok güzel. Ellerine sağlık..

Damak Tadı dedi ki...

Ustam benim!!Harika olmuş pidelerin..))Tam bundan 22 yıl öncesini hatırladım.Bir evin tek göz odasında,kocaman korkunç görünümlü fırınında denediğim ve fırıncı sıfatını aldığım günlerim geldi aklıma birden.))
Gurbette,helede ramazan aylarında yapılan bu pidelerin tadı bir başka olur.Hep pideyle doymak ister insan adeta.))Çok şey yazdım yine canım,lütfen kusuruma bakma.
Siz gurbetteki arkadaşların,böyle güzel şeyleri yapıp bizlerle paylaşması beni çok mutlu ediyor.
Kocaman öpüyorum yanaklarından.Hayırlı iftarlar olsun!

Sevgilerle kalın.

NiNo dedi ki...

fidancim olurmu sende yap bi cesit pide :) cesit olsun ole degilmi :)

asiye tesekkur ederim canim yorumun icin...

nazifecim cok sagol canim :)

bengisu canim valla utandiriyorsun beni :D evde sikintidan bisiler yapiyorum iste, yayinlamadanda duramiyorum :D

ab-i hayat canim bende tulum peyniriyle yedim :D

gul canim estagfirullah ne ustasi :) ben ciragim bacim daha, senin gibi ustanin yaninda lutfen yani ;)

banu kırmızıgül dedi ki...

ellerınıze saglık nefıs olmus. cok begendım.
hayırlı ramazanlar..

NiNo dedi ki...

banucum cok sagol canim, sanada hayirli ramazanlar olsun...

Adsız dedi ki...

Merhaba nihancim,lezzet dergisinden olan ramazan pidesi tarifini ben de denemistim.Gercekten de cok harika bir tarif,ellerine saglik.

NiNo dedi ki...

senemcim tesekkurler...

Adsız dedi ki...

valla harikaolmuş hazırlardan bile güzel eline saglık...

yemek dedi ki...

Harika olmuş! Ramazan sofrası gurbettede olsa pidesiz olmaz.

Selamlar...