30 Mart 2007

KANDIL SIMIDI BUNLAAAAAAAAAR...


Bugun Mevlid Kandili, Gullerin Efendisi, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)'in dogdugu, bize isik oldugu gun. Ulkemizdeki ve dunyadaki tum muslumanlarin Mevlid Kandili Mubarek Olsun ve bugun vesilesiyle dunyadaki her turlu kotuluk son bulsun diliyorum. Bu kandil simitlerimide sizlere hediye ediyorum...

Bugun kandil oldugu icin kandil simidi yapmak istedim, denemedigim bir tarif olsun istedim ve Portakal Agaci'ndan aldigim tarifi denedim. Gercekten harika oldu tadi, herkese siddetle tavsiye ediyorum, mutlaka bu kandilde bu simitleri deneyin.

MALZEMELER

1 Paket (250 gr.) Oda Sicakliginda Margarin

2 Adet Yumurta Sarisi (Beyazi ustune surulecek)

1 Paket Kabartma Tozu

2 Yemek Kasigi Sirke (Ben limon suyu kullandim)

3 Yemek Kasigi Seker

1 Tatli Kasigi Tuz

1 Cay Bardagi Sivi Yag (Ben zeytinyagi kullandim)

2 Cay Kasigi Mahlep (Ingilizcesi Prunus Mahaleb)

Aldigi Kadar Un

Susam

YAPILISI

Butun malzemeleri karistirip, yavas yavas un ilave ederek, yumusak, ele yapismayan bir hamur elde ediyoruz. Kucuk halkalar veya baklava dilimleri yapip, once yumurta akina, daha sonrada susama batirip, yagli kagit serilmis firin tepsisine diziyoruz. 200 derecede, onceden isitilmis firinda, hafif pembelesene kadar pisiriyoruz. Simitlerimiz pistikten sonra, firini kapatiyoruz, firin telinde soguduktan sonra, simitlerimizi servis tabagina aliyoruz.

AFIYET OLSUN

29 Mart 2007

MEYVELI KUP



Bugun Oktay Usta cocuklar icin kivili kup yapti :) bende dururmuyum, hemen oglusum icin sivadim kollari hem cok pratik, hem cok besleyici, hemde tatli :) Ben biraz degistirerek yaptim, karisik meyve kullandim ve kuplarin icine meyve karistirmadim.

MALZEMELER
1 Kase Yogurt
1 Paket Krem Santi
1 Cay Bardagi Sut
2 Yemek Kasigi Pudra Sekeri
Kiwi-Ananas-Nar
YAPILISI
Krem santiyi sutle cirpin, pudra sekeri ve yogurdu ilave edip, iyice cirpin. Isterseniz meyvelerden pure yapip icine ilave edebilirsiniz. Ben sade yaptim. Harcinizi kup bardaklarina koyun ve uzerini meyvelerle susleyip, biraz soguduktan sonra servis yapin.
AFIYET OLSUN

FISTIKLI ve PARCA CIKOLATALI KLASIK MUFFIN

Sonunda benimde minicik kagitlar icinde muffinlerim oldu :) Muffin yapmanin puf noktalarini ararken, Portakal Agaci'nda bu muffinleri gordum, kendiside bu tarifi BBC Good Food dergisinin Subat 2005 sayisinda gorup, denemis. Goruntusu inanilmaz hosuma gitti ve gecenin 00.30'unda bu muffinleri yapmaya karar verdim :) Bazi malzemeleri kendime gore ayarlayip, degistirdim. Gercektende harika oldular yumusacik ve puf puf. Iste muffinlerim ve muffin yapmanin puf noktalari...



MALZEMELER

70 gr. Seker

125 gr. Un (Ben kek icin ozel uretilen unlardan kullandim)

1 Cay Kasigi Karbonat

1/2 Paket Vanilya

40 gr. Eritilmis ve Ilitilmis Tereyagi

1 Yumurta

100 ml. Sut

Yarim Su Bardagi Antep Fistigi

Yarim Su Bardagi Parca Cikolata veya Damla Cikolata

YAPILISI

Firininizi 200 dereceye ayarlayin ve acin. 12'li muffin kalibiniza. kucuk kagit kaplari dizin ve ya firin tepsisine direk bu kagitlardan dizin. Genis bir kapta; seker, un, vanilya ve karbonati, plastik cirpma teli veya tahta bir kasikla, iyice karistirin. Yumurtayi ayri bir kapta iyice cirpin, sut ve erimis, ilimis tereyagini ilave edip, cirpmaya devam edin. Sivi karisim iyice karistiktan sonra, unlu karisima yavas yavas ilave edin ve plastik tel veya tahta kasik yardimiyla, sivi karisimi, unlu karisima yedirin. Fistik ve cikolatalari ilave edip, karistirin. Harci fazla karistirmayin, yoksa muffinleriniz kabarmaz. Isterseniz farkli ic malzemelerde kullanabilirsiniz; hindistan cevizi, findik, ceviz, uzum, vs. gibi. Karisimi, kasik yardimiyla (yaklasik 1.5 yemek kasigi), kagit kaliplarin icine paylastirin. Muffinlerinizi yaklasik 15-20 dakika pisirin ve pisince firin telinde, firinin kapagini acip, sogutun. Iyi bir muffin yapmanin 3 altin kurali: Ilk once sivi malzemeleri karistirip, daha sonra kati malzemelerle karistirmak, muffinlere eklemek istediginiz farkli malzemeleri (cikolata, ceviz, findik, fistik, uzum, vs.) hep en son eklemek ve asla fazla karistirmamak. Muffinler, keklere gore daha yumusak oluyor. Bu nedenle, firindan ciktiginda size yumusak gerelebilir, ama firin telinde sogudugunda, bir tanesini alip yediginizde, aslinda pismis oldugunu goreceksiniz. Bu nedenle, 15-20 dakikadan fazla, muffinlerinizi firinda tutmayin. Tarife uydugunuzda harika muffinler elde ettiginizi goreceksiniz.

AFIYET OLSUN


28 Mart 2007

SEBZELI PILAV

Oglusum ve esim pilavci olunca, gunun kacinilmaz yemegi her daim pilav oluyor bizde :) Cesit uretmekse bana kaliyor. Iste sebzeli pilavimiz.

MALZEMELER

1 Su Bardagi Pirinc

1.5 Su Bardagi Su veya Et Suyu

Tuz, Sivi Yag

Kup Kup Dogranmis Havuc

Bezelye

Misir

YAPILISI

Pirinci tuzlu, kaynar suda yarim saat bekletin. Daha sonra iyice yikayip, suzun. Pirinci sivi yagda biraz kavurup, sebzeleri ve suyu ilave edin. Kisik ateste, suyunu cekene kadar pisirin.

AFIYET OLSUN


TAVUKLU RULO BOREK



Tadi cok hafif ve guzel, goruntusu ise 'ye beni' diyen bir borek tarifini paylasmak istedim sizlerle. Kardesimin kayinvalidesi Semra Teyze'nin tarifi bu, onlarda yemistim ve inanilmaz begenmistim. Sonunda bende tecrube etmeye karar verdim ve iste Tavuklu Boregim...






MALZEMELER
1 Kucuk Haslanmis Tavuk
2 Orta Boy Sogan
1 Yemek Kasigi Salca
Kimyon, Karabiber, Kirmizibiber, Tuz
Sivi Yag
6 Adet Yufka
1 Yumurta Sarisi (Uzerine Surmek Icin)
Sut, Yumurtanin Aki, Su (Yufkalari Islatmak Icin)


YAPILISI
Haslanmis tavugu kucuk parcalara ayirarak, tiftin. Yemeklik dogranmis soganlari yagda kavurun. Tiftilmis tavugu ve salcayi ilave edip, kavurmaya devam edin. Baharat ve tuzunu ayarlayip, ocaktan alin. Iki kat yufkayi, sut, su ve yumurta aki karisimiyla islatin ve ust uste koyun. Tavuklu harcinizi ikiye bolun ve yarisini bu kata serpistirin. Diger iki yufkayida, yine aralarini sut, su ve yumurta aki karisimiyla islatarak, tavuklu harcin uzerine serin ve kalan harcinizi serpistirin. Kalan iki yufkayida ayni islemi uygulayarak, tavuklu harcin uzerine kapatip, rulo yapin. Rulo boreginizi, yagli kagit serilmis, firin tepsisine koyun ve uzerine yumurta sarisi surun. Rulo boreginizi, keskin bir bicak yardimiyla, dilimlere ayirip, tepsiye dizin ve 250 derece firinda, kizarana kadar pisirin.


AFIYET OLSUN

27 Mart 2007

ILK SEKER HAMURLU KEDI DILI PASTAM

Sonunda bende seker hamuruyla bir kedi dili pasta yaptim :)




MALZEMELER

Kedi Dili Biskuvi

1 Paket Cilekli Cream Ole

1 Paket Cilekli Krem Santi

1 Paket Tart Jolesi

Seker Hamuru

Sivi Gida Boyasi

Parca Cikolata

Kiraz Sekerlemesi

Kakaolu Truff

YAPILISI

Kelepceli kalibin yan duvarlarina ve tabanina, kedi dili biskuvilerinizi dizin. Krem santiyi 1 su bardagi sutle cirpin ve cream oleyi ekleyip, 1 su bardagi sut ilave edin ve cirpmaya devam edin. Bu krema karisiminin yarisini biskuvilerin uzerine dokun ve trufflari ikiye bolerek dizin. Trufflarin uzerine bir kat daha biskuvi yerlestirin ve kalan krema ile uzerini kapatin. Parca cikolata, kiraz sekerlemesi, truffla uzerini susleyin. Tart jolesini uzerindeki tarife gore pisirin ve pastanin uzerine yayin. Seker hamurundan guller yapip, sivi gida boyasiyla susleyin. Pastanin etrafini suslemek icin, seker hamuruyla kurdela yapin ve seker hamurlarinizi kapakli bir kutunun icine koyun ve buzdolabina koyun. Pastanizida buzdolabinda bekletin. Servis yapmadan once seker hamuru suslerinizle, resimdeki gibi, pastanizi susleyin. Servisten once seker hamurunu biskuviye sarmayin veya pastanin uzerine koymayin. Cunku biskuviler ve tart jolesi, seker hamurunu eritiyor. Tecrubeyle sabittir. :)

AFIYET OLSUN


26 Mart 2007

GUMUS PASTAM






EyE's Pasta Malzemeleri Online Satis Sayfasindan aldigim pasta malzemelerimi yavas yavas kullanmaya basladim. Gumus sim, pasta sablonu, gumus sekerlerden almak isterseniz, susleme malzemelerindeki alti cizili malzemeleri tiklamaniz yeterli. Bu urunlerden almak isterseniz uye olmaniz yeterli.






MALZEMELER


2 Yumurta


2 Kahve Fincani Seker


2 Kahve Fincani Un


1 Yemek Kasigi Sivi Yag


1 Yemek Kasigi Sut


2 Paket Kabartma Tozu



SUSLEMEK ICIN MALZEMELER


1 Paket Sade Krem Santi


1 Paket Vanilyali Dr. Oetker Cream Ole


80 gr. Sutlu Cikolata


Gumus Renkli Parilti Tozu


Gumus Renkli Arjantin Sekerleme


Pasta Susleme Sablonu


Sut



YAPILISI


Bir kabin icine yumurtalari kirin, sekeri ilave edip kopurunceye kadar cirpin. Sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek cirpmaya devam edin. Diger malzemleride ekleyip iyice cirpin. Bu harci, huni seklinde bir kaliba koyarak pisirdim ben, sizde arzu ettiginiz bir kaliba dokun ve 170 derece firinda 30 dk pisirip, firini kapatin. Firinin kapagini acmadan, keki 15 dk dinlendirin. 1 paket krem santiyi, 1 su bardagi sutle cirpin ve uzerine vanilyali cream oleyi ekleyin ve 1.5 su bardagi daha sut ilave edip, iyice cirpin. Soguyan kekinizi, 3 esit parcaya bolun, her katini biraz sutle islatin ve taban kismi, servis tabagina alip, bir miktar kremayla uzerini kaplayip, bicak yardimiyla kucuk kucuk dogradiginiz cikolata parcalarini serpistirin. Damla cikolatadan daha lezzetli oluyor parca cikolatalar. Kekinizin sutle islatilmis diger katini kapatin. Ayni islemleri diger katlar icinde uygulayin. Kalan kremayla kekin heryerini kaplayin ve kenarlarini, krema siringasi yardimiyla susleyip, uzerlerine gumus rengi arjantin sekerlerden koyun. Pastanizin uzerine, pasta susleme sablonunuzun kalp sekilli olanini koyun ve uzerine gumus renkli sim serpistirin. Daha sonra pasta susleme sablonunu, dikkatlice kaldirin. Pastanizi bir gece buzdolabinda dinlendirdikten sonra servis yapin.





AFIYET OLSUN

ILLEDE KUMPIR, ILLEDE KUMPIR

Yemek yapmaya usendigim zamanlarda :) can kurtaranim oldu artik kumpir :) Esimde cok sevdigi icin :) yemek yapamadigimda, en kolay, en doyurucu, tadi damakta kalan, en guzel gida KUMPIR. Illede Kumpir, Illede Kumpir.

MALZEMELER

Firinda veya Mikrodalgada kozlenmis patates

Haslanmis Misir, Bezelye, Havuc

Halka Halka Dogranmis Siyah Zeytin

Hafif kizartilmis salam

Ketcap, Mayonez

Tereyagi

Rendelenmis Kasar Peyniri

Salatalik Tursusu

Tuz

YAPILISI

Patatesleri iyice yikayip, kurulayin. Ister mikrodalgada 15 dakika pisirin, ayni kozlenmis gibi oluyor. Isterseniz firininizda maksimumda yaklasik 60 dakika pisirin. Patatesler sicakken bir tabaga alin ve karnini yarip, patatesi iyice ezin. Her patatese 1 yemek kasigi tereyag koymak uzere, bol tereyagi, tuz ve rendelenmis kasar peyniri ile, catal veya bicak yardimiyla iyice ezerek karistirin. Bezelye, misir ve havucu haslayin, salami biraz pisirin. Zeytinleri ve salatalik tursusunu dograyin. Butun malzemeleri karistirip, harmanlayin ve patatesin uzerine, malzemeleri serpistirin. Ketcap ve mayonezle susleyin.

AFIYET OLSUN




MİKRODALGA'DA LEVREK


Balik denince, bende akan sular duruyor. Kucukken hatirliyorumda Hamsi'den baska bir balik, agizima surmezdim simdi ne kadar cok seviyorum diger baliklarida. Balik olsunda, ne olursa olsun yani :) Tipik karadenuz usagu oldum, ciktim :)


MALZEMELER
1 kg. Levrek
1 Limon
Sivi Yag
Tuz
Mevsim Salatasi
YAPILISI
Baliklari yikayip, her yerini iyice tuzlayin ve karin kismina limon dilimleri koyup, mikrodalganin cam tabagina dizin. Baliklarin uzerine biraz sivi yag gezdirip, 680 W'da, balik pisirme dugmesine basip, yaklasik 40 dakika pisirin. Baliklarinizi servis tabagina alip, limon, domates ve mevsim salatasiyla servis yapin.
AFIYET OLSUN


23 Mart 2007

ÇİKOLATALI TRUFF


MALZEMELER

100 gr. Bitter Kuvertur Cikolata
100 ml. Sut Kremasi
1 Corba Kasigi Pudra Sekeri
50 gr. Tereyagi (Oda Sicakliginda)
Dovulmus Antep Fistigi
Kakao




YAPILISI

Sut kremasi ve pudra sekerini tencereye alip, birlikte kaynatin. Kremaniz kaynadiktan sonra, bitter cikolatalarinizi, kucuk kucuk kirip, kaynayan kremaniza ilave edin ve karistirarak, eritin. Bu karisimi, 1 gece buzdolabinda dinlendirin. Karisiminizi dinlendirdikten sonra buzdolabindan cikartin ve oda sicakligindaki tereyagini ilave edip, mikserin un cirpma aparati ile cirpin. Harcinizin erimemesi icin calistiginiz ortam serin olsun ve karisimin elinize yapismamasi icin, ellerinizi pudra sekerine bulayin. Karisiminizdan kucuk parcalar kopartip, kucuk toplar hazirlayin ve bu toplari kakao ve dovulmus antep fistigina batirip, kucuk kagit kaplarin icine yerlestirin ve 3-4 saat buzdolabinda dinlendirip, servis yapin. Trufflar disarida eridiginden, buzdolabinda muhafaza edin.


AFIYET OLSUN


ORJINAL ITALYAN SPAGETTI (KIYMA SOSLU)

Italya Arnavutluga cok yakin oldugundan, italyadan cesit cesit makarnalar geliyor buraya. Bu spagettide italyan Barilla firmasinin spagettisi tam 55 cm, olctum :)


MALZEMELER

500gr. Spagetti Makarna

Su, Tuz, Sivi Yag

250 gr. Kiyma

3 Adet Yesil Biber

2 Adet Orta Boy Kuru Sogan

3 Adet Domates

Karabiber, Kirmizibiber, Tuz, Sivi Yag, Kimyon

YAPILISI

Tencerenizin yarisina kadar su koyup, kaynatin. Su kaynarken tuz ve sivi yag koymayin, cunku makarna gec pisiyor. Spagettinizi yukaridaki gibi, kaynayan suya koyun ve suya deyen kisimlari yumusadikca, kuru kalan yerleri suya dogru iktirin. Boylece spagetti makarnaniz kirilmadan pismis olacak. Spagetti makarnanizin hepsi suya girdikten sonra, tuz ve sivi yag ilave edin ve orta ateste, tencerenin kapagini kapatmadan suyunu cekene kadar pisirin. Suyunu cektikten sonra 1 yemek kasigi tereyag ilave edip iyice karistirin. Bu arada kiymali sosumuzu hazirliyoruz. Kiymayi, 2-3 yemek kasigi sivi yag ile iyice kavurun, kucuk kucuk dogranmis soganlari, biberleri ve domatesleri, sirasiyla, yavas yavas ekleyip, kavurun. Son olarak baharatlarini ve tuzu ilave edin ve iyice suyunu cekene kadar pisirin. Spagetti makarnanizi tahta catala dolayarak, servis tabagina alin ve uzerine kiymali sosunuzu dokup, servis yapin.

AFIYET OLSUN



22 Mart 2007

FINDIKLI GUL KEK



Gunlerdir sabirsizlikla bekledigim pasta malzemelerim dun geldi sonunda :) O kadar mutluyumki, anlatamam. Hepsi birbirinden harika seyler ve dun hemen bir kek yaparak, gullu slikon kalibimi denedim ve iste sonuc...






Gullu slikon kalibimi Eye's Pasta Malzemeleri Online Satis Sitesinden aldim. Sevgili Berna Gursen, dunya tatlisi bir insan, mailleriyle adim adim yardimci oldu bana. Bu ilk online alisverisimdi ve kendisi beni hic yanliz birakmadi, hic bikmadan sorularimi yanitladi. Ucretler cok uygun ve harika urunler gercekten. Birde kucuk bir hediye gondermis bana, kendisine buradanda bir kez daha tesekkur etmek istiyorum. Sizlerde bu harika urunlere sahip olmak isterseniz tiklayin ve uye olun, urunler evinize gelsin.







Onemli bir iki noktayi sizlerle paylasmak istiyorum. Bu slikon kaliplari yaglamadan kullanmak gerekiyor, bende deneme yanilma yolu ile ogrendim. Birde kekin kuru olmamasi icin un ve kabartma tozunu doktukten sonra mikserle cirpmiyoruz, mikserin un yogurma aparatini veya tahta kasik kullaniyoruz. Boylece kekimiz sert veya kuru olmuyor. Bunlar deneye deneye ogrendiklerim. Hep merak etmisimdir zaten, mikser kutusunun icine, boyle kivrim kivrim, yogurma aparati diye, bu fazladan telleri niye koyarlar diye :) meger bunun icinmis :)



Yukaridaki resmi sonradan ekledim. Yenilebilir boya kalemiyle, kalp sekli yapmistim, kek diliminin uzerine. Aslinda deneme amacliydi ama cok hosuma gitti, sizlerlede paylasmak istedim. Ben bu kalemleri, Yunan mallari satan bir baharatcida buldum. Turkiye'de olupta, yenilebilen boya kalemlerinden almak isteyen arkadaslar varsa, lutfen tiklayin.




MALZEMELER


3 Yumurta


1.5 Su Bardagi Seker


1 Cay Bardagi Sut


1 Cay Bardagi Dovulmus Findik


1 Su Bardagi Sivi Yag


Aldigi Kadar Un (Ben Kek Icin Ozel Uretilen Unlardan Kullandim)


Kirmizi Renk Sivi Boya


1 Paket Kabartma Tozu


1 Paket Vanilya



YAPILISI


Yumurta ve sekeri iyice cirpin. Sivi yagi ekleyip, cirpin ve diger malzemeleri ekleyip, tahta kasikla iyice karistirin. Unu ekledikten sonra, bu sekilde tahta kasik kullanirsaniz kekiniz hem daha yumusak, hemde daha lezzetli oluyor. Harcinizin yarisiniz kaliba dokun. Eger slikon kalip kullaniyorsaniz, kesinlikle yaglamayin, yoksa kekiniz yapisiyor ve cikartirken parcalaniyor. Harcin uzerine yukaridaki gibi, renkli sivi boya sikin ve kalan karci uzerine dokun. 170 dereceye ayarlanmis firinda, 40 dakika, slikon kalip kullaniyorsaniz 50 dakika pisirin. Kekiniz pistikten sonra, cop sisle kontrol edip, firindan cikartin. Kekinizi 10 dakika dinlendirin. Iliyinca ters cevirip, cikartin ve soguduktan sonra dilimleyin.





AFIYET OLSUN



21 Mart 2007

MINICIK PIZZA


MALZEMELER

1 Su Bardagi Ilik Sut

1 Kucuk Paket Toz Maya

1 Yemek Kasigi Seker

1 Yemek Kasigi Tuz

1 Yemek Kasigi Sivi Yag

Aldigi Kadar Un

Pizza Kasari veya Normal Kasar Peyniri

Sucuk, Sosis, Domates, Biber

Salca ve Sivi Yag

YAPILISI

Ilik sutte mayayi eritiyoruz, tuz ve sekeri ilave edip, onlarida eritiyoruz. En son olarakta aldigi kadar un koyup, yumusak bir hamur elde ediyoruz. Ustune nemli bir bez koyup, 1 saat dinlendiriyoruz. Hamurdan, merdane yardimiyla, kucuk yuvarlaklar aciyoruz. Bu hamurlari tepsiye diziyoruz. Uzerlerine, sivi yag ile salcayi karistirip, suruyoruz. Malzemelerimizi serpistirip, 170 derece firinda, 15-20 dakika, kontrol ederek pisiriyoruz. Firindan cikarttiktan sonra, dilimlenmis kasar peynirlerini uzerine koyup, 5 dakika firinliyoruz.

AFIYET OLSUN

UN KURABIYESI


MALZEMELER

4 Su Bardagi Un

250 gr. Margarin

1/2 Cay Bardagi Pudra Sekeri

1 Paket Vanilya

1/2 Cay Bardagi Pudra Sekeri (Uzerine)

YAPILISI

Oda sicakliginda yumusamis margarine, pudra sekerini ilave ederek, iyice karistirin. Un ve vanilyayi ekleyerek iyice yogurun. Isteginize gore sekil verip, uzerlerine bicakla cizgiler yapin. Yagli kagit serilmis, firin tepsisine dizin. Onceden 175 derecede isitilmis firinda, hafif pembelesene kadar, 15-25 dakika pisirin. Soguduktan sonra, uzerlerine pudra cekeri eleyin.

AFIYET OLSUN

20 Mart 2007

TUZLU KURABIYE

MALZEMELER

1/2 paket margarin

1/2 cay bardagi sivi yag

1/2 fincan seker

1/2 cay bardagi yogurt

1 tatli kasigi tuz

1 paket kabartma tozu

2 yemek kasigi limon suyu

1 yumurtanin sarisi icine, beyazi ustune

Susam

Aldigi kadar un

YAPILISI

Oda sicakliginda yumusamis margarinle, tum malzemeleri karistirin ve yogurun. Sekil verilmis kurabiyeleri, once yumurtanin beyazina batirin, sonra biraz susam serpistirin ve firin tepsisine dizin. 250 derecede, onceden isitilmis firinda, uzerleri pembelesinceye kadar pisirin.

AFIYET OLSUN

***Tiran'daki sevgili arkadasim Hacer'e tarif icin tesekkur ederim.


19 Mart 2007

MINIK EKMEKLERIM

Aksam yemegi icin hazirladigim minik ekmeklerim :) Tadi gercekten nefis oldu. Bu sefer sut kullanmadigim icin biraz daha ekmek tadi yakalamis oldum :) Minik minik olmalarida oglusum icin iyi oldu. Tavsiye ederek, tarifi yaziyorum...



MALZEMELER

1.5 Su Bardagi Ilik Su

1 Yemek Kasigi Seker

Yarim Yemek Kasigi Tuz

1 Paket Dr. Oetker Kuru Maya

Aldigi Kadar Un (Yaklasik 4 Su Bardagi)

Hashas Tohumu

Susam

YAPILISI

Ilik suda seker, tuz ve mayayi eritin. Yavas yavas un ilave edip, yogurun. Hamurun uzerine nemli bir bez ortup, firin tepsisine koyun ve yarim saat 20 derecede mayalandirin. Mayalanan hamurdan kucuk parcalar kopartip, yuvarlayin. Muffin kaliplarinizi yaglayin ve resimdeki gibi yagli kagit koyun. Eger kaliplari yaglamazsaniz, yagli kagit olmayan yerleri yapisiyor. Hamurdan hazirladiginiz kucuk bezeleri, kaliba koyun ve uzerine bicak yardimiyla carpi isareti yapin. Daha sonra suyla islatin ve resimdeki gibi, carpi isaretlerinin icini hashas tohumu ve susamla susleyin. 200 dereceye ayarlanmis firinda, 20 dakika pisirin. Ekmeklerin uzeri kurumamasi icin, firindan cikinca, uzerlerini havlu veya kalin bir ortu ile sarip, muhafaza edin.

AFIYET OLSUN


ETİMEK TATLISI



MALZEMELER
1 Paket Tuzsuz Etimek
1 Paket Krem Santi
1 Bardak Sut

Kremasi Icin
4 Su Bardagi Soguk Sut
1 Su Bardagi Toz Seker
1Su Bardagi Un
100 gr. Margarin

Surubu Icin
1.5 Su Bardagi Su
1.5 Su Bardagi Seker

Suslemek Icin
Dovulmus Findik
Dovulmus Antep Fistigi

YAPILISI
Surubu kaynatip, ilimaya birakiyoruz. Krem santimizi hazirlayip, sogumasi icin buzdolabina aliyoruz. Bu arada kremamizi yapiyoruz. Tencereye margarini koyup, eritiyoruz, uzerine unu dokup, kavuruyoruz. Sutu ilave edip, muhallebi kivami alincaya kadar, karistirarak pisiriyoruz. Etimekleri tepsimize tek kat olarak dizdikten sonra, ilik surubumuzla her tarafini islatiyoruz ve ustune kremamizi dokerek, etimeklerin ustunu kapliyoruz. Kremamiz soguduktan sonrada krem santi ile kremanin ustunu kapatiyoruz. 1 saat kadar buzdolabinda dinlendirdikten sonra, findik ve fistikla susluyoruz. Arzunuza gore, cilek, nar, tarcin, hindistan cevizi ilede susleme yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN

16 Mart 2007

BIRICIK ESIME DOGUM GUNU PASTAM

'IYIKI DOGDUN ve IYIKI VARSIN, YANIMIZDASIN CANIM, GONLUNDEN GECEN TUM GUZELLIKLER GERCEK OLSUN, SAGLIKLA, MUTLULUKLA, UZUN BIR OMUR, BIZIMLE YASA' ***Nihan&AhmetEren***

Yarin yani 18 Mart esimin dogum gunu :) Bu da biricik esim icin yaptigim bol cilekli ve bol cikolatali pastam. Yaninda esim icin (hayatimda ilk kez basarabildigim) ordugum atkiyi ve yine esim icin yaptigim cikolatali ganajlari hediye olarak verecegim.

MALZEMELER

6 Yumurta

6 Kahve Fincani Seker

6 Kahve Fincani Un

2 Yemek Kasigi Sut

2 Yemek Kasigi Sivi Yag

1 Paket Kakao

1 Paket Kabartma Tozu

SUSLEMEK ICIN

Yarim kg. Cilek

1 Paket Dr. Oetker Cilekli Cream Ole

1 Paket Dr. Oetker Cilekli Krem Santi

1 Paket Dr. Oetker Cikolatali Sos

100 gr. Bitter Cikolata

50 gr. Beyaz Cikolata

Bant Seklinde Cilekli Sakiz

Sut

YAPILISI

Bir kabin icine yumurtalari kirin, sekeri ilave edip kopurunceye kadar cirpin. Sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek cirpmaya devam edin. Diger malzemleride ekleyip iyice cirpin. Bu harci, derin kare seklinde bir borcama koyarak pisirdim ben, sizde arzu ettiginiz bir kaliba dokun ve 170 derece firinda 30 dk pisirip, firini kapatin. Firinin kapagini acmadan, keki 25 dk dinlendirin. 1 paket cilekli krem santiyi, 1 su bardagi sutle cirpin ve uzerine cilekli cream oleyi ekleyin ve 1 su bardagi daha sut ilave edip, iyice cirpin. Kremanizi buzdolabinda 15 dakika dinlendirin. Cikolatali sosu uzerindeki tarife gore hazirlayip, icine 50 gr. bitter cikolata ekleyerek pisirin ve arada karistirarak sogutun. 50 gr. beyaz ve kalan 50 gr. bitter cikolatanizi, ayri kaplarda, Benmari usulu (Bir tencereye su koyun ve ocagi acin. Tencerenin uzerini kapatacak buyuklukte bir tavayi, tencerenin agzina koyun. Icine bitter cikolatayi koyup, eritin. Cikolata eridiginde koyu kivamdaysa, sivi yag ilave edin.) erittiginiz cikolatalara, orta boy cilekleri resimdeki gibi batirip, servis tabagina dizin ve donmasini icin buzdolabina koyun. Kekinizi, 3 veya 4 esit parcaya kesin. Her katini biraz sutle islatin ve taban kismini, servis tabagina alip, bir miktar cilekli kremayla uzerini kaplayip, dilimlenmis cilekleri yerlestirin. Kekinizin sutle islatilmis diger katini kapatin ve ayni islemi her kat icin tekrarlayin. Kekin en ust katini kapattiktan sonra, cikolatali sosu, yavas yavas dokun ve kekinizin her yanini bu sosla kaplayin. 15-20 dakika pastanizi buzdolabinda dinlendirin. Asagiya dogru akan cikolatali sosu, pastanin etrafina spatula yardimiyla sivayin. Servis tabagini pecete yardimiyla silip, bant seklindeki sakizla, pastanizin alt kismini resimdeki gibi kapatin. Pastanizi bu sekilde 1 saat buzdolabinda dinlendirdikten sonra, cikolataya batirilmis cileklerinizle pastanizin uzerini istediginiz sekilde susleyin. Pastanizi bir gece buzdolabinda dinlendirdikten sonra servis yapin.

AFIYET OLSUN


BARBIE PASTA

Uzun zamandir dusundugum Barbie Pastasini yapma firsatim oldu bugun. Cumartesi gunu cok sevdigim bir arkadasimin kizinin dogum gunu :) Bende bir Barbie pasta yaparak gitmek istedim. Tabii arkadasiminda kizininda bundan haberi yok. Onlar mutlu mesut pastalarini yaparken, bende kucucuk bir Barbie Pasta hazirladim. IYIKI DOGDUN HILAL'cim, nice mutlu, saglikli, uzun omurler diliyorum sana. Gercektende cok eglenceli oluyor boyle pastalar yapmak. Oglumada arabalisini yapmak istiyorum dogum gununde. Iste Barbie Pastamizin yapilisi...



MALZEMELER

2 Yumurta

2 Kahve Fincani Seker

2 Kahve Fincani Un

1 Yemek Kasigi Sivi Yag

1 Yemek Kasigi Sut

2 Cay Kasigi Kabartma Tozu

2 Yemek Kasigi Kakao

SUSLEMEK ICIN MALZEMELER

1 Paket Cilekli Krem Santi

1 Paket Cilekli Dr. Oetker Cream Ole

1 Paket Sade Krem Santi

Ulker Damla Cikolata

Renkli Sekerler

Barbie Bebek

Sut

YAPILISI

Bir kabin icine yumurtalari kirin, sekeri ilave edip kopurunceye kadar cirpin. Sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek cirpmaya devam edin. Diger malzemleride ekleyip iyice cirpin. Bu harci, huni seklinde bir borcama koyarak pisirdim ben, sizde arzu ettiginiz bir kaliba dokun ve 170 derece firinda 30 dk pisirip, firini kapatin. Firinin kapagini acmadan, keki 15 dk dinlendirin. 1 paket cilekli krem santiyi, 1 su bardagi sutle cirpin ve uzerine cilekli cream oleyi ekleyin ve 1 su bardagi daha sut ilave edip iyice cirpin. Ayri bir kapta yarim su bardagi sutle, 1 paket sade krem santiyi cirpin. Krem santi ve kremanizi, buzdolabinda 15 dakika dinlendirin. Soguyan kekinizi, ortadan ikiye bolun, iki katinida biraz sutle islatin ve taban kismi, servis tabagina alip, bir miktar cilekli kremayla uzerini kaplayip, damla cikolata serpistirin. Kekinizin sutle islatilmis ust katini kapatin. Barbie bebegin elbiselerini ve bacaklarini cikartin. Aluminyum folyo ile kol altindan asagiya dogru her yerini kapatin. Bebegin girebilecegi sekilde, bicak yardimiyla, kekin orta kisminda bir delik acin ve bebeginizi beline kadar, kekin icine sokun. Kalan cilekli kremayla kekin heryerini kaplayin. Sade krem santi ve renkli sekerlerle, yukaridaki resimdeki gibi susleyin. Barbie bebegin eline suslu bir kurdan taktim ve sacinida evdeki nikah sekerlerinden bir duvakla susledim. Sizde elinizdeki malzemelerle, susleme islemini gelistirebilirsiniz. Pastanizi bir gece buzdolabinda dinlendirdikten sonra servis yapin.

AFIYET OLSUN


12 Mart 2007

SARLOT PASTA

Hazir kek ile yapilabilecek en kolay ve en sik pasta bu olsa gerek. Aniden bir misafir geleceginde 15 dakikada hazirlayabileceginiz kadar kolay bir pasta. Nerde gordugumu hatirlayamadigim ama sadece goruntusunun aklimda kaldigi bir pastaydi bu, gecenlerde internette bir tarif ararken cikmisti karsima, ama ne tarifini yazmisim, nede fotografini kaydetmemisim, sonradan ogrendigim kadariyla adida Sarlot'mus, aklimda kalan goruntuye gore yaptim birseyler, guzelde oldu galiba!!!


MALZEMELER

2 Paket Hazir Cikolata Kremali Rulo Kek

1 Paket Dr. Oetker Cikolatali Cream Ole

2.5 Su Bardagi Sut

Kiraz Sekerlemesi ve Dovulmus Findik (Uzerini Suslemek Icin)

YAPILISI

Crem Ole'yi, 2 su bardagi sutle cirpin ve buzdolabinda 15 dakika sogutun. Iki paket hazir rulo keki 1 parmak kalinliginda dilimleyin. Kelepceli yuvarlak pasta kalibinin alt kismini ve yan duvarlarini bu dilimlerle doldurun. Sadece orta tabanda kucuk bir yere kek koymayin. Crem Ole'nin 4/1'ini bu bos alana dokun ve uzerine kek dilimlerinden koyun, kalan kremanin 3/1'ini tabandaki keklerin uzerine dokun ve bir sira daha dilim kekle Cream Ole'nin uzerini kapatin. Kalan kremanin yarisini bu keklerin uzerine dokup, bir sira daha kekle son kati kapatin ve artan kremayla keklerin uzerini, yan duvarlarin ustuyle beraber kapatin. 1 gece buzdolabinda dinlendirip, ters bir sekilde servis tabagina alin, cok dikkatlice kelepceli kalibi cikartin. Pastanin uzerini dovulmus findik ve kiraz sekerlemesi ile susleyin.

AFIYET OLSUN



11 Mart 2007

VEJETERYAN PIZZA

Vejeteryan pizzayi ilk kez Arnavutluk'ta yedim. Ister vejeteryan olun, ister olmayin bu pizza gercekten cok lezzetli...


MALZEMELER

1.5 Su Bardagi Ilik Sut

1 Kucuk Paket Toz Maya

1 Yemek Kasigi Seker

1 Yemek Kasigi Tuz

1 Yemek Kasigi Sivi Yag

Aldigi Kadar Un

Pizza Kasari veya Normal Kasar Peyniri

Mantar, Misir, Zeytin, Domates, Biber, Kabak, Havuc, Brokoli, Bezelye, Taze Fasulye, Karnibahar, Patlican, Patates vs.

Salca ve Sivi Yag

YAPILISI

Ilik sutte mayayi eritiyoruz, tuz ve sekeri ilave edip, onlarida eritiyoruz. En son olarakta aldigi kadar un koyup, yumusak bir hamur elde ediyoruz. Ustune nemli bir bez koyup, 1 saat dinlendiriyoruz. Hamuru 3 esit beze haline getirip, merdane yardimiyla hepsini aciyoruz. Hamurlari teflon pizza veya tart tepsisine aliyoruz. Pizza hamurumuza sivi yag ile salcayi karistirip, suruyoruz. Uzerine malzemeleri serpistirip, kasarimizi rendeliyoruz. 170 derece firinda, kasar peyniri eriyinceye kadar pisiriyoruz.

AFIYET OLSUN

CIKOLATA YAGDI PASTASI

Aksam gelecek olan misafirlerimiz icin hazirladigim pastam. Tipki cikolata yagmis gibiydi pastanin uzerine, bende 'CIKOLATA YAGDI PASTASI' koydum pastamin adini, begeneceginizi umuyorum...

MALZEMELER

4 Yumurta

4 Kahve Fincani Seker

5 Kahve Fincani Un

1 Yemek Kasigi Sivi Yag

1 Yemek Kasigi Sut

1 Paket Kabartma Tozu

SUSLEMEK ICIN

1 Paket Dr. Oetker Krem Ole

1 Paket Dr. Oetker Krem Santi

Ulker Damla Cikolata

3.5 Su Bardagi Sut

100 gr. Bitter Cikolata

YAPILISI

Bir kabin icine yumurtalari kirin, sekeri ilave edip kopurunceye kadar cirpin. Sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek cirpmaya devam edin. Diger malzemleride ekleyip iyice cirpin. 170 derece firinda 30 dk pisirip, firini kapatin. Firinin kapagini acmadan, keki 15 dk dinlendirin. 1 Su bardagi sutle krem santiyi cirpin ve icine 2.5 su bardagi sut ve cream oleyi ilave edip cirpmaya devam edin. Iyice koyulastiktan sonra, kremanizi 5-10 dakika buzdolabinda dinlendirin. Kekinizi ortadan ikiye kesip, her iki katinida sutle islatin. Kekin alt kismini servis tabagina yerlestirip, kremanizin 4/1'i ile uzerini kaplayin. Damla cikolata serpistirip, kekinizin sutle islatilmis ust katini kapatin. Kremanizdan, krema siringasina biraz doldurup, buzlukta 2-3 dakika dondurun. Kalan kremayla, kekin her tarafini kaplayin. Cikolatanizi, bicakla iri iri rendeleyip, pastanizin uzerine ve kenarlarina serpistirin. Krema siringasi yardimiyla cikolatalarin ustunu ve pastanin kenar diplerini susleyin. Pastanizi bir gece buzdolabinda dinlendirdikten sonra servis yapin.

AFIYET OLSUN


10 Mart 2007

ILK EKMEGIM

Iste ilk ekmegimin dilimlenmis hali. Hayatimda ilk kez ekmek yaptim ve oyle mutluyumki. Gercektende inanilmaz bir duygu herkes denemeli bence. Sevgili blogcu arkadasim Nehirs'den aldim ekmek tarifini. Iyiki paylasmis bizlerle, ekmek yapmama vesile oldu. Herkese tavsiye ediyorum, inanin bayila bayila yiyeceksiniz bu ekmegi...


Susamli Hashasli Sutlu Ekmek




MALZEMELER

1 Yumurta

20 gr. Yas Maya (Ben 20 gr. Kuru Maya Kullandim)

1 Su Bardagi Sut

1/2 Cay Bardagi Yag

1 Cay Kasigi Ttuz

2 Tatli Kasigi Seker

3 Su Bardagi Un

YAPILISI

Ilik sutle mayayi eritin, yumurtanin sarisindan bir cay kasigi ayirin ve butun malzemeleri harmanlayip, hamuru iyice yogurun. Uzerine bez ortup, yarim saat dinlendirin. Dinlenen hamuru bikere daha yogurup, uzun kek kalibina, yagli kagit serip, hamuru yerlestirin. Hamurun uzerine bicakla cizikler atip, ayirdiginiz yumurta sarisini, cok az sutle acip, hamurun uzerine surun. Hamurunuzun uzerine susam ve hashas serpistirip, 180 derece firinda, 35 dakika pisirin. Biraz soguduktan sonra dilimleyip, servis yapin.

AFIYET OLSUN



KALP KALBE KARSI PASTASI


Siparis olarak yaptigim ikinci pastam :) Pasta ustunu suslemek icin burada kalip bulamadigim icin, kendi kalibimi kendim yaptim :) Ilk once yagli kagittan yuvarlak kestim ve ortasina kalpler cizdim, daha sonrada maket bicagiyla kalplerin icini dikkatlice kestim. Yagli kagidi pastamin ustune koyup, kakaoyu suzgecten gecirerek eledim, boylece delik olan kalplerin ici kakao dolmus oldu. Gercektende guzel oldu ama degil mi!!!

MALZEMELER

4 Yumurta

4 Kahve Fincani Seker

5 Kahve Fincani Un

1 Paket Kabartma Tozu

1 Kucuk Paket Kakao

1 Yemek Kasigi Sut

1 Yemek Kasigi Sivi Yag

SUSLEMEK ICIN

1 Paket Dr.Oetker Sade Krem Santi

1 Paket Dr.Oetker Vanilyali Krem Ole

3.5 Su Bardagi Sut

2 Yemek Kasigi Kakao

1 Tatli Kasigi Rendelenmis Bitter Cikolata

3 Adet Kiwi (Istege Gore Baska Mevsim Meyveleride Olabilir)

100 gr. Ince Kiyilmis Badem Ici

YAPILISI

Bir kabin icine yumurtalari kirin, sekeri ilave edip kopurunceye kadar cirpin. Sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek cirpmaya devam edin. Diger malzemleride ekleyip iyice cirpin. 170 derece firinda 30 dk pisirip, firini kapatin. Firinin kapagini acmadan, keki 15 dk dinlendirin. 1 Su bardagi sutle krem santiyi cirpin ve icine 2.5 su bardagi sut ve cream oleyi ilave edip cirpmaya devam edin. Iyice koyulastiktan sonra, kremanizi 5-10 dakika buzdolabinda dinlendirin. Kekinizi ortadan ikiye kesip, her iki katinida sutle islatin. Kekin alt kismini servis tabagina yerlestirip, kremanizin 3/1'i ile uzerini kaplayin. Kiwileri ince ince dograyip, yerlestirin. Kekinizin sutle islatilmis ust katini kapatin. Kalan kremanizla kekin her tarafini kaplayin. Badem icleriyle, pastanizin kenarlarini kaplayin. Yagli kagittan yuvarlak kesin ve ortasina kalp veya baska sekiller cizin, daha sonrada maket bicagiyla sekillerin icini dikkatlice kesin. Yagli kagidi pastamin ustune koyup, kakaoyu suzgecten gecirerek eleyin, boylece delik olan sekillerin ici kakao dolmus olacak. Rendelenmis cikolatayida sekillerin etrafina serpistirin. Pastanizi bir gece buzdolabinda dinlendirdikten sonra servis yapin.

AFIYET OLSUN

8 MART PASTASI

8 MART DUNYA KADINLAR GUNU

MALZEMELER

Kek Icin

8 Yumurta

8 Fincan Seker

10 Fincan Un

4 Yemek Kasigi Sut

4 Yemek Kasigi Sivi Yag

1 Paket Kabartma Tozu

Krema Icin

2 Paket Hazir Cilekli Puding

Yeteri Kadar Sut

Suslemek Icin

2 Paket Dr. Oetker Meyveli Sos

Ulker Damla Cikolata

1 Paket Krem Santi

3/1 Bardak Sut

1 Tane Nar

Kiraz Sekerlemesi

YAPILISI

Bir kabin icine yumurtalari kirin, sekeri ilave edip kopurunceye kadar cirpin. Sonra un ve kabartma tozunu eliyerek ilave edin. Diger malzemleride ekleyip cirpin. Harci biri kucuk, digeri buyuk, icleri yaglanip unlanmis iki kaliba paylastirin.170 derece firinda 30 dk pisirip, firini kapatin. Firinin kapagini acmadan, keki 15 dk dinlendirin. Keklerin her ikisinide ortadan ikiye kesin, her katini biraz sutle islatin. Buyuk pasta kekimizin en altini tepsiye koyun, ustune pundingden biraz surun ve damla cikolata serpistirin, ust katini kapatin. Bu katin ustune puding surmeyin. Ikinci kucuk boy kekimizin alt kisminin icine pudingden biraz surup, pudingi surdugunuz kismi buyuk pastanin ustune kapatin. Bu kucuk kekin diger tarafinada puding surun. Boylece iki tarafinada puding surmus olacaksiniz. Bu islemi bu sekilde yapmanizin sebebi ise kaymayi engelemek. Tekrar cikolata parcalari serpin ve kucuk kekin en son katini ustune kapatin. Kalan pudingide Bu kekin ustune ve buyuk kekin acikta kalan kisimlarina surerek kapatin. Buzdolabinda 20 dk dinlendirin ve bu arada Dr.Oetker Meyveli Sosu ustundeki tarife uygun yapip, sogutun. Soguyan sosu, buzdolabindan yeni cikan pastanin ustune yavasca dokun ve heryerini kaplayin. Pastanizi bu sekilde bir gece dinlendirin. Sos sabaha donmus olacagindan ustundekiler akmayacaktir. Sabahleyin krem santinizi sutle cirpip, 15 dk buzdolabinda sogumaya birakin. Daha sonra resimdeki gibi nar ve damla cikolata ile birlikte, krem santinizle dilediginiz sekilleri verin.

AFIYET OLSUN

***Arnavutluk'ta 8 Mart hem 'Kadinlar Gunu' hemde 'Anneler Gunu' olarak kutlanmakta. 2 yil once bu pastamla katildigim yemek yarismasinda birinci olmustum, umarim sizlerde begenirsiniz.



DOGUM GUNU PASTASI


Pastanin uzerinde Arnavutca 'Dogum Gunun Kutlu Olsun Moza' yaziyor. Bu benim ilk siparis pastam :) Bu nedenle cok mutluyum. Emek sadece paylasilinca mutluluk veriyormus insana. Emegin kiymetini, ancak emek verenler anlar. Bu pasta, bugun dogum gunu olan herkese hediyem olsun... 8 MART Dunya Kadinlar Gununuz Kutlu Olsun...

MALZEMELER

4 Yumurta

4 Kahve Fincani Seker

5 Kahve Fincani Un

1 Paket Kabartma Tozu

1 Kucuk Paket Kakao

1 Yemek Kasigi Sut

1 Yemek Kasigi Sivi Yag

SUSLEMEK ICIN

1 Paket Dr.Oetker Cilekli Krem Santi

1 Paket Dr.Oetker Cilekli Krem Ole

3.5 Su Bardagi Sut

1 Paket Dr.Oetker Meyveli Sos

Renkli Minik Sekerler

200 gr. Bitter Cikolata

Ulker Damla Cikolata

Antep Fistigi

YAPILISI

Bir kabin icine yumurtalari kirin, sekeri ilave edip kopurunceye kadar cirpin. Sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek cirpmaya devam edin. Diger malzemleride ekleyip iyice cirpin. 170 derece firinda 30 dk pisirip, firini kapatin. Firinin kapagini acmadan, keki 15 dk dinlendirin. 1 Su bardagi sutle krem santiyi cirpin ve icine 2.5 su bardagi sut ve cream oleyi ilave edip cirpmaya devam edin. Iyice koyulastiktan sonra, kremanizi 5-10 dakika buzdolabinda dinlendirin. Kekinizi ortadan ikiye kesip, her iki katinida sutle islatin. Kekin alt kismini servis tabagina yerlestirip, kremanizin 3/1'i ile uzerini kaplayin. Damla cikolata ve antep fistiklari serpistirip, kekinizin sutle islatilmis ust katini kapatin. Kalan kremanizla kekin her tarafini kaplayin. Pastanizi buzdolabinda dinlendirin. Meyveli sosu uzerindeki tarife gore yapin ve iyice sogutun. Benmari usulu (Bir tencereye su koyun ve ocagi acin. Tencerenin uzerini kapatacak buyuklukte bir tavayi, tencerenin agzina koyun. Icine bitter cikolatayi koyup, eritin. Cikolata eridiginde koyu kivamdaysa, sivi yag ilave edin.) erittiginiz cikolatayi, biraz sogutup, bicak yardimiyla pastanizin kenarlarina surun. Pastanizi tekrar buzdolabina alin ve cikolatanin donmasini bekleyin. Cikolata donduktan sonra, renkli sekerlerle kenarlarina kontur cekin. Soguyan meyveli sosunuzu, krema siringasina alin ve yazi yazma ucuyla, istediginiz yaziyi yazin. Pastanin uzerine birkac antep fistigi koyabilirsiniz. Pastanizi bir gece buzdolabinda dinlendirdikten sonra servis yapin.

AFIYET OLSUN

6 Mart 2007

KESTANELI PASTA





En Sevdigim Pasta 'KESTANELI PASTA', ya sizin...




MALZEMELER


4 Yumurta


4 Kahve Fincani Seker


5 Kahve Fincani Un


2 Yemek Kasigi Sut


2 Yemek Kasigi Sivi Yag


1 Paket Kakao


1 Paket Kabartma Tozu



SUSLEMEK ICIN


1 Paket Dr.Oetker Cream Ole


1 Paket Krem Santi


3.5 Su Bardagi Sut


2 Su bardagi Kestane Sekeri (Ben kendi yaptigim kestane sekerlerini kullandim.)


100 gr. Bitter Cikolata


1 Su Bardagi Kiyilmis Findik Ici



YAPILISI


Bir kabin icine yumurtalari kirin, sekeri ilave edip kopurunceye kadar cirpin. Sonra un ve kabartma tozunu eliyerek ilave edin. Diger malzemleride ekleyip cirpin. Harci yaglanip, unlanmis kaliba dokun. 170 derece firinda 30 dk pisirip, firini kapatin. Firinin kapagini acmadan, keki 15 dk dinlendirin. Cream Ole'yi 2.5 su bardagi sutle cirpin, dolaba koyun. Krem santiyide 1 su bardagi sutle cirpin, onuda buzdolabina koyun. Kestanelerden pastanin uzerine koymak icin 9 tane ayirin kalanini robotta cekin ve Cream Ole'nin 3' te 1'ini kiyilmis kestanelere dokup, biraz daha robotta cekin. Keki ortadan ikiye kesin, iki katinida biraz sutle islatin. Kekinizin altini servis tabagina koyun, uzerine kestaneli kremanizi surun ve kekin ust katini kapatin. Kalan Cream Ole ile krem santiyi iyice karistirip, pastanizin uzerini kaplayin. Bitter cikolatadan kucuk bir parca rendelemek icin ayirin. 9 adet ayirdiginiz kestaneleri, Benmari usulu (Bir tencereye su koyun ve ocagi acin. Tencerenin uzerini kapatacak buyuklukte bir tavayi, tencerenin agzina koyun. Icine bitter cikolatayi koyup, eritin. Cikolata eridiginde koyu kivamdaysa, sivi yag ilave edin.) erittiginiz bitter cikolataya batirip, servis tabagina alin ve cikolatanin donmasi icin 5 dakika buzlukta bekletin. Cikolata kapli kestanelerle, pastanizin uzerini susleyin. Kiyilmis findik icleriyle, pastanizin kenarlarini kaplayin. Ayirdiginiz bitter cikolatayi istediginiz sekilde, pastanizin uzerine rendeleyin. Pastanizi bir gece buzdolabinda dinlendirip, servis yapin.





AFIYET OLSUN

CILEGIN KALP ATISI


MALZEMELER

Pandispanya Icin

5 Yumurta

5 Kahve Fincani Seker

6 Kahve Fincani Un

2 Yemek Kasigi Sut

2 Yemek Kasigi Sivi Yag

1 Paket Kabartma Tozu

Suslemek Icin

1 Paket Cilekli Krem Santi

1 Paket Dr. Oetker Cilekli Cream Ole

1 Paket Dr. Oetker Cilekli-Ahududulu Meyveli Sos

4 Su Bardagi Sut

Kiraz Sekerlemesi

Cikolata Dolgulu Cubuk

Cilek

YAPILISI

Bir kabin icine yumurtalari kirin, sekeri ilave edip kopurunceye kadar cirpin. Sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek cirpmaya devam edin. Diger malzemleride ekleyip iyice cirpin. 170 derece firinda 30 dk pisirip, firini kapatin. Firinin kapagini acmadan, keki 15 dk dinlendirin. 1 Su bardagi sutle krem santiyi cirpin ve icine 2 su bardagi sut ve cream oleyi ilave edip cirpmaya devam edin. Iyice koyulastiktan sonra, kremanizi 5-10 dakika buzdolabinda dinlendirin. Kekinizi ortadan ikiye kesip, kalan 1 su bardagi sutle iki katinida islatin. Kekin alt kismini servis tabagina yerlestirip, kremanizin 3/1'i ile uzerini kaplayin. Cilekleri dilimleyip, yerlestirin. Kekinizin sutle islatilmis ust katini kapatin. Kalan kremanizla kekin her tarafini kapatin. Pastanizi buzdolabinda dinlendirin. Meyveli sosu uzerindeki tarife gore yapin ve iyice sogutun. Soguyan sosu, krema siringasina doldurun ve pastanizin uzerine enlemesine cizgiler cekin. Bir kurdan yardimiyla, boylamasina cizgiler cekerek, pastaniza kalp atisi gibi sekiller verimis olacaksiniz. Pastanizi kiraz sekerlemesiyle susleyin ve bir gece buzdolabinda dinlendirdikten sonra servis yapin.

AFIYET OLSUN