16 Mart 2007

BIRICIK ESIME DOGUM GUNU PASTAM

'IYIKI DOGDUN ve IYIKI VARSIN, YANIMIZDASIN CANIM, GONLUNDEN GECEN TUM GUZELLIKLER GERCEK OLSUN, SAGLIKLA, MUTLULUKLA, UZUN BIR OMUR, BIZIMLE YASA' ***Nihan&AhmetEren***

Yarin yani 18 Mart esimin dogum gunu :) Bu da biricik esim icin yaptigim bol cilekli ve bol cikolatali pastam. Yaninda esim icin (hayatimda ilk kez basarabildigim) ordugum atkiyi ve yine esim icin yaptigim cikolatali ganajlari hediye olarak verecegim.

MALZEMELER

6 Yumurta

6 Kahve Fincani Seker

6 Kahve Fincani Un

2 Yemek Kasigi Sut

2 Yemek Kasigi Sivi Yag

1 Paket Kakao

1 Paket Kabartma Tozu

SUSLEMEK ICIN

Yarim kg. Cilek

1 Paket Dr. Oetker Cilekli Cream Ole

1 Paket Dr. Oetker Cilekli Krem Santi

1 Paket Dr. Oetker Cikolatali Sos

100 gr. Bitter Cikolata

50 gr. Beyaz Cikolata

Bant Seklinde Cilekli Sakiz

Sut

YAPILISI

Bir kabin icine yumurtalari kirin, sekeri ilave edip kopurunceye kadar cirpin. Sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek cirpmaya devam edin. Diger malzemleride ekleyip iyice cirpin. Bu harci, derin kare seklinde bir borcama koyarak pisirdim ben, sizde arzu ettiginiz bir kaliba dokun ve 170 derece firinda 30 dk pisirip, firini kapatin. Firinin kapagini acmadan, keki 25 dk dinlendirin. 1 paket cilekli krem santiyi, 1 su bardagi sutle cirpin ve uzerine cilekli cream oleyi ekleyin ve 1 su bardagi daha sut ilave edip, iyice cirpin. Kremanizi buzdolabinda 15 dakika dinlendirin. Cikolatali sosu uzerindeki tarife gore hazirlayip, icine 50 gr. bitter cikolata ekleyerek pisirin ve arada karistirarak sogutun. 50 gr. beyaz ve kalan 50 gr. bitter cikolatanizi, ayri kaplarda, Benmari usulu (Bir tencereye su koyun ve ocagi acin. Tencerenin uzerini kapatacak buyuklukte bir tavayi, tencerenin agzina koyun. Icine bitter cikolatayi koyup, eritin. Cikolata eridiginde koyu kivamdaysa, sivi yag ilave edin.) erittiginiz cikolatalara, orta boy cilekleri resimdeki gibi batirip, servis tabagina dizin ve donmasini icin buzdolabina koyun. Kekinizi, 3 veya 4 esit parcaya kesin. Her katini biraz sutle islatin ve taban kismini, servis tabagina alip, bir miktar cilekli kremayla uzerini kaplayip, dilimlenmis cilekleri yerlestirin. Kekinizin sutle islatilmis diger katini kapatin ve ayni islemi her kat icin tekrarlayin. Kekin en ust katini kapattiktan sonra, cikolatali sosu, yavas yavas dokun ve kekinizin her yanini bu sosla kaplayin. 15-20 dakika pastanizi buzdolabinda dinlendirin. Asagiya dogru akan cikolatali sosu, pastanin etrafina spatula yardimiyla sivayin. Servis tabagini pecete yardimiyla silip, bant seklindeki sakizla, pastanizin alt kismini resimdeki gibi kapatin. Pastanizi bu sekilde 1 saat buzdolabinda dinlendirdikten sonra, cikolataya batirilmis cileklerinizle pastanizin uzerini istediginiz sekilde susleyin. Pastanizi bir gece buzdolabinda dinlendirdikten sonra servis yapin.

AFIYET OLSUN


7 yorum:

Özlem dedi ki...

Nihan' cığım merhaba,

Yoğun çikolatalı çilek süslemeli pastan muhteşem gözüküyor. Hele acıkılan şu saatlerde adeta insanın ağzını sulandırıyor :)

Ellerine sağlık. Eşine mutlu yıllar.

Görüşmek üzere sevgiler.

Kübra dedi ki...

Allahımmm bu ne güzell birr pasta Nihan abla.. ellerine sağlıkk..
eşine de uzun mutlu bir ömür diliyorum, sizlerle birlikte.. Allah'a emanet..

Adsız dedi ki...

Sevgili Nihan'cim,
Ellerine saglik ve de esine mutlu yillar.PASTA MUHTESEM OLMUS. Burada ki yassi makarnalar da hem ev yapimi var hem de fabrikasyon. Turkiye'de de vardi, orada da yapardik oradan biliyorum.
Sevgiler ve iyi hafta sonlari

Adsız dedi ki...

nihan eşine sağlıklı bir ömür dilerim ellerine sağlık ne güzel bir psata hazırlamışsın

Tuba dedi ki...

Nihan'cigim, pasta coook guzel olmus. Ellerine saglik, buralarda Dr. oetker'in cikolata soslarini bulamiyoruz. Turkiye ziyaretinde ben de alip getirmek istiyorum. Sevgilerle,

Adsız dedi ki...

Nihan'cım eşinin doğumgünü kutlu olsun. Pastasıda harika olmuş, ellerine sağlık, afiyetler olsun, sevgiler iyihaftasonları...

Adsız dedi ki...

Çikolata tadında nice mutluluklar geçirmeniz dileğimle Sevgili Nihan...