11 Mart 2007

CIKOLATA YAGDI PASTASI

Aksam gelecek olan misafirlerimiz icin hazirladigim pastam. Tipki cikolata yagmis gibiydi pastanin uzerine, bende 'CIKOLATA YAGDI PASTASI' koydum pastamin adini, begeneceginizi umuyorum...

MALZEMELER

4 Yumurta

4 Kahve Fincani Seker

5 Kahve Fincani Un

1 Yemek Kasigi Sivi Yag

1 Yemek Kasigi Sut

1 Paket Kabartma Tozu

SUSLEMEK ICIN

1 Paket Dr. Oetker Krem Ole

1 Paket Dr. Oetker Krem Santi

Ulker Damla Cikolata

3.5 Su Bardagi Sut

100 gr. Bitter Cikolata

YAPILISI

Bir kabin icine yumurtalari kirin, sekeri ilave edip kopurunceye kadar cirpin. Sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek cirpmaya devam edin. Diger malzemleride ekleyip iyice cirpin. 170 derece firinda 30 dk pisirip, firini kapatin. Firinin kapagini acmadan, keki 15 dk dinlendirin. 1 Su bardagi sutle krem santiyi cirpin ve icine 2.5 su bardagi sut ve cream oleyi ilave edip cirpmaya devam edin. Iyice koyulastiktan sonra, kremanizi 5-10 dakika buzdolabinda dinlendirin. Kekinizi ortadan ikiye kesip, her iki katinida sutle islatin. Kekin alt kismini servis tabagina yerlestirip, kremanizin 4/1'i ile uzerini kaplayin. Damla cikolata serpistirip, kekinizin sutle islatilmis ust katini kapatin. Kremanizdan, krema siringasina biraz doldurup, buzlukta 2-3 dakika dondurun. Kalan kremayla, kekin her tarafini kaplayin. Cikolatanizi, bicakla iri iri rendeleyip, pastanizin uzerine ve kenarlarina serpistirin. Krema siringasi yardimiyla cikolatalarin ustunu ve pastanin kenar diplerini susleyin. Pastanizi bir gece buzdolabinda dinlendirdikten sonra servis yapin.

AFIYET OLSUN


3 yorum:

Adsız dedi ki...

Nihan'cım iade-i ziyaretine geldim ve sitene bayıldım. Ne kadar güzel tarifler var. Özellikle pastaların çok güzel. Bu pastada şahane. Kullandığın crem ole vanilyalımı? Ellerine sağlık. Herşey nefis. Seni müsadenle linklerime eklemek istiyorum. Sevgiyle kal, tekrar görüşmek üzere, sevgiler..

nilay dedi ki...

Merhaba Nihan:)
pastanın ismini güzel bulmuşsun...yakışmış :) ellerine sağlık ,lezzetli görünüyor...Gelirim sık sık...bana da beklerim bundan böyle ;)

sevgilerimle

Meltem :-) dedi ki...

nihancım,
Ellerine sağlık süper görünüyor. Bu kadar zevkle hazırlanmış bir siteyi hemen favorilerim arasına almalıyım;)
Sevgiler