100 gr. Bitter Kuvertur Cikolata
100 ml. Sut Kremasi
1 Corba Kasigi Pudra Sekeri
50 gr. Tereyagi (Oda Sicakliginda)
Dovulmus Antep Fistigi
Kakao
YAPILISI
Sut kremasi ve pudra sekerini tencereye alip, birlikte kaynatin. Kremaniz kaynadiktan sonra, bitter cikolatalarinizi, kucuk kucuk kirip, kaynayan kremaniza ilave edin ve karistirarak, eritin. Bu karisimi, 1 gece buzdolabinda dinlendirin. Karisiminizi dinlendirdikten sonra buzdolabindan cikartin ve oda sicakligindaki tereyagini ilave edip, mikserin un cirpma aparati ile cirpin. Harcinizin erimemesi icin calistiginiz ortam serin olsun ve karisimin elinize yapismamasi icin, ellerinizi pudra sekerine bulayin. Karisiminizdan kucuk parcalar kopartip, kucuk toplar hazirlayin ve bu toplari kakao ve dovulmus antep fistigina batirip, kucuk kagit kaplarin icine yerlestirin ve 3-4 saat buzdolabinda dinlendirip, servis yapin. Trufflar disarida eridiginden, buzdolabinda muhafaza edin.
AFIYET OLSUN
12 yorum:
Sevgili Nihan ne guzel bir blogun varmis.Haberdar olmami sagladigin icin tesekkur ederim...Sik sik gemeye calisacagim.
Sevgilerimle
Gulenay
Helal olsun bacım. Sen bunları
€yap, sonra hiç tadına bakma... Başımın tacısın valla billa... Nihancığım şu rejimini bana özelden göndersene; bir de yapıp yememenin 10 altın kuralını.. Bunun formülü varsa blog camiasında liste başı oluruz...Sevgiler...
alttaki beyaz da bu da harika görünüyor Nihan abla..
ellerinee sağlık..
Harika gozukuyorlar, ellerine saglik, ne kadar duzgun sekilleri var. tadindan suphem yok kesinlikle:)))
iyi ki benim siteme yorum yazmışsınız,bu sayede güzel sitenizi görme şansı edindim.Tarifleriniz çok iştah açıcı.Kısa bir tur attım.Tekrar görüşmek üzere.
www.beyhan.ile.biz
Merhaba Nihal hanım, iadeyi ziyarete geldim. Safanız çok hoş Trruflarınızda öyle. tevafuk bende tantuni yapmıştım, az önce koydum sayfaya. Sizin yaptığınız gibide denemiştim çok güzel oluyor.
Sevgiyle kalın...
Bunlar da çok şık olmuş doğrusu.Yazık değil mi sana?Tamam rejim mejim ok de bir tadına baksan?Yiyememek çok sinir bozucu oluyor ya da ne bileyim bir ısırık al?Valla çok güzel birşeydir bunlar...
ne kadar güzel görünüyo..ellerinize saglik..bayildim..sayfayi genis bi zamanda uzun uzun incelicem..ama bunlari yapmaya kalkarsam yandim :D hepsi harika yaa ..benim gibi beceriksiz biri bunlari nasil yapabilir,.o bakimdan dedim :) sevgilerimle...
Nihan'cım trufların ikiside çok nefis olmuş, ellerine sağlık, kolay gelsin...
Sevgili Nihan, ne güzel seyler yapmisin, ellerine saglik. Böyle tatlilara sik sik ziyarete gelmek gerekir.
Sevgiler
Nihan hanım çok şıklarda süt kreması yerine ne kullanabiliriz neönerirsiniz şuan yaşadığım yerde bu dediğinizi bulmam çok zor.Deniyeceğim lakin krema yüzünden kararsız kaldım açıkçası fikir verirseniz çok sevinirim.
sut kremasi yerine bir keresinde labne peyniri kullanmistim ben 200 gr labne peynirini pisirip denemenizi tavsiye ederim umarim begenirsiniz sevgiler
Yorum Gönder