22 Mart 2007

FINDIKLI GUL KEK



Gunlerdir sabirsizlikla bekledigim pasta malzemelerim dun geldi sonunda :) O kadar mutluyumki, anlatamam. Hepsi birbirinden harika seyler ve dun hemen bir kek yaparak, gullu slikon kalibimi denedim ve iste sonuc...






Gullu slikon kalibimi Eye's Pasta Malzemeleri Online Satis Sitesinden aldim. Sevgili Berna Gursen, dunya tatlisi bir insan, mailleriyle adim adim yardimci oldu bana. Bu ilk online alisverisimdi ve kendisi beni hic yanliz birakmadi, hic bikmadan sorularimi yanitladi. Ucretler cok uygun ve harika urunler gercekten. Birde kucuk bir hediye gondermis bana, kendisine buradanda bir kez daha tesekkur etmek istiyorum. Sizlerde bu harika urunlere sahip olmak isterseniz tiklayin ve uye olun, urunler evinize gelsin.







Onemli bir iki noktayi sizlerle paylasmak istiyorum. Bu slikon kaliplari yaglamadan kullanmak gerekiyor, bende deneme yanilma yolu ile ogrendim. Birde kekin kuru olmamasi icin un ve kabartma tozunu doktukten sonra mikserle cirpmiyoruz, mikserin un yogurma aparatini veya tahta kasik kullaniyoruz. Boylece kekimiz sert veya kuru olmuyor. Bunlar deneye deneye ogrendiklerim. Hep merak etmisimdir zaten, mikser kutusunun icine, boyle kivrim kivrim, yogurma aparati diye, bu fazladan telleri niye koyarlar diye :) meger bunun icinmis :)



Yukaridaki resmi sonradan ekledim. Yenilebilir boya kalemiyle, kalp sekli yapmistim, kek diliminin uzerine. Aslinda deneme amacliydi ama cok hosuma gitti, sizlerlede paylasmak istedim. Ben bu kalemleri, Yunan mallari satan bir baharatcida buldum. Turkiye'de olupta, yenilebilen boya kalemlerinden almak isteyen arkadaslar varsa, lutfen tiklayin.




MALZEMELER


3 Yumurta


1.5 Su Bardagi Seker


1 Cay Bardagi Sut


1 Cay Bardagi Dovulmus Findik


1 Su Bardagi Sivi Yag


Aldigi Kadar Un (Ben Kek Icin Ozel Uretilen Unlardan Kullandim)


Kirmizi Renk Sivi Boya


1 Paket Kabartma Tozu


1 Paket Vanilya



YAPILISI


Yumurta ve sekeri iyice cirpin. Sivi yagi ekleyip, cirpin ve diger malzemeleri ekleyip, tahta kasikla iyice karistirin. Unu ekledikten sonra, bu sekilde tahta kasik kullanirsaniz kekiniz hem daha yumusak, hemde daha lezzetli oluyor. Harcinizin yarisiniz kaliba dokun. Eger slikon kalip kullaniyorsaniz, kesinlikle yaglamayin, yoksa kekiniz yapisiyor ve cikartirken parcalaniyor. Harcin uzerine yukaridaki gibi, renkli sivi boya sikin ve kalan karci uzerine dokun. 170 dereceye ayarlanmis firinda, 40 dakika, slikon kalip kullaniyorsaniz 50 dakika pisirin. Kekiniz pistikten sonra, cop sisle kontrol edip, firindan cikartin. Kekinizi 10 dakika dinlendirin. Iliyinca ters cevirip, cikartin ve soguduktan sonra dilimleyin.





AFIYET OLSUN



3 yorum:

Kübra dedi ki...

kekin çok tatlı görünüyor..
sayfaya da şimdi bakıyorum..
gerçekten çok güzel şeyler varmış..

Hülya dedi ki...

Kalıbın pek de şıkmış.Kekin de ne kadar kolay çıkmış kalıbından.Aslında silikonla ilgili sıkıntı yaşayanları okumuştum gruptan,dolayısıyla pek de heves etmemiştim bu tür bir kalıp almaya.Ama şimdi düşündüm kaldım...Kalıbın gelince bir yıkadın ettin sonra kurulayıp hiç mi ilk kullanımda falan yağlamadın?Ya da bu konuda tecrübeli miyiz?

pecete dedi ki...

Giriş müziği: dıınnn dınnn dırı dırı dınnn... şarkının sözleri: olmuuşşş, olmuşşş ve de güzelll olmuşşş... (bu kısımda hafif bel kıvırarak kekin bizde yarattığı etkiyi güçlendiriyoruz...) Hemmm de pek güzell olmuşş... dınnnnnn... Şarkının sonu...