26 Mart 2007

GUMUS PASTAM






EyE's Pasta Malzemeleri Online Satis Sayfasindan aldigim pasta malzemelerimi yavas yavas kullanmaya basladim. Gumus sim, pasta sablonu, gumus sekerlerden almak isterseniz, susleme malzemelerindeki alti cizili malzemeleri tiklamaniz yeterli. Bu urunlerden almak isterseniz uye olmaniz yeterli.






MALZEMELER


2 Yumurta


2 Kahve Fincani Seker


2 Kahve Fincani Un


1 Yemek Kasigi Sivi Yag


1 Yemek Kasigi Sut


2 Paket Kabartma Tozu



SUSLEMEK ICIN MALZEMELER


1 Paket Sade Krem Santi


1 Paket Vanilyali Dr. Oetker Cream Ole


80 gr. Sutlu Cikolata


Gumus Renkli Parilti Tozu


Gumus Renkli Arjantin Sekerleme


Pasta Susleme Sablonu


Sut



YAPILISI


Bir kabin icine yumurtalari kirin, sekeri ilave edip kopurunceye kadar cirpin. Sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek cirpmaya devam edin. Diger malzemleride ekleyip iyice cirpin. Bu harci, huni seklinde bir kaliba koyarak pisirdim ben, sizde arzu ettiginiz bir kaliba dokun ve 170 derece firinda 30 dk pisirip, firini kapatin. Firinin kapagini acmadan, keki 15 dk dinlendirin. 1 paket krem santiyi, 1 su bardagi sutle cirpin ve uzerine vanilyali cream oleyi ekleyin ve 1.5 su bardagi daha sut ilave edip, iyice cirpin. Soguyan kekinizi, 3 esit parcaya bolun, her katini biraz sutle islatin ve taban kismi, servis tabagina alip, bir miktar kremayla uzerini kaplayip, bicak yardimiyla kucuk kucuk dogradiginiz cikolata parcalarini serpistirin. Damla cikolatadan daha lezzetli oluyor parca cikolatalar. Kekinizin sutle islatilmis diger katini kapatin. Ayni islemleri diger katlar icinde uygulayin. Kalan kremayla kekin heryerini kaplayin ve kenarlarini, krema siringasi yardimiyla susleyip, uzerlerine gumus rengi arjantin sekerlerden koyun. Pastanizin uzerine, pasta susleme sablonunuzun kalp sekilli olanini koyun ve uzerine gumus renkli sim serpistirin. Daha sonra pasta susleme sablonunu, dikkatlice kaldirin. Pastanizi bir gece buzdolabinda dinlendirdikten sonra servis yapin.





AFIYET OLSUN

8 yorum:

munevver dedi ki...

Nihan,merhaba!Ne hoş bir pasta olmuş.Simli simli.Elinize sağlık.Ayrıca şeklini de çok beğendim.Kubbe şeklinde.
Sevgiyle,Nane Limon

Kübra dedi ki...

ayy çok sevimlii.. pırıl pırıl bi pasta.. ellerine sağlık Nihan abla :)

nilay dedi ki...

Nihan'cım;
süslemesi değişik olmuş pastanın...bu şekerlerden buralarda varmıdır acaba ? ellerine sağlık canım :)

sevgiler

Gazeteci dedi ki...

Merhaba, cok guzel bir yemek blogu. Hos gorunumlu, orijinal tarifler var. ellerinize saglik..
Blogunuzu Gulenay'in sayfasinda gordum. Yasadiginiz yerde benim de tanidigim birileri vardi.Oralara selam ve sevgiler...

umran dedi ki...

merhaba,
pastada ,asagidaki kumpirde cok guzel olmuslar ellerine saglik.
selamlar arizonadan

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili Nihan,
İyi ki sitemi ziyaret edip mesaj bırakmışsın. Çok güzel bir blog keşfetmiş oldum. Tariflerin çok güzel. Senin ekmekler de çok hoşlar. Özellikle Gül Keki çok beğendim. Ellerine sağlık. sevgiler

Meltem :-) dedi ki...

Mükemmel bir göröntü walla çok özenli bir iş çıkmış ortaya ellerine sağlık. Sevgiler

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık. sizi dün akşam eşim keşfetti.. bız aılecek pastalara merak salınca heheeheh.. ıyıkı de bulmus sızı.. sayfanız cok hosmus.. yalnız bu sımler yenılebılıyormu?
sevgıler
fıdan