Iste ilk ekmegimin dilimlenmis hali. Hayatimda ilk kez ekmek yaptim ve oyle mutluyumki. Gercektende inanilmaz bir duygu herkes denemeli bence. Sevgili blogcu arkadasim Nehirs'den aldim ekmek tarifini. Iyiki paylasmis bizlerle, ekmek yapmama vesile oldu. Herkese tavsiye ediyorum, inanin bayila bayila yiyeceksiniz bu ekmegi...
Susamli Hashasli Sutlu Ekmek
MALZEMELER
1 Yumurta
20 gr. Yas Maya (Ben 20 gr. Kuru Maya Kullandim)
1 Su Bardagi Sut
1/2 Cay Bardagi Yag
1 Cay Kasigi Ttuz
2 Tatli Kasigi Seker
3 Su Bardagi Un
YAPILISI
Ilik sutle mayayi eritin, yumurtanin sarisindan bir cay kasigi ayirin ve butun malzemeleri harmanlayip, hamuru iyice yogurun. Uzerine bez ortup, yarim saat dinlendirin. Dinlenen hamuru bikere daha yogurup, uzun kek kalibina, yagli kagit serip, hamuru yerlestirin. Hamurun uzerine bicakla cizikler atip, ayirdiginiz yumurta sarisini, cok az sutle acip, hamurun uzerine surun. Hamurunuzun uzerine susam ve hashas serpistirip, 180 derece firinda, 35 dakika pisirin. Biraz soguduktan sonra dilimleyip, servis yapin.
AFIYET OLSUN
7 yorum:
Sevgili Nihan,
Ekmegin kokusu buralara dek geldi, ellerinize saglik.
sevgiler
İlk ekmeğin için seni tebrik ediyorum veeee çok güzel olmuş.Çıtır çıtır dışı besbelli.İçi de yumuşacıktır şimdi...
Merhaba Nihan bloğuna ilk defa girdim iyikide girmişim harika tariflerle karşılaştım.Bende kestaneyi çok sevdiğim için pastasına da bayıldım.Ellerine sağlık.Bana da beklerim.
Sevgilerimle..
Sevgili Nihan merhaba :)
Bütün tarifler mükemmel görünüyor, ellerine sağlık...Bu kadar maharetli bir dostla daha tanışmaktan mutluluk duydum, sevgilerimi gönderiyorum Tiran'a, bundan böyle görüşmek dileğiyle....
Safran
çok güzel görünüyorr.. ellerine sağlık..
ben de önce ekmek makinasında yaptın sandım.. meğer kendin yapmışın.. :)
sevgili nihan elllerine sağlık çok güzel görünüyorlar yapmamak elde değillll sana ufak bir sorum olacak yarım saat oda sıcaklığında yeterli geliyormu cevaplarsanız sevinirim Sevgiyle kalın
Selen..
Sevgili selen
size adresini birakmamissin canim o yuzden buraya yaziyorum cevabi
ben bu ekmegi yazin yapmistim, yarim saat mayalandirmak yetmisti, ama kalorifer uzerinde mayalandirirsan yine yeterli olabilir canim, afiyet olsun sevgiler
nino
Yorum Gönder