10 Mart 2007

KALP KALBE KARSI PASTASI


Siparis olarak yaptigim ikinci pastam :) Pasta ustunu suslemek icin burada kalip bulamadigim icin, kendi kalibimi kendim yaptim :) Ilk once yagli kagittan yuvarlak kestim ve ortasina kalpler cizdim, daha sonrada maket bicagiyla kalplerin icini dikkatlice kestim. Yagli kagidi pastamin ustune koyup, kakaoyu suzgecten gecirerek eledim, boylece delik olan kalplerin ici kakao dolmus oldu. Gercektende guzel oldu ama degil mi!!!

MALZEMELER

4 Yumurta

4 Kahve Fincani Seker

5 Kahve Fincani Un

1 Paket Kabartma Tozu

1 Kucuk Paket Kakao

1 Yemek Kasigi Sut

1 Yemek Kasigi Sivi Yag

SUSLEMEK ICIN

1 Paket Dr.Oetker Sade Krem Santi

1 Paket Dr.Oetker Vanilyali Krem Ole

3.5 Su Bardagi Sut

2 Yemek Kasigi Kakao

1 Tatli Kasigi Rendelenmis Bitter Cikolata

3 Adet Kiwi (Istege Gore Baska Mevsim Meyveleride Olabilir)

100 gr. Ince Kiyilmis Badem Ici

YAPILISI

Bir kabin icine yumurtalari kirin, sekeri ilave edip kopurunceye kadar cirpin. Sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek cirpmaya devam edin. Diger malzemleride ekleyip iyice cirpin. 170 derece firinda 30 dk pisirip, firini kapatin. Firinin kapagini acmadan, keki 15 dk dinlendirin. 1 Su bardagi sutle krem santiyi cirpin ve icine 2.5 su bardagi sut ve cream oleyi ilave edip cirpmaya devam edin. Iyice koyulastiktan sonra, kremanizi 5-10 dakika buzdolabinda dinlendirin. Kekinizi ortadan ikiye kesip, her iki katinida sutle islatin. Kekin alt kismini servis tabagina yerlestirip, kremanizin 3/1'i ile uzerini kaplayin. Kiwileri ince ince dograyip, yerlestirin. Kekinizin sutle islatilmis ust katini kapatin. Kalan kremanizla kekin her tarafini kaplayin. Badem icleriyle, pastanizin kenarlarini kaplayin. Yagli kagittan yuvarlak kesin ve ortasina kalp veya baska sekiller cizin, daha sonrada maket bicagiyla sekillerin icini dikkatlice kesin. Yagli kagidi pastamin ustune koyup, kakaoyu suzgecten gecirerek eleyin, boylece delik olan sekillerin ici kakao dolmus olacak. Rendelenmis cikolatayida sekillerin etrafina serpistirin. Pastanizi bir gece buzdolabinda dinlendirdikten sonra servis yapin.

AFIYET OLSUN

2 yorum:

sevdamavisi dedi ki...

Sevgili Nihan,
siteme bu-ıraktığın mesaj sayesinde bloğunu keşfettim. Aramıza hoşgeldin. Çok güzel tariflerin var. Ellerine sağlık. görüşmek üzere

Aybike Ceylan dedi ki...

Sevgili Nihan,
Ne kadar guzel tarifleriniz var. Ellerinize saglik.Iyi ki ugadiniz bana, sizi tanimis oldum.
Sevgiler