6 Mart 2007

KESTANELI PASTA





En Sevdigim Pasta 'KESTANELI PASTA', ya sizin...




MALZEMELER


4 Yumurta


4 Kahve Fincani Seker


5 Kahve Fincani Un


2 Yemek Kasigi Sut


2 Yemek Kasigi Sivi Yag


1 Paket Kakao


1 Paket Kabartma Tozu



SUSLEMEK ICIN


1 Paket Dr.Oetker Cream Ole


1 Paket Krem Santi


3.5 Su Bardagi Sut


2 Su bardagi Kestane Sekeri (Ben kendi yaptigim kestane sekerlerini kullandim.)


100 gr. Bitter Cikolata


1 Su Bardagi Kiyilmis Findik Ici



YAPILISI


Bir kabin icine yumurtalari kirin, sekeri ilave edip kopurunceye kadar cirpin. Sonra un ve kabartma tozunu eliyerek ilave edin. Diger malzemleride ekleyip cirpin. Harci yaglanip, unlanmis kaliba dokun. 170 derece firinda 30 dk pisirip, firini kapatin. Firinin kapagini acmadan, keki 15 dk dinlendirin. Cream Ole'yi 2.5 su bardagi sutle cirpin, dolaba koyun. Krem santiyide 1 su bardagi sutle cirpin, onuda buzdolabina koyun. Kestanelerden pastanin uzerine koymak icin 9 tane ayirin kalanini robotta cekin ve Cream Ole'nin 3' te 1'ini kiyilmis kestanelere dokup, biraz daha robotta cekin. Keki ortadan ikiye kesin, iki katinida biraz sutle islatin. Kekinizin altini servis tabagina koyun, uzerine kestaneli kremanizi surun ve kekin ust katini kapatin. Kalan Cream Ole ile krem santiyi iyice karistirip, pastanizin uzerini kaplayin. Bitter cikolatadan kucuk bir parca rendelemek icin ayirin. 9 adet ayirdiginiz kestaneleri, Benmari usulu (Bir tencereye su koyun ve ocagi acin. Tencerenin uzerini kapatacak buyuklukte bir tavayi, tencerenin agzina koyun. Icine bitter cikolatayi koyup, eritin. Cikolata eridiginde koyu kivamdaysa, sivi yag ilave edin.) erittiginiz bitter cikolataya batirip, servis tabagina alin ve cikolatanin donmasi icin 5 dakika buzlukta bekletin. Cikolata kapli kestanelerle, pastanizin uzerini susleyin. Kiyilmis findik icleriyle, pastanizin kenarlarini kaplayin. Ayirdiginiz bitter cikolatayi istediginiz sekilde, pastanizin uzerine rendeleyin. Pastanizi bir gece buzdolabinda dinlendirip, servis yapin.





AFIYET OLSUN

4 yorum:

Adsız dedi ki...

nihan hanım bu pasyayı ben ne zaman yiyeceğim rejim mejim kalmadı senin bloğunun yüzünden harika pastalar yapma diyom sana sen en iyi bloksun zaten katılmana bile gerek yok:))

Özlem dedi ki...

Merhaba Nihan' cığım , kestaneli pastaya ben de bayılırım. Ama hep uzun uzman alacağı, zahmetli olacağı önyargısıyla bir türlü başına geçemedim. Tarifinde öyle güzel anlatmışsın ki beni de cesaretlendirdin. Ellerine sağlık.
Sevgiler.

Yemekbahane dedi ki...

merhaba Nihan,
Çok severim kestaneyi, ellerine sağlık

Müge

Hülya dedi ki...

Kestaneli pastaya bayılırım ben de.Doğum günümde eşimin bana sürpriziydi böyle bir pasta.Ellerine sağlık...