19 Mart 2007

MINIK EKMEKLERIM

Aksam yemegi icin hazirladigim minik ekmeklerim :) Tadi gercekten nefis oldu. Bu sefer sut kullanmadigim icin biraz daha ekmek tadi yakalamis oldum :) Minik minik olmalarida oglusum icin iyi oldu. Tavsiye ederek, tarifi yaziyorum...



MALZEMELER

1.5 Su Bardagi Ilik Su

1 Yemek Kasigi Seker

Yarim Yemek Kasigi Tuz

1 Paket Dr. Oetker Kuru Maya

Aldigi Kadar Un (Yaklasik 4 Su Bardagi)

Hashas Tohumu

Susam

YAPILISI

Ilik suda seker, tuz ve mayayi eritin. Yavas yavas un ilave edip, yogurun. Hamurun uzerine nemli bir bez ortup, firin tepsisine koyun ve yarim saat 20 derecede mayalandirin. Mayalanan hamurdan kucuk parcalar kopartip, yuvarlayin. Muffin kaliplarinizi yaglayin ve resimdeki gibi yagli kagit koyun. Eger kaliplari yaglamazsaniz, yagli kagit olmayan yerleri yapisiyor. Hamurdan hazirladiginiz kucuk bezeleri, kaliba koyun ve uzerine bicak yardimiyla carpi isareti yapin. Daha sonra suyla islatin ve resimdeki gibi, carpi isaretlerinin icini hashas tohumu ve susamla susleyin. 200 dereceye ayarlanmis firinda, 20 dakika pisirin. Ekmeklerin uzeri kurumamasi icin, firindan cikinca, uzerlerini havlu veya kalin bir ortu ile sarip, muhafaza edin.

AFIYET OLSUN


3 yorum:

pecete dedi ki...

Çok güzel olmuş. Tam aile kahvaltılarına yakışır şekilde. Ellerine sağlık...

Yemekbahane dedi ki...

Nihan,

Ellerine sağlık..Ben bu ekmekçikleri hemen deneyeceğim.

Sevgiler,
Müge

Tulosh dedi ki...

Ah bunlar ne şeker olmuşlar, bayılırım minik top top ekmeklere. Yapımı anladığım kadarıyla zor değil, mutlaka denemek isterim.