Italya Arnavutluga cok yakin oldugundan, italyadan cesit cesit makarnalar geliyor buraya. Bu spagettide italyan Barilla firmasinin spagettisi tam 55 cm, olctum :)
MALZEMELER
500gr. Spagetti Makarna
Su, Tuz, Sivi Yag
250 gr. Kiyma
3 Adet Yesil Biber
2 Adet Orta Boy Kuru Sogan
3 Adet Domates
Karabiber, Kirmizibiber, Tuz, Sivi Yag, Kimyon
YAPILISI
Tencerenizin yarisina kadar su koyup, kaynatin. Su kaynarken tuz ve sivi yag koymayin, cunku makarna gec pisiyor. Spagettinizi yukaridaki gibi, kaynayan suya koyun ve suya deyen kisimlari yumusadikca, kuru kalan yerleri suya dogru iktirin. Boylece spagetti makarnaniz kirilmadan pismis olacak. Spagetti makarnanizin hepsi suya girdikten sonra, tuz ve sivi yag ilave edin ve orta ateste, tencerenin kapagini kapatmadan suyunu cekene kadar pisirin. Suyunu cektikten sonra 1 yemek kasigi tereyag ilave edip iyice karistirin. Bu arada kiymali sosumuzu hazirliyoruz. Kiymayi, 2-3 yemek kasigi sivi yag ile iyice kavurun, kucuk kucuk dogranmis soganlari, biberleri ve domatesleri, sirasiyla, yavas yavas ekleyip, kavurun. Son olarak baharatlarini ve tuzu ilave edin ve iyice suyunu cekene kadar pisirin. Spagetti makarnanizi tahta catala dolayarak, servis tabagina alin ve uzerine kiymali sosunuzu dokup, servis yapin.
AFIYET OLSUN
1 yorum:
oo ne uzunmuşş makarnaa.. ben de dedim bunlar nasıl girer tencereye ama yavaştan yavaştan koyuluyormuşş..
çok güsel görünüo üzerinde kıymayla.. ellerine sağlık Nihan abla..
bu arada sen Arnavutlukta mısınn???
öpüorum..
Yorum Gönder