Ramazanda misafirlerime en cok yaptigim lezzetlerden biride kagit kebabi. Hem yapilisi kolay, hem lezzeti harika, hemde goruntusu cok guzel oluyor tabakta. Herkese birer porsiyonluk hazirliyorum, herkes kendi kagit ici kebabini kendisi aciyor ve cok hos oluyor. En son gelen iftar misafirlerime, pilavin yanina yapmisti bu kebaplari. Gercektende cok lezzetli oldu.
Onemli Not. Aluminyum folyonun zararlarini duymustum ama ne yapacagimi bilemedim, boyle yaptim. Sagolsun arkadaslar fikir vermisler guzel yorumlariyla, sizler ister yagli kagida sarip pisirin, istersenizde once yagli kagida sarip, onu folyoya sarin oyle deneyin. Saglik herseyden onemli sonucta.
MALZEMELER
750 gr dana eti
1 buyuk boy sogan
1 su bardagi haslanmis bezelye
1 su bardagi kup kup dogranmis patates
1 su bardagi konserve misir
1 su bardagi kup kup dogranmis ve haslanmis havuc
Sivi yag
Tuz
Aluminyum Folyo
YAPILISI
Dana etini kus basi dograyin, yikayin ve etin kendi yagiyla birlikte tencereye koyun, susuz olarak, kisik ateste pisirin. Ister konserve karisik garnitur kullanin, isterseniz malzemeleri evde hazirlayin. Bezelyeleri haslayin, patatesleri kup kup dograyin, havucu kup kup dograyip, biraz haslayin. Soganlari yarim ay seklinde dograyin. Pisen etle birlikte tum malzemeleri derin bir kabin icine alin. Sivi yag ve tuz ekleyip, harmanlayin. Bu karisimdan 3'er yemek kasigi alip, kare kesilmis folyolarin icine koyup, bohca katlar gibi, folyolari kapatin ve borcama dizip, firina verin. 200 derece firinda 45 dakika pisirin, firindan cikarir cikarmaz, folyolu olarak servis yapin.
AFIYET OLSUN
21 yorum:
slm canim
cok sik bir yemek tam misafirlik
ellerine saglik
iyi iftarlar
www.yenitadlar.blogcu.com
kardsim hergun tarif yayinlayip durmasana, kotu ornek oluorsun okuyucuya,bizden de beklicekler:)))
bu kagit icnde sunum iyi fikir ya tabak kirlenmez, yikamasi kolay olur...ne ev sahibiyim ama heheh
Canım Ninom gene neler yampmış bakalım kağıtta kebap oh oh ne güzel zaten fırına giren herşey bir de folyodaysa harika bir tad oluyo birde senin elin değmişse tamamdır
ellerine sağlıkkk
bütün tarifler harika resimlerde çok güzel yenisayfanız mükemmel olmuş
avcı böreğide nefis olmuş ellerinize sağlık
hdidem,neffis olmuş canım çokda kolay aslında ellerine sağlık sevgiler
Slm.
Yemeğin çok güzel görünüyor. Ben de birkaç kez yaptım. İkram yapılabilecek favori yemeklerden biri. Eline sağlık.. Sevgiler..
Ah nino ahhh..!!!
Bir daha senin blo�una bakmam.
�nan�lmaz i�tah a�c�...
C�k c�kk..!
Benim gibi zay�flama arifesindeki insanlara yasak bir blog.
L�tfen logona b�yle bir paraf at.
�zg�n�m ka�yorum....
T�t�
nurcan kesinlikle ole...
sevgili lama hergun tarif yayinlama konusu :) eski blogumdan kalma bir aliskanlik napim vazgecemiyorum :D tabakta baska mamalada oluyor pilav vs gene kirleniyor :D
yesimim begendigine sevindim canim malum sana yemek begendirmek zor :)
hulelayemek, didem ve asli sagolun kizlar...
sevgili tutucum (ablacim) sorma :( ben sadece bir catal aldim tadimlik, sabir sabirrrr :)
selam canım,
ellerine sağlık çok nefis görünüyor ben alzheimer korkumdan-ki bende arkadaşımın babasından dolayı saplantı haline geldi- aluminyum kağıdı kesinlikle kullanmıyorum; ısınıp yiyeceklerle temas etmemesi gerekiyormuş.O yüzden yağlı kağıdı tercih ediyorum..Katlaması folyo kadar rahat değil ama lezzet ve sağlık için değer...sevgilerimle
canım ellerine kollarına saglık.. super olmus.. eminim tadı da süperdir.. afiyetle:) gorusmek uzere..
Nihancım sunumun harika olmuş ellerine sağlık canım.
Sevgiler.
Hayırlı Ramazanlar.
www.divlinyasam.blogcu.com
Merhabalar,
Kağıt kebabını ben de ara sıra yapıyorum ama ben et yerine tavuk kullanıyorum genellikle bir de mısır koymayı hiç denememiştim.Eminim çok yakışır.Ellerinize sağlık...
belgincim bisiler duydum ama tam net degil bu hastalikla bir ilgisimi var, oyleyse bizde kagida sarariz be canim...
fatoscum ve nazifecim cok sagolun kizlar, guzel yorumlariniz icin...
divlinyasam bende tavuklu denemedim hic :) denicem, sizde misirli deneyin bakalim begenecekmisiniz ;)
Canım kağıtta kebab nefis olmuş sunum harika
Tam davet sofralarına yakışır bir tad
Ellerine sağlık
Eliminemeği
wallaha bravo yanı:)) hergune ayrı tarıf.. bu aksam ıftar ıcın yemeğım yok :( ne yapsam dıye dusunurken yardım ettın bana:)) ama ben tavuk etlısını yapıcam:)))
sevgıler
fıdan
Nihancım, çok lezzeli bir ymek olduğuna eminim ellerine sağlık.Tarifi aldım hemen.
eliminemegi, mutlu ve umutlu sagolasiniz kizlar...
fidancim eminim tavuklusuda nefis olur, guzel yemeginin fotolarini bekliyorum canim...
Ellerine sağlık.Tariflerin çok guzel görünüyor.Gerçekten mısır ayrı bir tat katabilir.Tarifini deneyeceğim.
Hayırlı geceler:)
MMMMMMMMMMMM çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık Nihan'cığım.
Sevgiler,
nur kesinlikle misir cok yakisiyor dene, begeneceksin...
burcincim tesekkur ederim canim...
slm ben tuba,bizim mutlu da burdaymış:))şunu soracam tarifte salça yok,baharat yok acaba birazcık koysam iyi olur mu?e adanalıyız ya:))bi de etli krep var ya,ben et yemiyorum mantarlı olabilirmi?olursa nası yapacağımı yazabilirmisin lütfen?benim bloğuma da yazabilirsin bunları sen bilirsin...iyi geceler diliyorum...
Yorum Gönder