20 Eylül 2007

KAĞIT KEBABI

Ramazanda misafirlerime en cok yaptigim lezzetlerden biride kagit kebabi. Hem yapilisi kolay, hem lezzeti harika, hemde goruntusu cok guzel oluyor tabakta. Herkese birer porsiyonluk hazirliyorum, herkes kendi kagit ici kebabini kendisi aciyor ve cok hos oluyor. En son gelen iftar misafirlerime, pilavin yanina yapmisti bu kebaplari. Gercektende cok lezzetli oldu.

Onemli Not. Aluminyum folyonun zararlarini duymustum ama ne yapacagimi bilemedim, boyle yaptim. Sagolsun arkadaslar fikir vermisler guzel yorumlariyla, sizler ister yagli kagida sarip pisirin, istersenizde once yagli kagida sarip, onu folyoya sarin oyle deneyin. Saglik herseyden onemli sonucta.


MALZEMELER
750 gr dana eti
1 buyuk boy sogan
1 su bardagi haslanmis bezelye
1 su bardagi kup kup dogranmis patates
1 su bardagi konserve misir
1 su bardagi kup kup dogranmis ve haslanmis havuc
Sivi yag
Tuz
Aluminyum Folyo

YAPILISI
Dana etini kus basi dograyin, yikayin ve etin kendi yagiyla birlikte tencereye koyun, susuz olarak, kisik ateste pisirin. Ister konserve karisik garnitur kullanin, isterseniz malzemeleri evde hazirlayin. Bezelyeleri haslayin, patatesleri kup kup dograyin, havucu kup kup dograyip, biraz haslayin. Soganlari yarim ay seklinde dograyin. Pisen etle birlikte tum malzemeleri derin bir kabin icine alin. Sivi yag ve tuz ekleyip, harmanlayin. Bu karisimdan 3'er yemek kasigi alip, kare kesilmis folyolarin icine koyup, bohca katlar gibi, folyolari kapatin ve borcama dizip, firina verin. 200 derece firinda 45 dakika pisirin, firindan cikarir cikarmaz, folyolu olarak servis yapin.

AFIYET OLSUN

21 yorum:

Adsız dedi ki...

slm canim
cok sik bir yemek tam misafirlik
ellerine saglik
iyi iftarlar
www.yenitadlar.blogcu.com

LaMa dedi ki...

kardsim hergun tarif yayinlayip durmasana, kotu ornek oluorsun okuyucuya,bizden de beklicekler:)))

bu kagit icnde sunum iyi fikir ya tabak kirlenmez, yikamasi kolay olur...ne ev sahibiyim ama heheh

Adsız dedi ki...

Canım Ninom gene neler yampmış bakalım kağıtta kebap oh oh ne güzel zaten fırına giren herşey bir de folyodaysa harika bir tad oluyo birde senin elin değmişse tamamdır
ellerine sağlıkkk

Adsız dedi ki...

bütün tarifler harika resimlerde çok güzel yenisayfanız mükemmel olmuş
avcı böreğide nefis olmuş ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

hdidem,neffis olmuş canım çokda kolay aslında ellerine sağlık sevgiler

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Slm.
Yemeğin çok güzel görünüyor. Ben de birkaç kez yaptım. İkram yapılabilecek favori yemeklerden biri. Eline sağlık.. Sevgiler..

etki alanı dedi ki...

Ah nino ahhh..!!!
Bir daha senin blo�una bakmam.
�nan�lmaz i�tah a�c�...
C�k c�kk..!
Benim gibi zay�flama arifesindeki insanlara yasak bir blog.
L�tfen logona b�yle bir paraf at.
�zg�n�m ka�yorum....
T�t�

NiNo dedi ki...

nurcan kesinlikle ole...

sevgili lama hergun tarif yayinlama konusu :) eski blogumdan kalma bir aliskanlik napim vazgecemiyorum :D tabakta baska mamalada oluyor pilav vs gene kirleniyor :D

yesimim begendigine sevindim canim malum sana yemek begendirmek zor :)

hulelayemek, didem ve asli sagolun kizlar...

sevgili tutucum (ablacim) sorma :( ben sadece bir catal aldim tadimlik, sabir sabirrrr :)

Adsız dedi ki...

selam canım,
ellerine sağlık çok nefis görünüyor ben alzheimer korkumdan-ki bende arkadaşımın babasından dolayı saplantı haline geldi- aluminyum kağıdı kesinlikle kullanmıyorum; ısınıp yiyeceklerle temas etmemesi gerekiyormuş.O yüzden yağlı kağıdı tercih ediyorum..Katlaması folyo kadar rahat değil ama lezzet ve sağlık için değer...sevgilerimle

Adsız dedi ki...

canım ellerine kollarına saglık.. super olmus.. eminim tadı da süperdir.. afiyetle:) gorusmek uzere..

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Nihancım sunumun harika olmuş ellerine sağlık canım.
Sevgiler.
Hayırlı Ramazanlar.

Adsız dedi ki...

www.divlinyasam.blogcu.com
Merhabalar,
Kağıt kebabını ben de ara sıra yapıyorum ama ben et yerine tavuk kullanıyorum genellikle bir de mısır koymayı hiç denememiştim.Eminim çok yakışır.Ellerinize sağlık...

NiNo dedi ki...

belgincim bisiler duydum ama tam net degil bu hastalikla bir ilgisimi var, oyleyse bizde kagida sarariz be canim...

fatoscum ve nazifecim cok sagolun kizlar, guzel yorumlariniz icin...

divlinyasam bende tavuklu denemedim hic :) denicem, sizde misirli deneyin bakalim begenecekmisiniz ;)

Adsız dedi ki...

Canım kağıtta kebab nefis olmuş sunum harika
Tam davet sofralarına yakışır bir tad
Ellerine sağlık
Eliminemeği

fidaneli dedi ki...

wallaha bravo yanı:)) hergune ayrı tarıf.. bu aksam ıftar ıcın yemeğım yok :( ne yapsam dıye dusunurken yardım ettın bana:)) ama ben tavuk etlısını yapıcam:)))

sevgıler
fıdan

Mutluveumutlu dedi ki...

Nihancım, çok lezzeli bir ymek olduğuna eminim ellerine sağlık.Tarifi aldım hemen.

NiNo dedi ki...

eliminemegi, mutlu ve umutlu sagolasiniz kizlar...

fidancim eminim tavuklusuda nefis olur, guzel yemeginin fotolarini bekliyorum canim...

Adsız dedi ki...

Ellerine sağlık.Tariflerin çok guzel görünüyor.Gerçekten mısır ayrı bir tat katabilir.Tarifini deneyeceğim.
Hayırlı geceler:)

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

MMMMMMMMMMMM çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık Nihan'cığım.
Sevgiler,

NiNo dedi ki...

nur kesinlikle misir cok yakisiyor dene, begeneceksin...

burcincim tesekkur ederim canim...

Hüzünler Güzeli... dedi ki...

slm ben tuba,bizim mutlu da burdaymış:))şunu soracam tarifte salça yok,baharat yok acaba birazcık koysam iyi olur mu?e adanalıyız ya:))bi de etli krep var ya,ben et yemiyorum mantarlı olabilirmi?olursa nası yapacağımı yazabilirmisin lütfen?benim bloğuma da yazabilirsin bunları sen bilirsin...iyi geceler diliyorum...