1 Eylül 2007

TAVUKLU BOREK





MALZEMELER
1/2 kg. Haslanmis Tavuk Et
1 kg. Yufka
2 Orta Boy Sogan
Karabiber
Kirmizi Pul Biber
Sivi Yag
1 Yumurta
1 Su Bardagi Sut
1,5 Su Bardagi Su
Tuz

YAPILISI
Haslanmis tavuk etini kucuk kucuk dograyin. Soganlari kup kup dograyip, biraz sivi yagla kavurun ve dogradiginiz tavuk etlerini ilave edip, kisik ateste kavurmaya devam edin. Tavuk etini 15-20 dakika kadar kisik ateste kavurduktan sonra baharatlarini ve tuzunu ilave edip, altini kapatin. Sut, yumurtanin beyazi, su, tuz ve birada sivi yag ekliyerek, boregin harcini hazirlayin. Yufkalari serip, harci surun. Yufkayi 4 esit parcaya boylamasina kesin. Kestiginiz yufkalarida ortadan ikiye kesin. Tavuklu harci koyup, bohca seklinde katlayin ve yagli kagit serili firin tepsisine dizin. Bohcalarin uzerine kalan yumurta sarisini surun ve 200 derecede, uzeri kizarana kadar pisirin. Sicakken servis yapin.

AFIYET OLSUN

14 yorum:

PAPATYA PRENSES dedi ki...

mımmmm, en bayıldığım böreklerden biridir tavuklu börek. ellerine sağlık canım,harikaa.
bu ayki dergide ben de yazacaktım ama harddisk çöktüğü için nasip olmadı, başka bir sayıya inşallah...

dogada.blogspot.ru dedi ki...

ellerine sağlık canım arkadaşlarımızıda kutluyorum çok güzel bir çalışma yapmışlar bu ayki dergide çok güzel hazırlanmış sizleride kutluyorum bu güzel çalışmaya katkılarınız için sevgiler

mutfaközlemi dedi ki...

canım merhaba,
ellerine sağlık gene döktürmüşsün..artık dergilerede çıktın süperrrrr.. ama ben kevgire giremiyorum :) nasıl yetki alabilirim bilgin varmı..?
öpüldün..

özlem

Adsız dedi ki...

merhaba;

sevgili can ciğer nino
sen bize yani kevgire daha nasıl destek verebilirsin çok mutlu oldum kendi adıma... dolaşıp tek tek düşüncelerini yazmışsın. harikasın ne diyeyim.
dergi adına teşekküre zaten gelicem ama bunu kendi adıma yazmak istedim
çok öptüm sevgiler

kakaolusevgi dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK.BEN MİLFÖYLERLE BU ŞEKİLDE YAPIYORDUM
,HEM DE İÇİNDE GARNİTÜRLE.
BİR DE BUNU DENEYECEĞİM.İNŞAALLAH,BOHÇA GİBİ KATLAMAYI BECEREBİLİRİM :))

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Nihan ellerine sağlık tavuklu börek nefis görünüyor
Sevgiler :))

NiNo dedi ki...

lulucum tesekkurler canimcim guzel yorumuna, kendini uzme dergimizin daha cooook sayilari olacak, pc duzeldiya daha coook yazarsin o guzel tariflerinden :)

gul abla tesekkur ederim begendiginize ve yorumunuza cok sevindim...

ozlemim tesekkurler canim, kevgir yapim asamasindayken giris yapilamiyordu, simdi herkese acik canimcim...

esram canim valla canciger kuzu sarma gibi oldum :D yorumunu okuyunca, ne demek hayatim, valla keyifle herbir sayfayi okudum, fotograflari tek tek inceledim, kayitlar tuttum, bu kadar emege uc bes yorum cokmudur ask olsun :D siz yaptiniz, bizler icin, kiymet bilelimki dahada buyusun 1 numara olsun dergimiz :D

kakaolusevgi canim bence sen becerikli hatunsun bohcalarida en guzelinden yaparsin :)

burcucum tesekkur ederim canimcim...

Adsız dedi ki...

Merhaba Nihan'cim,öncelikle kutluyorum,kevgirin bu sayisinda güzel tariflerin yayinlanmis.Gördüm ve cok hosuma gitti.Her iki tarifin de harika..Ellerine saglik canim.

NiNo dedi ki...

tesekkur ederim senemcim begendigine sevindim, bende cok mutluyum boyle bir etkinlik icinde olmaktan dolayi... :)

Adsız dedi ki...

Canım benim annemler yolda geliyor gene şimdi bu börekten olsada beni yemek derdinden kurtarsaydın olmaz mıydı yada dün yaptığın mantılardan bi porsiyon
ellerine sağlıkkk

NiNo dedi ki...

yesimim gozun aydin canimcim, keske yakin olsak hemen gonderirdim bi poset manti pisiricerirdin, ama uzagizzzz.....

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Çok severim tavuklu böreği. Seninki de çok lezzetli görünüyor Nihan'cığım. Ellerine sağlık.
Sevgiler,

NiNo dedi ki...

burcincim tesekkur ederim canim...

Adsız dedi ki...

yeni sayfanda, yemeklerinde birer harika. uzun süredir yoktum. yorumlarını gördüm hep. teşekkür ederim. Okulların açılması ile normal hayata döneceğiz inşallah.