12 Mart 2008

KISIR ve COK MUTLUYUM

Bugun inanilmaz mutluyum. Sinavlarim bitti, tabii iki hafta sonra yine var :) Ama simdilik bitti, hava cok guzel, yarindan sonra okul tatil, sinif ortalamamiz bu donem biraz dussede, yine sinif 3.su oldum (ne kadar istikrarliyim dimi :D), bugun speaking quizi vardi %100 aldim :) Allah'im daha ne istiyim, dimi ama ole mutluyum ki tarifini tarif etmekte zorlaniyorum. Ben en iyisi kisirin tarifini vereyim, bu daha kolay :) Yasemin'in sayfasinda gordugum kisiri inanilmaz begenmistim ve denedim cidden super oldu, sadece benim antep salcasi biraz fazla aci oldugundan cok aci bir kisirdi ama aci sever olarak yinede bayila bayila yedik :) hatta yaninda aci biberde yedik hehehehehe... iste tarif...

MALZEMELER
2 su bardagi kisirlik ince bulgur
3 su bardagi kaynar su
2 yemek kasigi domates salcasi
2 yemek kasigi biber salcasi
5 yaprak kivircik marul
2 adet sivri biber
2 dal taze sogan
Karabiber
Nar eksisi
Zeytinyagi
Tuz

YAPILISI
Tencereye bulguru koyun. Kaynar su ile salcalari iyice karistirin. Salcalar eridikten sonra bulgurun uzerine dokun, hafifce karistirin ve tencerenin kapagini kapatin. Bulgurlar siserken, diger malzemeleri hazirlayin. Marul, taze sogan ve biberleri minik minik dograyin. 1 fincan kadar nar eksisi, 1 fincan zeytinyagi, tuz ve karabiberi iyice karistirin. Yaklasik yarim saat dinlenen bulgura, yesillikleri ve sosu ekleyip, yavasca harmanlayin. Iyice karistiktan sonra servis yapin.

AFIYET OLSUN

19 yorum:

İLKAY dedi ki...

NİNOCUĞUUUUUM TEBRİKLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER CANIMMMMMM

ÇOK ÖPTÜM.....

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Seni başarından dolayı kutluyorum inan çok kolay olmadığını biliyorum ama sınav zamanı hergün tarif yayınlamana gıpta etmiyor değilim hani.Şu ara ben de ders çalışıyorum ve tarif marif yapamıyorum:((( Şu çalışma sistemini bir tarif edermisin kaç kaşık kaç litre:)))))))))))))

Fulya dedi ki...

Gözün aydın nino sınavların bitmiş.Kısırda çok güzel ye beni diyor.

Aybike Ceylan dedi ki...

Nihan'cigim,
Ellerine saglik, gene hersey cok guzel, super.

Sevgilerimi gonderiyorum.

LeYYa dedi ki...

maşllh maşllh zeka küpüm benim))sıcak su iyi geldi herhal))kısıra ben de bayılırım.eline sağlık ninom

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Nihanciğım sınavların bitmiş tebrikler canım.Kısırda harika olmuş ellerine sağlık...

Aynur dedi ki...

Mutlulugun daim olsun insallahhhhh

ellerine saglik

selamlar

www.aynurdantarifler.blogspot.com

pelince dedi ki...

Sınavların neticesi için tebrik ederim..

O kadar güzel lezzetler eklemişsinki hepsi çok güzel..Ellerine sağlık

made in funda dedi ki...

canım kısırı çok ama çok severim.eline sağlık.başarılarının da devamını dilerim..

Adsız dedi ki...

Nihan'cigim basarindan dolagi kutluyorum, tebrik ederim umarim devami gelir, insallah. Kisir da enfes olmus, ellerine saglik.

hayatadair dedi ki...

ELLERİNE SAGLIK NİNOCUM KISIRI BENDE ÇOK SEVERİM.......

Adsız dedi ki...

heytttt be budur ite nino budurr

Adsız dedi ki...

canııım tebrik ederim ne güzel inşallah diğerleride böyle geçer ve rahatlarsın. Kısır da kurabiye de harika olmuşlar ellerine sağlık. Sevgiler...

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Nino'mmm, canımmm,
Kocaman bir bravo sana:)) Senden de başka bir not beklemezdim:)))

Canım, kısır da enfessss, ellerine sağlık,

Sımsıcak sevgiler...

Leziz Sofralar dedi ki...

Canim hadi gözün aydin artik 2 hafta bol bol keyif edersin,kisir nefis olmus ellerine saglik bu arada sevgiler...

Melek* dedi ki...

canım arkadaşım mutlu olmaz bizide mutlu etti. diğer sınavlarınada bir an önce girip başarılı olup stresinden kurtulursun inş. kısırında çok güzel ellerine sağlık

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Geçmiş olsun sevgili Nihan :) Sınavlarının iyi geçmesine çok sevindim.. Kısır da çok güzel olmuş. Çocukluğumda doğumgünlerimizin vazgeçilmez lezzetiydi kısır, uzun zamandır da yememiştim.. İzninle tabağıma alıyorum biraz,ellerine sağlık :)

etki alanı dedi ki...

Aferin benim kızıma,
Zeynepten sonraki boşluğu sen doldurdun..Ona sürekli aferin diyordum..mezun olunca beni boşluğa düşürmedin..Şimdi sürekli senin başarılarını dinlemek hoşuma gidiyor.Başarılı insanları çok seviyorum..Kocaman öpüyorum seni canım..

Ben kısırı daha farklı yapıyorum..Hemen kısaca tarif edeyim:
Bulguru sıcak suyla yıkayıp,kapağı kapatıp demlenmeye bırakıyorum.Beş adet(yarım kilo bulgura)kuru soğanı ve beş adet sivri biberi doğrayıp(soğanı rendeleyebilirsin),1,5 su bardağı sıvı yağda kavuruyorum.O kavrulurken(20 dakika dinlenen bulguru)Domates salçası ve tuzla ovuyorum.birbirini bulduktan sonra kavrulmuş soğanı döküp karıştırıyorum.Biraz soğuduktan sonra,bol maydanoz doğruyorum ve biraz sumak döküplimon sıkıyorum.İsteyen nar ekşiside koyabilir.Benim şu sıralar acıyla aram olmadığı için sade yiyorum..Ayrı bir tabağa domates,salatalık ve taze soğanı doğrayıp masaya getiriyorum.Marul yapraklarının arasına koyup yemenizi tavsiye ederim...
İlk defa bir tarif verdiğimin farkında mısın?Bu şekilde bir tarife hiç rastlamadım..İstersen bir dene..
Afiyet olsun..
TüTü

aNNePeRi dedi ki...

canımmmmmmmmmmm tebriklerrr tebriklerrr tebriklerrr :))