Bugun inanilmaz mutluyum. Sinavlarim bitti, tabii iki hafta sonra yine var :) Ama simdilik bitti, hava cok guzel, yarindan sonra okul tatil, sinif ortalamamiz bu donem biraz dussede, yine sinif 3.su oldum (ne kadar istikrarliyim dimi :D), bugun speaking quizi vardi %100 aldim :) Allah'im daha ne istiyim, dimi ama ole mutluyum ki tarifini tarif etmekte zorlaniyorum. Ben en iyisi kisirin tarifini vereyim, bu daha kolay :) Yasemin'in sayfasinda gordugum kisiri inanilmaz begenmistim ve denedim cidden super oldu, sadece benim antep salcasi biraz fazla aci oldugundan cok aci bir kisirdi ama aci sever olarak yinede bayila bayila yedik :) hatta yaninda aci biberde yedik hehehehehe... iste tarif...
MALZEMELER
2 su bardagi kisirlik ince bulgur
3 su bardagi kaynar su
2 yemek kasigi domates salcasi
2 yemek kasigi biber salcasi
5 yaprak kivircik marul
2 adet sivri biber
2 dal taze sogan
Karabiber
Nar eksisi
Zeytinyagi
Tuz
YAPILISI
Tencereye bulguru koyun. Kaynar su ile salcalari iyice karistirin. Salcalar eridikten sonra bulgurun uzerine dokun, hafifce karistirin ve tencerenin kapagini kapatin. Bulgurlar siserken, diger malzemeleri hazirlayin. Marul, taze sogan ve biberleri minik minik dograyin. 1 fincan kadar nar eksisi, 1 fincan zeytinyagi, tuz ve karabiberi iyice karistirin. Yaklasik yarim saat dinlenen bulgura, yesillikleri ve sosu ekleyip, yavasca harmanlayin. Iyice karistiktan sonra servis yapin.
AFIYET OLSUN
19 yorum:
NİNOCUĞUUUUUM TEBRİKLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEER CANIMMMMMM
ÇOK ÖPTÜM.....
Seni başarından dolayı kutluyorum inan çok kolay olmadığını biliyorum ama sınav zamanı hergün tarif yayınlamana gıpta etmiyor değilim hani.Şu ara ben de ders çalışıyorum ve tarif marif yapamıyorum:((( Şu çalışma sistemini bir tarif edermisin kaç kaşık kaç litre:)))))))))))))
Gözün aydın nino sınavların bitmiş.Kısırda çok güzel ye beni diyor.
Nihan'cigim,
Ellerine saglik, gene hersey cok guzel, super.
Sevgilerimi gonderiyorum.
maşllh maşllh zeka küpüm benim))sıcak su iyi geldi herhal))kısıra ben de bayılırım.eline sağlık ninom
Nihanciğım sınavların bitmiş tebrikler canım.Kısırda harika olmuş ellerine sağlık...
Mutlulugun daim olsun insallahhhhh
ellerine saglik
selamlar
www.aynurdantarifler.blogspot.com
Sınavların neticesi için tebrik ederim..
O kadar güzel lezzetler eklemişsinki hepsi çok güzel..Ellerine sağlık
canım kısırı çok ama çok severim.eline sağlık.başarılarının da devamını dilerim..
Nihan'cigim basarindan dolagi kutluyorum, tebrik ederim umarim devami gelir, insallah. Kisir da enfes olmus, ellerine saglik.
ELLERİNE SAGLIK NİNOCUM KISIRI BENDE ÇOK SEVERİM.......
heytttt be budur ite nino budurr
canııım tebrik ederim ne güzel inşallah diğerleride böyle geçer ve rahatlarsın. Kısır da kurabiye de harika olmuşlar ellerine sağlık. Sevgiler...
Nino'mmm, canımmm,
Kocaman bir bravo sana:)) Senden de başka bir not beklemezdim:)))
Canım, kısır da enfessss, ellerine sağlık,
Sımsıcak sevgiler...
Canim hadi gözün aydin artik 2 hafta bol bol keyif edersin,kisir nefis olmus ellerine saglik bu arada sevgiler...
canım arkadaşım mutlu olmaz bizide mutlu etti. diğer sınavlarınada bir an önce girip başarılı olup stresinden kurtulursun inş. kısırında çok güzel ellerine sağlık
Geçmiş olsun sevgili Nihan :) Sınavlarının iyi geçmesine çok sevindim.. Kısır da çok güzel olmuş. Çocukluğumda doğumgünlerimizin vazgeçilmez lezzetiydi kısır, uzun zamandır da yememiştim.. İzninle tabağıma alıyorum biraz,ellerine sağlık :)
Aferin benim kızıma,
Zeynepten sonraki boşluğu sen doldurdun..Ona sürekli aferin diyordum..mezun olunca beni boşluğa düşürmedin..Şimdi sürekli senin başarılarını dinlemek hoşuma gidiyor.Başarılı insanları çok seviyorum..Kocaman öpüyorum seni canım..
Ben kısırı daha farklı yapıyorum..Hemen kısaca tarif edeyim:
Bulguru sıcak suyla yıkayıp,kapağı kapatıp demlenmeye bırakıyorum.Beş adet(yarım kilo bulgura)kuru soğanı ve beş adet sivri biberi doğrayıp(soğanı rendeleyebilirsin),1,5 su bardağı sıvı yağda kavuruyorum.O kavrulurken(20 dakika dinlenen bulguru)Domates salçası ve tuzla ovuyorum.birbirini bulduktan sonra kavrulmuş soğanı döküp karıştırıyorum.Biraz soğuduktan sonra,bol maydanoz doğruyorum ve biraz sumak döküplimon sıkıyorum.İsteyen nar ekşiside koyabilir.Benim şu sıralar acıyla aram olmadığı için sade yiyorum..Ayrı bir tabağa domates,salatalık ve taze soğanı doğrayıp masaya getiriyorum.Marul yapraklarının arasına koyup yemenizi tavsiye ederim...
İlk defa bir tarif verdiğimin farkında mısın?Bu şekilde bir tarife hiç rastlamadım..İstersen bir dene..
Afiyet olsun..
TüTü
canımmmmmmmmmmm tebriklerrr tebriklerrr tebriklerrr :))
Yorum Gönder