MALZEMELER
1 Buyuk Kase Kup Kup Dogranmis Tavuk Eti
1 Buyuk Kase Julyen (ince-uzun) Dogranmis Havuc
1 Buyuk Kase Kup Kup Dogranmis Tavuk Eti
1 Buyuk Kase Julyen (ince-uzun) Dogranmis Havuc
1 Orta Boy Yemeklik Dogranmis Sogan
3 Su Bardagi Pirinc
1 Yemek Kasigi Tereyagi veya Kuyrukyagi
1/2 Su Bardagi Sivi Yag
Tuz, Karabiber, Kirmizi Pulbiber, Kimyon
Su veya Tavuk Suyu
3 Su Bardagi Pirinc
1 Yemek Kasigi Tereyagi veya Kuyrukyagi
1/2 Su Bardagi Sivi Yag
Tuz, Karabiber, Kirmizi Pulbiber, Kimyon
Su veya Tavuk Suyu
1 Su Bardagi Nohut
YAPILISI
Pirinci sicak ve tuzlu suda yarim saat bekletin. Cukur teflon tavada, tereyagi ve sivi yagin yarisini kizdirin. Yag iyice kizdiktan sonra, yemeklik dogranmis soganlari kavurun. Kup kup dogranmis tavuk etini ve havuclari ilave edip kavurmaya devam edin. 1/2 su bardagi su ilave edip, atesi orta hararete getirin. Arada bir karistirarak, yarim saat pisirin. Etler pistikten sonra, tuzunu ve baharatini ayarlayip, ocaktan alin. Bu karisimin adina 'Zirvag' deniyormus. Kabaran pirincinizi iyice yikayin ve suzun. Pilav tencerenize kalan sivi yagi dokun ve kizdirin. Zirvag'i tencereye doseyin ve suzdugunuz pirinclere haslanmis nohutlari karistirip, Zirvag'in ustunu doseyin. Pirinc ve Zirvag kesinlikle karismayacak, ust uste duracak. 4.5 su bardagi suya, tuz ve bahartlardan biraz dokup, karistirin. Yukaridaki sekildeki gibi kasik yardimiyla, pirinci dagitmadan, cok yavas bir sekilde suyu, pirincin uzerine yayin, karistirmadan tencerenin kapagini kapatin. Kisik ateste, pilav suyunu cekene kadar pisirin. Pilaviniz pistiginde, 5-6 yerinden tahta kasigin arkasiyla delikler acin, uzerine kagit veya havlu kapatip, 10-15 dakika dinlendirin. Pilaviniz dinlendikten sonra tahta kasik yardimiyla alt-ust yapip, Zirvag'la harmanlayin. Arzu ettiginiz sekil kaplara koyup, ters cevirip, servis yapin.
AFIYET OLSUN
27 yorum:
Sevgili Nihan...yeni sayfan...yeni logon..herşey çok hoş. Teni tariflerde buluşmaya devam. Güzel bir hafta diliyorum
sevgiler
zehra
Selam
Sana yorum birakirken, bilgisayarim kapandi :) Tam da yirmilik dis konusunda uzmanligimi konusturuyordum. Birkac gundur bilgisayarimi hic acamadigimdan , sanirim yazdiklarina gec katilim saglayabiliyorum. Yirmilik dis konusunda gec kalmis olsam da en azindan bir baskasinin isine yarar diye bir kac sey soyleyeyim. Dis ameliyatindan hemen sonra ameliyat olan bolgeye distan soguk uygulamak lazim, kutu kola mesela. Agri girene kadar beklemeden agri kesici almak ve soguk uygulamaya devam etmek lazim. Ameliyattan sonra agri oluyor, yuz 3-4 gun sisiyor ama bir de cinsiyet faktoru var. Erkeklerin agri esigi dusuk galiba yani ayni agriyi anneler ayakta cekebiliyor, erkekler dayanamiyor. neyse gecmis olsun. Ameliyatlarimdan birinde bir ogrencinin ilk dikislerini atmasina vesile olmustum, sagolsun dokuma yapmisti. nerde 4 dikis belki 16 dikis. En zor iyilesen o olmustu, bir de agiz ici kolay iyilesen bir bolge, endiseye mahal yok yani. Gecmis olsun.
MIS GIBIIII:)))
ELLERINE SAHLIK NIHANCIGIMMM:)))
ellerinize sağlık muhteşem görünüyor..eşinize de allah acil şifalar versin..sevgiler
Etlisini yaptigin zaman beni tanisaydin okadar arastirma yapmak zoruda kalmazdin bak, omrunun bir parcasini oralarda gecirmis ve hamileligi boyunca yiyebildigi ikiseyden biri bu pilav olan ben sana tarifini hemen verirdim Ninocugum.
Ellerine saglik canim benim.
bende bu tarifi mutlaka denemek istiyorum kac zamandir aklimda.. Hem lezzetli hemde faydali bir yemek..
cok guzel gözüküyor bende nohutu bulgur pilavinda seviyorum hatta aklima geldi yapacagim:)
ellerine saglik
selamlar
www.aynurdantarifler.blogspot.com
canım ellerine kollarına saglık harıka olmus..
yenı sayfan da hayırlı ugurlu olsun..
ıyı haftalar canım:))
fatostuncay.blogcu.com
canım çok lezzetli görünüyor.ellerine saglık sevgiler
Nihancığım eşine geçmiş olsun dilerim canım Allah şifa versin. Özbek pilavına ise bayıldım ellerine sağlık cancağazımmm
Nihancığım,
yeni adresin hayırlı olsun. yeni yüzü ve resimler çok hoş. pilav da öyle. sevgiler
Ellerine sağlık nefis görünüyor.
Eşine geçmiş olsun.
sevgiler....
Nihancığım,
Öncelikle eşine çok geçmiş olsun.Allah acil şifalar versin inşallah. Yeni adresin de hayırlı olsun. Bende bugün akşama ne yapsam diye düşünüyodum özbek pilavını bir deneyeyim eminim çok güzel olcaktır. Ellerine sağlık canım.
Canım cok nefıs bır pılav.Eşine tekrar geçmiş olsunlar dılıyorum.Umarım daha ıyıdır.Sevgılerimle.
Eşinize geçmiş olsun,pilavv nefiss görünüyorr elleirnize sağlık
ben bu pilava bayılırım zaten..tavuklusunu yapmak mantıklı.ellerine sağlık.slmlar.
Nihan'cim ellerine saglik nefis olmus bu pilav,vede yeni mekanin hayirli ugurlu olsun,
Sevgiler...
Ellerine sağlık Nihan'cım.Mutlaka deniycem çok lezzetli görünüyor. Eşine çok geçmiş olsun canım. Zor bir durum. Allah acil şifalar versin. Sevgiler...
Sevgili Ninocugum yeni blogun hayirli olsun canim. Pilavda cok guzel olmus ellerine saglik. Bizim de cok sevdigimiz bir pilavdir. Sevgiler
Eşine geçmişler olsun canım..
Yeni adresin ve şablonun hayırlı olsun canım,çok şıklar..))İyi günlerde güzel tariflerde kullan inşallah..))
Özbek pilavın ise çok nefis görünüyor..Maşallah sana hem okul,hem ve işi ve bloğ iyi yürütüyorsun canım..Seni bu konuda hep takdir etmişimdir..Kocaman öpüyrum ve sevgilerimi gönderiyorum..)
Eşine geçmişler olsun canım..
Yeni adresin ve şablonun hayırlı olsun canım,çok şıklar..))İyi günlerde güzel tariflerde kullan inşallah..))
Özbek pilavın ise çok nefis görünüyor..Maşallah sana hem okul,hem ve işi ve bloğ iyi yürütüyorsun canım..Seni bu konuda hep takdir etmişimdir..Kocaman öpüyrum ve sevgilerimi gönderiyorum..)
Gül/d.tadı
Eşinin daha iyi olmasına sevindim canım,tekrar çok geçmiş olsun.
Canım pilavın da harika görünüyor, ellerine sağlık, sevgilerimle öpüyorum...
Pilavın çok lezzetli görünüyor. Mutlaka deniycem.Ellerine sağlık
Yeni yeri hayırlı olsun canım ellerine sağlık canım çekti valla :)
Nihancım pilavın harika gözüküyor bende etlisini yapmıştım tavukluda iyi fikir ayrıca beyinede geçmiş olsun sağlık dolu günler diliyorum...
yemek davetimde bu pilavi yaptim :)) cok begenildi ellerine saglik Nino
Yorum Gönder