27 Mart 2008

SOSİSLİ MİLFOY ÇUBUKLARI

Bugunlerde oyle yorgun geliyorum ki okuldan. Iki lokma bisi yiyip, direk uyuyorum. Sonra kalkip ders falan yapiyorum. Saat gec oluyor yattigimda. Sonra yine kalk, okula gitti. Simdi Yesim'im bana kizacak ama gercekten bu yorucu tempoya zor dayaniyorum, ole zor dayaniyorum ki, eve her geldigimde 'ben deliyim' diyorum. Ne guzel otur evinde, bak cocuguna, yap yemegini, zorunmu var, 35'inde mezun olunca kim alacak seni ise, hadi aldi diyelim, o yastan sonra neye yarayacak' diye, kendime verip, veristiriyorum. Yani bazen esimede kiziyorum, 'nerden soktun aklima bu universite isini' diye. Sanirim yine sinav donemi basladi, ondan boyle hissediyorum. Ne bilim zor is, en azindan bu yasta!! Neyse.. Ne zamandir yapmak istiyordum bu cubuklardan. Sonunda yaptim. Oglum tam 7 tane yedi, ben bile inanamadim :) Hem kolay, hem pratik, hemde guzel gorunen bir lezzet bu. Cocuklar bayilacak buna :)

MALZEMELER
Milfoy
Sosis
Cop Sis

YAPILISI
Milfoye sosisi sarin. Iki parmak kalinliginda, keskin bir bicakla milfoyleri kesin. Cop sislere takip, yagli kagit serilmis firin tepsisine yerlestirin. 200 derece firinda, milfoyler kizarana kadar pisirin.

AFIYET OLSUN

22 yorum:

sekergibi dedi ki...

ninnom
bende oğluşun doğum gününde yapmıştım bu lolipoplardan.
hem kolay hem lezzetli oluyorlar.
ani misafire birebir.

Fulya dedi ki...

Çok yoruluyorsun ama değmez mi değer.Sabır sabır sabrın sonu selamettir.Ellerine sağlık.Görüntü çok güzel.

Ordanburdanhayattan dedi ki...

çok eğlenceli görünüyorlar ama bunlar,ben de olsam 7 taneyi yerdim kesin.en kısa zamanda denemek lazım bunu,bir milföycü olarak kaçmaz.ellerine sağlık nihan.
okul konusuna gelince bence süper bişey bu yaptığın,pes etme mutlaka mükafatını alırsın.

meleginmarifetleri dedi ki...

nİNO GERÇEKTENDE İŞİN ZOR CANIM BEEE.
AMA ÇUBUKLAR NEFİS ELLERİNE SAĞLIK SEVGİLER BAY

ESRA dedi ki...

sadece çocuklarmı bende çok bayıldımmmmmmmmm:)hemen denemeliyim.ellerine sağlık canım.

sevgiler

Aynur dedi ki...

ayy nino böle deme yaa ben sana gipta ile bakiyorum.ve bende basliycam okula olmasada kursa:) Sen böle dersen ben nasil kendimi buna adapte ederim:) ben yogun hayati severim ama insan bazen dinlenmek ister tabiki.bende almanca kursuna gitmek istiyorum kismetse.ama tabi cocuklari once anaokulu yasina kadar bi buyutmek gerekiyo onu beklyorum:)

ellerine saglik

islerinde kolayliklar

www.aynurdantarifler.blogspot.com

Ilker Erdem dedi ki...

Ninocugum zor is kardesim hem ev hem cocuk hem okul. Allah herkese kolayliklar versin. Sik disini derim ama olan yine sana olur be canim. Ben de kismet olursa eylulde okula baslamak istiyorum. Nasil olur bilmiyorum uc cocukla ama cok istiyorum. Ayrica cubuklarda minik 5 cayi figulerinde cok guzel olmus. ellerine saglik. Kucak dolusu sevgiler.

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

cok güzel olmuslar :)) bayildim ...

ellerine saglik sekerim ...

kocaman öpüldün ...

NESRIN dedi ki...

Eminim sinav donemindir.Bendede ayni duygular ortaya cikiyor bu donemlerde.Rabbim islerimize kolayliklar versin canim.Optum.

akasyakokusu dedi ki...

günaydın eline sağlık canım..bu arada okumanın yaşı yoktur değilmi.keşke bende bu yaşta okuyabilsem:))

Adsız dedi ki...

KIZARIM TABİ SEN MİNİK MİNİK ÇAY FİGÜRLERİ YAPMAYA FIRSAT BUL TEK TEK SAR MİLFÖYLERİ HERŞEYE YETİŞ BİR OKULA MI YETİŞEMİYORSUN

CANIMIN İÇİ FIRSATIN VARKEN OKU OKUU BAK LÜTFEN HERKES YANINDA ARKDANDA

HADİ AKILLI KIZIM DOĞRU DERSE

KOCAMAN ÖPTÜM :)))

Melek* dedi ki...

dayanamam dayanamam:) yorma kendini çocuğuna lazımsın:) ellerine sağlık yemek yemiyen çocukların tercihi olabilir

Adsız dedi ki...

Günaydın canım, kurabiye demetini ilk sende gördüğümde bayılmış, hemen ben de denemiştim. Ellerine sağlık. Sosisler de harika olmuş.Pasta süslerin ayrı güzel.Kardeşinin doğum günü pastasını merak ediyorum.Şahane birşey olur mutlaka.
Nihan'cığım, yine sınav öncesi stresine girmişsin.Canım benim senin o okuldaki varlığın 100 puan eder.Senin gibi öğrenciyi öpüp başlarına koysunlar.Heyecanlanma. Başaracağından eminim. Annanenden bu ara bahsetmiyorsun.İyi değil mi? Kendisine selamlar. Sevgiler canım.
guldenelkan.blogcu.com

Adsız dedi ki...

Hızına yetişemez oldum anacım..Hem okul,hem ev,hem mutfak , bide üstüne üstlük harika görüntüler ve enfes lezzetler !!! Nereye nasıl yetişiyorsun anlamadım , bende kendimi hiperaktif sanırdım :)

Adsız dedi ki...

Ne hoş olmuş sosisli milföyler. Şu beş çayı figürlerine de bayıldım. Ellerine sağlık.

Bir Anne dedi ki...

Ay pek guzel olmuslar:))

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ellerine sağlık sevgili Nihan, ben de yapmak istiyorum bu çubuklardan, çok pratik.. Zaten milföyü çok severim.. Çok güzel bir amaç için uğraşıyorsun, bundan güç alabilirsin..

Disalce dedi ki...

canım valla zor yaaa...biraz nispet yapayım sana...

şöööyyllleee ayaklarımı uzattım akşama kadar yatıyorum oohh.....

şaka tabiii....nerdeee....yemek iş güç....

inş...başarıyla bitirirsin....diplomalı annee ....

öptüm canım...sosislilerin nefis görünüyor...ellerine sağlık...

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Ninocuğum çok yoruluyorsun canım ama en doğrusunu yaptım okula başlamakla...Şimdi çok yoruluyorsun ama sonra rahatlarsın atlat şu sınavları...Bizler seni çok iyi anlıyoruz. Bu arada sosisler nefis olmuş...Oğluşuna afiyetler olsun ellerine sağlık öpt...

Adsız dedi ki...

SELAM CANIM.KOLAY VE PRATİK BU TARİFİ BENDE SIK SIK YAPARIM:)AMA BÖLEE ÇUBUKLARA TAKMAK AKLIMA GELMEDİ....:))SÜPER OLMUŞ..ELİNE SAGLIK.SEVGİLER.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Ben de bir ylıdır yapıcam bunlardan bi kısmet olmuyor:))
çok şahane görünüyor canım,tıpkı yukardaki trufflar gibi:)
Ellerine sağlık cicim

Feyza Fidan dedi ki...

Oyyy canımın tee içii yaaa, dinlen accık ama okulu sakın ihmal etme..Ben burdan vazifemi yapıcam ona göre :))))
Bayıldım milföy çıııbıklarına bu arada, çok şık olmuşlarrrrrr, hemde bi lokmalık, gerçi bana yetmez bu kadarcık emme artık bende 5 boy büyüğünden yapar yirim :))))