20 Ekim 2007

ASK KUSLARI PASTASI ve IYIKI DOGDUN ZERRIN'IM

Iyiki dogdun CANOM, iyi ki su sanal dunyada gercek bir dostluk hikayemiz oldu birlikte. Bir cok kisiye pastalar yaptim. Sen bunu fazlasiyla hakettin. Yuz yuze gelmedik belki ama bircok yuzyuze olan dostluktan cok daha guzel, temiz bir dostlugumuz var seninle. Yalansiz, riyasiz, birgunde yuzyuze gelip, dostlugumuzu ebedilestirmek temennisiyle, bu pastami sana itaf ediyorum. Iyiki dogdun ve iyiki tanidim seni. Esin Mesut'la birlikte yaslanin ve hep mutlu olun emi. Bu kuslar sizi temsil ediyor. Tanidigim kadariyla bunlar gibi cifte kumrularsiniz cunku :) Saglikla, mutlulukla, uzun bir omur birlikte yaslanin CANOM. Yakinda bu kuslara bir tanesini daha eklerim sizin icin, insaallah :) Asagidaki dogum gunu sarkisida sana :) Uzaklardan, ebedi dostundan selam olsun...







Ask kuslari pastasini PASTACI'da gordugumden beri yapmayi cok istiyordum. Sagolsun Burcu oyle detayli anlatmis ki, 3 saatimi aldi ama degdi gercektende. Pandispanyasi benim kendi tarifim. Kremasi ise Emel Basdogan'dan.

'Pastanin yapilis detaylarini, tarifini sizlerle KEVGIR'in Kasim sayisinda paylasacagim' demistim ve bugunden itibaren Kevgir'e bakabilirsiniz :) Umarim Zerrin'cigimde begenmistir. Artik sizin yerinize bugun biz yiyecegiz bu pastayi :) Bu arada icinde ananas dilimleri, uzerinde de antep fistikli trufflar varrrr :P Caniniz cekerde, yolunuz Arnavutluk'tan gecerse buyrun, beklerim :) ISTE BEKLENEN TARIF

MALZEMELER

Pandispanya Icin
4 orta boy yumurta
4 kahve fincani seker
5 kahve fincani un
2 yemek kasigi sivi yag
2 yemek kasigi sut
1 paket kabartma tozu

Ara Kremasi Icin
200 gr. sutlu cikolata
200 gr. bitter cikolata
200 gr. sut kremasi
200 gr. tereyagi (oda isisinda erimis)

Dis Kremasi Icin
2 paket kakaolu krem santi
1 su bardagi sut

Suslemek Icin
4 paket cubuk kraker
150 gr. benmari usulu eritilmis bitter cikolata
Sade seker hamuru
Mavi, sari ve yesil gida boyasi
Siyah renk yenilebilir yazi kalemi
Yesil inci sekerler

Trufflar Icin
100 gr. Bitter Kuvertur Cikolata
100 ml. Sut Kremasi
1 Corba Kasigi Pudra Sekeri
50 gr. Tereyagi (Oda Sicakliginda)
Dovulmus Antep Fistigi
Kakao


YAPILISI



Truflarin Yapilisi



Sut kremasi ve pudra sekerini tencereye alip, birlikte kaynatin. Kremaniz kaynadiktan sonra, bitter cikolatalarinizi, kucuk kucuk kirip, kaynayan kremaniza ilave edin ve karistirarak, eritin. Bu karisimi, 1 gece buzdolabinda dinlendirin. Karisiminizi dinlendirdikten sonra buzdolabindan cikartin ve oda sicakligindaki tereyagini ilave edip, mikserin un cirpma aparati ile cirpin. Harcinizin erimemesi icin calistiginiz ortam serin olsun ve karisimin elinize yapismamasi icin, ellerinizi pudra sekerine bulayin. Karisiminizdan kucuk parcalar kopartip, kucuk toplar hazirlayin ve bu toplari kakao veya dovulmus antep fistigina batirip, kucuk kagit kaplarin icine yerlestirin ve 3-4 saat buzdolabinda dinlendirip, pasta hazirlandiktan sonra uzerine koyup susleyin. Kalan trufflari buzdolabinda muhafaza edin.


Kremalarin Yapilisi


Kremayi kisik ateste kaynatin. Sutlu cikolatayi ince ince kiyin ve bir kabin icine alin. Bitter cikolatayida kiyin ve ayri bir kabin icine alin. Kaynayan kremayi ocaktan alin, bitter cikolatanin uzerine dokup iyice karistirin. Cikolata iyice eriyince, sutlu cikolatayi dokun. Sutlu cikolatada eriyinceye kadar karistirin. Oda isisinda sogumasini bekleyin. Oda isisindaki tereyagini mikserle iyice cirpin, yumusayinca cikolatali karisimi ilave edin. Mikserle biraz daha cirpin. Ara kremamiz hazir. Pastanin ustu icin iki paket kakaolu krem santiyi 1 su bardagi sutle iyice katilasana kadar cirpin ve buzdolabinda dinlendirin.

Pandispanyanin Yapilisi

Yumurta ve sekeri iyice cirpin. Pandispanya icin hazirladiginiz diger malzemeleri ilave edin ve mikserle iyice cirpin. Yagli kagit serilmis kelepceli kaliba harci dokun. 180 dereceye ayarli firinda 45 dakika pisirin. Firinin ayarini kapatin, kapagini acmadan pandispanyayi 20 dakika dinlendirin.

Pastanin Hazirlanisi

Pandispanya soguduktan sonra firin teli uzerinde iki, isterseniz uc esit parcaya kesin. Her katini sutle islatin. Ara krema surup, ananas dilimleriyle susleyin ve pandispanyanin ust katini kapatip, dis krema ile kaplayin. Pasta alti cemberiyle pastanizi firin telinden alin ve servis tabagina yerlestirin. Buzdolabinda 1 saat dinlendirin.

Krakerlerin Cikolatayla Kaplanmasi

Pastaniz buzdolabinda dinlenirken, krakerleri 2 veya 3 esit parcaya kirin. Benmari usulu erimis cikolatanin icine atin ve cikolatayla kaplayin. Kaplanan krakerleri catalla veya tek tek elinizle yagli kagit uzerine dizin ve donmalarini bekleyin.

Seker Hamuru Suslemelerinin Yapilisi

Seker hamurunu iyice yogurun. Hamuru ikiye bolun. Beyaz hamurdan cok minik bir parcayida gaga ve goz yapmak icin ayirin. Hamurun bir parcasini mavi gida boyasiyla, diger parcasinida yesil gida boyasiyla renklendirin. Boyalari cok az kullanin. Mavi hamurdan iki kucuk iki buyuk top hazirlayin. Bu toplari ust uste koyun. Birlesme noktalarini fircayla cok hafif islatinki daha rahat yapissin. Mavi hamurdan tirtikli ruletle su bardagi agzi kadar bir daire kesin. Bu daireyi ortadan ikiye bicakla ayirin. Bunlar kuslarin kanatlari olacak. Kanatlarida fotograftaki gibi kuslarin uzerine yerlestirin. Kucuk bir parcaylada, minik bir ucgen kesin, uzerini bicakla cizin. Bu da erkek kusun saci olsun. Krema sikma uclarindan agzi genis yuvarlak olanla, beyaz seker hamurundan 4 minik goz sekli cikartin. Kalan beyaz hamurdan iki gaga yapmak icin hamur alin ve sari gida boyasiyla yogurun. Iki adet gaga hazirlayin. Bunlarida firca yardimiyla islatip, kuslarin suratina yapistirin. Fotograftaki gibi yazi kalemi ile gozbebegi ve kirpik cizin. Yesil renk hamurunuzu merdaneyle acin. Yaprak yapma aparatiniz varsa onunla, yoksa tirtikli ruletle yapraklar hazirlayin. Cicek yapma aparatiniz varsa minik cicekler kesin ve ortasina yesil inci sekerler koyun.



Pastanin Suslenmesi


Pastaniz dinlendikten sonra, cikolata kapli krakerlerle etrafini ve birazda ustunu fotograftaki gibi kaplayin. Hazirladiginiz seker hamurundan yapraklari yerlestirin. Pastanin tam orta kismini bos birakin. Burayada kuslari yerlestirin. Kuslarin arkasinada trufflar koyun. Trufflarin uzerine inci sekerli cicekleri suyla yapistirin. Pastanizin suslemesi hazirdir. Pastayi tirtikli bir bicakla, dikkatlice keserek servis yapin.



AFIYET OLSUN

46 yorum:

Selen dedi ki...

Nihancım,
Harikasın ellerine sağlık. Çifte kumrular çok şirin..

Adsız dedi ki...

Canım benim, o kadar duygulandım ki ne yazacağımı bile bilemedim. Tuşlar birbirine giriyor.

Nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Gerçekten çok duygulandım. Pastada, şarkıda öyle güzel ki...

Nihan kalbin o kadar kocaman ki. İyi ki yanımdasın, arkadaşım olmuşsun :)

Bitanesin. Neyse ağlamıycam ben .. hiçk hiçk :)

mutfaközlemi dedi ki...

nihancığım benide duygulandırdın be güzelim..ne şekersin sen öyleee.. seni canlı canlı gören biri olarak gerçekten iyiki tanımışım seni yaaa....
pasta enfes olmuş..kuşlarda cabası..
misss zerrinciğiminde doğumgününü kutlarım..

sevgiler canımcım...

özlem

esra(büyüleyenmutfak) dedi ki...

Nihancım cancan;

ben doğum günğ şarkısına bayıldım pasta da ayrı nefis

zero'mu da seni de seviyorum

Adsız dedi ki...

ne olmuş burda yaa.....
zerrinin her halde gözünün yaşı kurumaz bugün....

ne mutlu ona...böyle güzel arkadaşları var....

pasta harika ve anlamı daha güzel..ellerine sağlık canım....

aslı varmış, aslı yokmuş dedi ki...

Nihan'cım ellerine sağlık çok güzel olmuş. İçindeki samimiyet pastana dolu dolu yansımış. EEEEEEE ne diyim başka size afiyet olsun. Sevgili Zerrin'in ayrıca buradan da doğumgününü kutlarım.

Adsız dedi ki...

arkadaşını kıskandım vallahi.arkadaşlık ne güzel ne değerli şey kıymetini bilene.belli ki sen de fazlasıyla kıymetini biliyosun.hayat boyu arkadaşlarınla sevdiklerinle mutluluklar diliyorum.arkadaşının doğumgününü ben de nacizane kutluyorum.sevgiler...

munevver dedi ki...

Nihan, kuşlar çok şeker, O bakışlar ne öyle?
Ben de Zerrin'ini doğum gününü kutluyorum.

Oğlunla da ne güzel çalışmışsınız. Ellerinize sağlık.

Sevgiyle, Nane Limon

Ayşe'nin Mutfağı dedi ki...

MERHABA PASTADA KUMPİRDE NEFİS OLMUŞ OĞLUNUNDA SENİNDE ELLERİNİZE SAĞLIK
TABİKİ ZERRİN ARKADAŞIMIZIN DA DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

Mutluveumutlu dedi ki...

Bu ne güzel bir pasta böyle, insan yemeye kıyamaz.Ellerine sağlık...
Böyle bir dostluğu yarattığınız için Zerrin'i ve seni tebrik ediyorum.
Zerrin'e de nice mutlu yıllar diliyorum.

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

nihancım maşallah harika bir pasta olmuş.çooook şeker görünüyor.ellerine sağlık cnm

Adsız dedi ki...

süper. tıpkı onlar.
pastayı yiyen oluyor mu, yoksa sadece yıllaaaar boyu saklıyorlar mı? bu güzelliğe kıyılmaz ki. keşke tosbağa yerine küçük kuş hikayesi yazsaymışım.
sevgilerimi gönderiyorum.
SF

Seda dedi ki...

merhaba;
pastana bayıldım çok güzel olmuş.bende bu pastayı yapmak istedim ama cesaret edemedim.malum tek tek çikolataya batırmak falan...
ellerine kollarına sağlık...

Adsız dedi ki...

ayyy ne güzel olmuş..hem pasta ...hem de şarkı...

ve en güzelide dostluğunuz...allah bozmasın...böyle arkadaşlıklar zor kurulur...

öpüyorum..ellerine sağlık....

Adsız dedi ki...

:) hihihih ben çoook şımarıyorum çook :))

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

slm canım:)
ne kadar güzel bu sanal alemde güzel bir dostluk kurmuşsunuz imrendim size doğrusu pasta gerçekten müthiş olmuş ellerine sağlık canım ayrıca zerrininde doğum günü kutlu olsun nice yıllara görüşmek üzere sevgiler

nilay dedi ki...

Sevgili Nihan ;
ellerine sağlık...İzmir'de doğmuş olman dikkatimi çekti...ben de İzmir'liyim :) pasta çok şeker olmuş

Özlem dedi ki...

Nihan'cım,

Eline sağlık, ne kadar güzel ve anlamlı bir hediye. Bir pasta ancak bu kadar güzel olur herhalde...
Sevgili Zerrin'in ben de buradan doğum gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

Sevgilerimle...

dogada.blogspot.ru dedi ki...

canım çok ince düşüncelisin sevgili Zerrine hazırladığın bu muhteşem doğum günü pastası yazdığın yazılar içinin güzelliğini yansıtıyor ellerine sağlık canım sevgiler

MUTFAKISTAN dedi ki...

ne ınce dusunce zerrın cok mutlu olmus tabıı canım ellerıne saglık tablo gıbı pasta olmus

Unknown dedi ki...

Nihancım çok güzel bir çalışma olmuş ellerine sağlık. Sanal alemde böyle güzel dostluklar kurulması ne kadar güzel. Çoğu zaman bu yoldan tanıdığım arkadaşlar yıllardır tanıdığım insanlardan bile daha yakın oluveriyor banada. Zerrin'inde doğum gününü kutlarım.
Sevgiler..

lezzetlilerim dedi ki...

Nihancım ellerine sağlık. Çok güzel bir pasta olmuş. Zerrin'ede mutlu yıllar diliyorum. sevgiler. Anneanene selamlar.

elma şekeri dedi ki...

nihanim ben neler kacirmisim böyle yokken....hangsine yorum yazmaliyim sasirdim..Bu kuslar cok sirin olmus bende benim dogum günümde kargali pasta isterim :)

Hülya dedi ki...

Pastan çok şık olmuş.Zerrin ne kadar şanslı di mi?

Adsız dedi ki...

Merhaba
Pasta çok güzel olmuş kuşlarda çok şirin ellerinize sağlık uğraşmanıza değmiş.

meleginmarifetleri dedi ki...

nino ellerine sağlık canım çok güzel olmuş çok güzel bir sürpriz yapmışsın çok ince birisin keşke tadına bakabilseydim hoşçakal iyyi pazarlar

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Nihan'cım sayfana bak bak doyamadım ay hatta acıktım ben .)) Harika şeyler hazırlamışsın dolu dolu mutfağın
Pasta işinde de harikaymışsın bu arada ;)
Sevgiler...

Gönül dedi ki...

pasta harika olmuş ellerine sağlık..hele hele minik prensinin kumpirine diyecek laf yok....süper lezzetler..ellerine sağlık senin ve hayatının anlamı oğluşun un..sevgilerimle

Leziz Sofralar dedi ki...

Nihan'cim ellerine saglik ne güzel düsünmüssün pastayi harika olmus bayildim bayildim....

bu arda kumpirde nefis olmus oglusununda seninde ellerinize saglik canim sevgiler...

nil-nennenmutfakta dedi ki...

SLM NİHAN ÇOK ŞİRİN BİR PASTA OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK

Adsız dedi ki...

merhaba canim
arkadasliginiz bir omur boyu surer insallah.pasta harika ellerinize saglik.tam benlik kuslu setlere bayilirim kzima hep minikkkusum derim
dogum gunude bende ona yapayim cok iyi fikir verdiniz tesekkur ederim
iyi gunler arkadasim kendinize iyi bakin

Adsız dedi ki...

Canım benim gene göstermişsin nasıl bir ayrıcalığın olduğunu gene belli etmişsin kocaman olan yüreğini ne diyim ellerine yüreğine sağlık
kocaman sevgilerim sana

elma şekeri dedi ki...

ben bi yorum daha yazmistim nereye gitmis gören varmi????

Baharcicegi dedi ki...

Pasta cok güzel olmus,cok sabir isteyen bir pasta olmus,ama degmis kuslar cok sirin olmuslar ellerine saglik nihancim

Melek* dedi ki...

iyiki doğmuş arkadaşın çok duygulandırıcı nedeni iste sanal alemde yüzünü görmediğin birine bu kadar değer vermek çok güzel ahhh ahh bir değer verenim yok neyse ellerine sağlık çok güzel o yeşil süslemelerin tadıda güzemiki acep:))

Adsız dedi ki...

elinize sağlık arkadaşım.büyük emek vermişsin ama değmiş.sevgiler

Adsız dedi ki...

Nihanıma başta olmak üzere doğum günümü kutlayan herkese en içten sıcacık sevgilerimi gönderiyorum...

Sımmsıkı kucaklıyorum...

Müge Hüner dedi ki...

Nihancım, ne kadar tatlısın, bende şirineye böyle bir şey yapmıştım, zerrin ne kadar sevindi ve duygulandı kimbilir. Pasta çok güzel, şarkı daha da güzel.
Ben hem zerrinciğin doğum gününü hemde senin bu kadar güzel gönüllü olmanı kutluyorum. İyiki aramızdasın, uzakta olsak, birlikte okumuş sonra dünyanın çeşitli yerlerine dağılmış arkadaşlar gibiyiz değilmi?
Sevgiler.

LaMa dedi ki...

zerrin ne kadar kismetli...dusunulmek yeter ,ustune de boyle enfesss bir pasta!
lama da der ki: hani bana ,hani bana:D

Adsız dedi ki...

canım gercekten muhtesem olmus.. ellerine kollarına saglık.. bayıldım, bayıldım.. afiyetle bizim için de yiyin..

etki alanı dedi ki...

Söyle bana kiminle arkadaşlık ediyorsun, sana kim olduğunu söyleyeyim; neyle uğraştığını bilirsem, sende ne olur bilirim. Goethe

Tütü

Bizim Evin Mutfağı-Aysel dedi ki...

Merhabalar
Songünlerde yaşanan acı olayları protesto etmek adına bloglarımıza Türk Bayrağı Resmi eklemeyi teklif ediyorum. Ne dersiniz. Haydi birlik olalım. Sevgiyle...
http://sicakpaylasimlar.blogspot.com/

NiNo dedi ki...

guzel yorumlariniza tesekkur ederim, zerrincigiminde bir kez daha yeni yasini kutluyorum, umarim birgun birliktede kutlariz :D

Adsız dedi ki...

Pastan harika.Bunu ben de görmüş ve çok beğenmiştim.Kusursuz olmuş.Ellerine sağlık.Bayağı uğraşmışsın ama Zerrin için değer değil mi?Sevgiler canım.
gülden

Hatice dedi ki...

pasta harika görünüyor, ellerine sağlık...
sevgiler...

Adsız dedi ki...

canim subatta benim de dogumgunum var bana da pasta yaparmisin:))
ellerine saglik pasta harika otesi olmus
sevgiyle kal
www.yenitadlar.blogcu.com