17 Ekim 2007

AVCI BÖREĞİ (FIRIN VERSİYONU)

Onceki Avci Boregi tarifime gelen yorumlar arasinda sevgili LAMA, MELEK ve SEVAL bu tarifi 'kizartmak yerine firinda yapabilir miyiz?' diye sormuslardi. Efendim musteri velinimetimizdir :) Bende ilk firsatini buldugum anda mutfaga girdim ve onlar icin denedim :) Coook daha hafif ve kitir oldular. Tabii kizartilmis haliylede enfesti boregimiz ama firin versiyonuda leziz oldu dogrusu. Eh onlar istedi, biz denedik, sira sizde :) Sevgili Lama, Melek ve Seval bu tarif size itaf olunur, buyrun deneyin...

***Diger borek tariflerim icin tiklayin...
MALZEMELER
250 gr. kiyma
1 orta boy sogan
1/2 demet maydanoz
1 su bardagi iri dovulmus ceviz
1 su bardagi rendelenmis havuc
1 su bardagi ince bulgur
Karabiber, Tuz
Sivi Yag
Galeta Unu
3 Yumurta
Yufka





YAPILISI
Bulguru tencereye alin ve uzerine 2 su bardagi kaynar su dokup, kapagini kapatin. Ayri bir tavada sogani kavurun ve kiymayi ekleyip, atesi kisin. Kiymanin rengi donunce ceviz ve havucu ekleyin. Havuclar yumusayinca ince kiyilmis maydanoz ve kabarmis bulguru ekleyip, biraz daha kavurun. Tuzunu ve karabiberini ayarlayip karistirin ve ocaktan alin. Burada yufkalar dikdortgen oldugundan, yufkalari ince uzun kesiyorum ben. Siz ucgenler kesip, sarabilirsiniz. Kestiginiz yufkalarin genis yerine harctan koyup, kalin sigara boregi gibi sarin. Yumurtalari sarisiyla birlikte cirpin ve sardiginiz borekleri once yumurtaya, sonrada galeta ununa bulayip, yaglanmis firin tepsisine dizin. 200 derece firinda nar gibi kizarana kadar pisirin ve sicakken servis yapin.

AFIYET OLSUN

18 yorum:

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

nihancım çok lezzetli bir tarif buna benzer bir börek denemiştim sebzeli olarak.senin gibi bende kızarttım önce çok lezzetli oldu ,ama hafif olsun diye fırında da yaptım ne yalan söyleyeyim kızartma kadar lezzetli olmadı ama yinede çok beğenildi.senin tarifinlede deneyeceğim bu böreği.ellerine sağlık cnm.

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Ninocum,
ben diyorum iste sana hamur islerinde cok basarilisin diye, yine kanitladin bu güzel böreklerle. Bizim icin firin veya kizartma versiyonu hic farketmez, ne gelirse aliriz, ellerine saglik. Sen bu güzel ve taze yufkalari orada nereden temin ediyorsun? Yoksa Türkiyeden mi stoklayip getirdin kilolarca?

Selam ve sevgilerimle hoscakal canim..

Adsız dedi ki...

canım ellerine saglık.. cok guzel gozukuyor.. afıyetle:)

Adsız dedi ki...

slm canım...

nefis nefis....

kahvaltı vakti girersem böyle olur....çayda olsaydıııı...

Adsız dedi ki...

bayılırım bende bu böreğe iyiki hatırlattın ne zamandır yapmamıştım :) ellerine sağlık canım,sevgilerimle...

Yaren dedi ki...

Cok harika görünüyor.Ben yapcam bundan,tavklu denicem insal.
Her sayfana girdigimde acaba bu gün hangi tarifi görcem diye merak ediyorum.Ellerine saglik hamarat arkadasim.

meleginmarifetleri dedi ki...

canım ya nede çok memnun ettin beni inanki çok şaşırdım bu börek en kısa zamanda yapıla diyorum başkada bişey demiyorum sevgilerimle hoşçakal tekrar teşekkür ederim öptüm

Bocuruk dedi ki...

En sevdiğim böreklerden biri. Eline sağlık. Hem pratiklik, hem sağlık açısından fırını tercih ediyorum ben:) İyi oldu yani bu tarif. Teşekkürler.
Sevgilerimle...

Selcen Şenocak dedi ki...

Benimde yaptığım ve çok sevdiğim bir börektir. Bulguru çok sevmemden olsa gerek börekte de bu tadı seviyorum. Ellerine sağlık canım.
Sevgiler...

keskinli dedi ki...

ninocum ellerine saglik börek enfes

anneminkizıyim dedi ki...

canim ellerine saglik, cok hos bir tarif olmus. sevgiler...

MAVİ VE PORTAKAL dedi ki...

adını çok duydum bu böreğin ama tarifini bilmiyordum.sağol.çok lezzetli görünüyor.

Gönülünce Lezzetler dedi ki...

Bende fırında pişirlmesinden yanayım zira kızartmadan yağdan kaçınmak lazım ellerinize sağlık...

zehra dedi ki...

offff super oluss ıcım gıttı

Adsız dedi ki...

canım benim sen yaparsın da olmaz mı fırında da ne güzel olmuş bak
avcı yaraladı beni tam kalbimden
ellerine sağlık

LaMa dedi ki...

cok incesin canim ya :) daha once bana hic borek ithaf edilmemisti, ustelik firinda saglikli,hafif ve leziz:) e bana dusen de denemek, belki birgun :P
sevgiler tatli nino...

NiNo dedi ki...

meger herkes avci boreginin firin versiyonunu beklermis :D sevgili lama, melek ve seval hepinize tesekkurler, siz vesile oldunuz, saglikli avci boregi yaptik :) ne guzel oldu, herkes mutlu, afiyet olsun...

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Merhaba Nihan,
Avcı böreğin çok güzel olmuş, ellerine sağlık. Benim de yıllardır yaptığım buna benzer bir börek tarifim var ama içinde havuç yok. Ben hep fırında pişiriyorum. kızartınca ağır olur diye fırında biraz fazlaca(nar gibi olana dek) tutunca kızarmış kadar lezzetli oluyor.İstersen bir de böyle deneyebilirsin.
Afiyet olsun,
Sevgilerimle...