Yemegin ismi degisik geldi biliyorum. Duyunca banada degisik gelmisti :) Aslinda boyle bir yemek yok. Yani tad olarak vardir da, ad olarak yok :) Ramazan menulerimden birinde vardi bu yemek. Etli bohca diyorum ben aslinda ama anneannem o kadar cok 'kumbara kumbara' dediki bu yemege, bende adini etli kumbara olarak degistirdim :) Lezzetine diyecek yoktu, deniyecek olan arkadaslar beni anliyacaklardir ;)
MALZEMELER
Uzun sapli maydanoz (isterseniz taze (yesil) sogan sapida olur)
Domates salcasi
Krep Icin
4 yumurta
Biraz tuz
1/2 lt. sut
Aldigi kadar un (biraz yogun kivam olacak)
Sivi yag (pisirirken)
Et Sote Icin
1/2 kg. kucuk kusbasi dogranmis ve kavrulmus yagsiz dana eti
4 adet kucuk dogranmis yesil biber
4 adet kabugu soyulmus ve kup kup dogranmis domates
2 adet yemeklik dogranmis sogan
1 yemek kasigi domates salcasi
Sivi yag
Karabiber
Kirmizibiber
Tuz
YAPILISI
Once krebi yapin. Krep malzemelerini mikserle cirpin. Orta boy teflon tavada, cok az sivi yagda pisirin ve krepleri ust uste dizin. Daha sonra et soteyi hazirlayin. Teflon tencereye biraz sivi yag koyun, yemeklik soganlari kavurun. Daha sonra, biber ve domatesleri ekleyip, iyice kavurun. Son olarak etleri, salcayi, tuz ve baharatlari ekleyip, biraz pisirin ve ocaktan alin. Her krebin icine 1 yemek kasigi et sote koyun. Krebin kenarlarini sekildeki gibi yukarida toplayin. Cok dikkat edin, yirtilabilir. Daha sonra uzun maydanoz saplariyla baglayin. Isterseniz taze sogan sapiylada baglayabilirsiniz. Ben bu tarz yemeklerde yesil sogani pek sevmedigimden maydanoz kullandim. Krebin ustte kalan firfirli kismina salcali su surun ve 5 dakika firinlayin ve sicak olarak servis yapin.
AFIYET OLSUN
24 yorum:
Merhabalar canim, cok degisik ve göze hitap eden bir yemek türü olmus ellerine saglik, sevgiler...
COk güzel görünüyor.Bu tarz yemekler sunarken bence süpriz oluyor misafire,acaba icinde ne var,demi ;).Ellerine saglik canim.
canım eline sağlık.
süper bayıldım ya,şekilleri harika,ne marifetlisin,maşaallah.
canim benim bunler ne sirin olmuslar oyle ellerine saglik
ay bende mi yapsam acaba:))
sevgiyle kal
www.yenitadlar.blogcu.com
Ellerine sağlık Nino'cuğum,
Ana yemeklerle iligli harika bir arşiv oluştu blogunda.
Sevgiler,
selam nino çok süper olmuşlar ellerine sağlık harika ben varya hala şu senin koyun gibi bişeyler koyamadım ya bloga beceremedim yapamadım sen bana bi uğrasanda yine anlatsan bu şeyleri sitelerinden bulup urlsimi ne o yazıları alıyoruzda şablonun yazılı olan bölümüne yapıştırıyoruz dimi ama o yazıların neresine yapışacağını nasıl ayarlıyorsun onu bilemiyorum ben bi denedim ama olmadı ne beceriksizim dimi müsait bi zamanında anlatırsan sevinirim eğer bi site ismide verirsen sevinirim hoşçakal
Nino'cuğum,
Evdekiler çok şanslı:) Çok güzel şeyler yapıyorsun, ellerine sağlık:) Maşallahı unutmayalım.
Sevgilerimle...
cok güzel,bir etin sunumu bukadar güzel olur yani...hemde krep hamuruyla..porsiyonluk sunum hem tabakta hemde servis edildiginde cok hos görünüyor..eline saglik:))
Canım yaaa,nasıl canım çekti bir bilsen:)
Ellerine sağlık harika görünüyor.
Bu arada bir tabak kurabiye getirdim,kahveyide sen yaparsın artık:)))
Şekerim sana her zaman zamanım var..
Ne kadar peşinden koşsamda :)) Yetişemesemde...
Kumbara nefis. ismide şahane olmuş :) Ellerine sağlık. Çok şık duruyor. Tam davet sofraları için ideal..
Sımmsıcak sevgiler...
Ellerine sağlık nefis görünüyor. Bu şekilde yapabileceğim birçok ilham geldi şimdi bana içine koyulabilecek farklı malzemelerle paketleyip paketleyip yiyebiliriz ve değişik olur. Tekrar ellerine sağlık. Sevgiler....
canım nefıs olmus. ellerıne saglık sevgıler..
Bende yufkayla tavuk etinden yapmistim,kumbara ismide yakismis görüntüsü cok güzel olmus hem mideye hem göze hitap ediyor eline saglik ninocum
Pek şık olmuş bunlar Nihan'cığım, ellerine sağlık. Beş yıldızlı otel lokantasında bile sunulabilir...
canım gerçekten de değişik görünüyor ama lezzetli olduğu kesin.ellerin dert görmesin.
ben de bu yemeği bohça kebabı olarak biliyordum ama kumbara ismi de yakışmış,bu arada cnm..bıraktığın msjlara teşekkürler,ramazan bitti bitmesine hatta bayram bile geldi geçti ama ben birkaç gündür oruç tutuyorum hala ve o yüzden de bitmedi sandım herhalde..slmlar
ellerine saglik canim çok degisik olmus tadi da oyledir sanirim, ismi'de çok hos olmus.
www.kelebeklisaniyeler.blogcu.com
hazır anneannende ordayken siz bir yemek kitabına girişin bence bu güzellikte yemekler isimler harika olmuş kumbara ninom ellerine sağlık
bu arada gül kek kalıbı bana da aynı süprizi yaptııı
Cok heyecanliyim, nerede surpiz tarifim? hadi yayinlaaaa:))))Lama boregi mi yaptin yoksa :P
Geçte olsa sizin de bayramı mübarek olsun..
Kumbara çok iştah açıcı görünüyor..ellerinize sağlık..
Nihancım çok güzel olmuş ellerine sağlık
Bir yemek bu kadar mı güzel görünür?
"Gel beni ye" diyor resmen...
Ellerine sağlık...
hepinize tesekkur ederim guzel yorumlariniz icin...
Yorum Gönder