30 Ekim 2007

LAHANA ve ASMA YAPRAGINI SARDIM SARMALADIM

Sarma sevmeyen var mi??? 'YOOOOOOOOOOKKKKKK' dediginizi duyuyorum sanki :) Simdiye kadar sarma sevmeyen hic kimse duymadim. Herkes bayila bayila yiyor sarmayi, ah yemesi kadar zevkli ve kolay olsaydi keske sarmasi :) Saatlerce sar, sonra bir kac dakikada tencere dibini bulsun. Ama o doyulmaz lezzet icin katlaniyoruz iste bu duruma. Bizim evde kara lahana, beyaz lahana, asma ne bulsak, pirinci doldurur sarariz :) Ama en cok lahana severiz. Daha once kara lahana tarifi vermistim, buradan bakabilirsiniz. Bunlarda zeytinyagligillerden beyaz lahana ve yaprak sarmalari olur kendileri :) Bu arada gramer hocamiza sayfamdan bahsettim :) pek bi ilgisini cekti. Okulda da reklam yaptim yani, hay benim Allah iyiligimi versin emi :D Neyse efendim ben haril haril ders calisip, odev yapmaktayim her gun. Eh bu arada bogazlar durmuyor tabii. Oglene kadar uyuyan ben, sabah namazina mutaakip kalkmakta ve haril haril ev isi, yemek vs yetistirmeye calismaktayim. Genclere sesleniyorum yani yasi 20'den kucuk ve henuz evlenmemis olan arkadaslar!! Heyy kime diyorum, size diyorummmmmm :) Bakin bana dedilerdi dinlemediydim (yasli cadi bir kadin edasiyla) kafagizi vuracak duvar bulamicaniizzzz sulemedi dimeyinnnnn, yas ilerleyince, onca is guc arasinda bide okul cikartin basiniza, ahanda sonra benim gibi hangi elinizi nereye koyacaginizi sasirirsiniz, demedi dimeyin heeeee..... Yalan da degil ama zamaninda anacigim cok demisti, 'kizim calisssss, sonra pisman olursun, ileride calismasanda kolunda bi altin bilezigin olsun.' Bende 'ay anneeeee evlenirken bi suru bilezigim olcak zaten' diye dalga gecmistim, simdi ne demek istedigini, ne kadar hakli oldugunu goruyorum, keske okulumu bitirseydim, ole pismanim ki yarim biraktigima :( Cok gec sayilmaz evet ama geclikteki kadar bos olmuyor zihinler, binbir isle mesgul. Okumanin yasi yok evet ama her ilerleyen seneyle anlamanin yasi cok onemli oluyor. Neyse lafi uzattim, anlayan anladi zaten, anlamak istemeyenlerde benim kadar olunca anlicaklar istemeselerde. Tarife gecim hemen, buyrun...
MALZEMELER
Yarim kg haslanmis asma yapragi
1 top haslanmis beyaz lahana
Pirinc
Maydanoz
1 adet kuru sogan
4-5 adet taze sogan
2 adet domates
Tuz
Karabiber
Kirmizibiber
UZERINE
Nar eksisi
Limon
Sivi yag (tercihen zeytin yagi)
YAPILISI
Kuru ve taze sogani, domatesi, maydanozu rondodan gecirin. Uzerine yikanmis pirinc ilave edin. Baharat ve tuzunu koyun, biraz sivi yag gezdirin ve harmanlayin. Yapraklarin icine harctan koyup sarin ve tencereye ister enlemesine, isterseniz diklemesine dizin. Butun yapraklari dizdikten sonra uzerine limon dilimleri koyun, zeytin yagi ve nar eksisi dokun. Uzerini gecmeyecek kadar kaynar su koyup, sarmalarin uzerine porselen tabagi ters olarak kapatin ve tencerenin kapagini kapatip, kisik ateste, suyunu cekene kadar pisirin.
AFIYET OLSUN


22 yorum:

Ilker Erdem dedi ki...

Sarmaya ben de dayanamam. Hem sarmasini severim hem yemesini. Ellerinize saglik.
www.cafeikra.blogspot.com
Ilker

Leziz Sofralar dedi ki...

sarmalar nefis olmus ninocum elllerinize saglik,sevgiler...

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

nihan'cım bravo sana hem ev ,hem oku,çoluk çocuk ve birde üstüne çeşit çeşit sarma.maşallah maşallah.tebrik ediyorum cnm seni.ellerine sağlık olsada yesek hiç fena olmazdı.

Adsız dedi ki...

Merhaba.Önce tebrik ediyorum seni.Umarım okulunu alnının akıyla bitirirsin.Sarma nefis görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler


www.annemmutfakta.blogcu.com

Adsız dedi ki...

ellerine sağlık canım bende beklerim :) www.edasuner.com

Bir Anne dedi ki...

Ben de geldim Nino bugun okulda ne yapmis acaba diye bakmaya. Baktim ki sarmalari siralamis:) Kardes, sen derslerine calis ayol:) Saka saka, aferin sana. Masallah da. cok dua edelim de, nazar degmesin, yoksa bu guzel tariflerden mahrum kaliriz, aman ha!

Bir Anne dedi ki...

Canim, Senin bana yazdigin yoruma cevabimdir, kendi bloguma yazdim, geldim bir de buraya kopyaladim, bak hic usenmedim de:)
...
Canimcigim, Nino' cugum, seni coook iyi anliyorum. Ben de aradan kaaaac yil gectikten sonra is hayatina baslayinca aynini yasamistim. Ama inan bana, bunlar guzel ugraslar. Bence bir kadinin kendine ihtiyaci olan insanlar oldugunu bilmesi, onlar icin cabalamasi kadar guzel bir sey yok. Kiymetini bil derim, baska bir sey demem:) Tabi kendini de ihmal etmeden.

Disalce dedi ki...

oruçluyum....
anladın değilmi....

neler hissttim...sarmalara karşı kendimi zor tutuyorum...bende sarmak istiyorum....
yetişirmi acaba....yetişir yetişir....

hadi güle güle....
ellerine sağlık ninom....

Betül dedi ki...

merhabalar nihancım
ellerine sağlık bende yeni yaptım sarma. gerçekten yaa saatlerce uğraş iki dakkada ye :) belim kopmuştu sanki :)
ahh okul hakkında ki bütün düşüncelerine canı gönülden katılıyorum canım
sevgiler selamlar.....

Damak Tadı dedi ki...

Canım Nino'cuğum,
Dolmalarda dolma hani..))Ellerine sağlık canım.Sana katılıyorum şu konuda;saatlerce sar pişir masaya koy anında bitsin..))Afiyetler olsun bitanem.Sağlık olsunda anında bitsin.Sen yine yaparsın güzel gönüllüm..))Kocaman öpüyorum seni..Bu arada özlemişimde..))

Sevgiyle kal Ninom..

Adsız dedi ki...

Selam nihancigim nasilsin?? Sarmalar harika olmus ellerine saglik. Ayrica sana yeni okul hayatinda basarilar dilerim. Allah zihin acikligi versin insallah.. Selamlar...Fatma.

Adsız dedi ki...

Ellerine saglik,sarmalar harika olmuslar Nihan'cim.

Bocuruk dedi ki...

Ninocum,
Ya sen çok tatlısın:) Hem okul, hem ev, hem de blog. Böyle insanlara bayılıyorum ben. Tembelliği sevmem ondan herhalde:) Eline sağlık. Lahana saracağım ben de haftasonuna tabii:))
Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

tam yenı tarıf eklemek uzereyken önce dedım bakım ark daslarıma:)) pıstı olmaktan son anda kurtuldum bu durumda:)) elıne sağlık cnm benım

sevgıler
fıdan

Adsız dedi ki...

slm; beni ziyaretin ve yorumun için çok teşekkür ederim.Senin blogunu gezdim ve bayıldım.ellerine sağlık.Hepside nefisler....

NESRIN dedi ki...

Nihancigim seni ne kadar iyi anliyorum.Tamam okumanin yasi yokda anlamanin varmis ben onu ogrendim.Benim siniftaki 18 yada 20 yaslarindakilerin anlamasiyla ben bir degilim onlar hemen kapiyorlar ya ben?.Birde ben aksam gidiyorum gunun yorgunluguyla son saat esnemeyle geciyo valla.Kolay gelsin olsun ,birgun bitecek ama degil mi?Degmezmi kosusturmaya da bence degerrr.Gorusmek uzere

Adsız dedi ki...

yavru kurt hem okul hem ev bilezikleri doldur bakalım koaley gele ellerine sağlık

Betül dedi ki...

merhaba
canımcım annaneni de taktir etmek lazım sağolsun o yaşta, çocuk ile ilgilenebiliyor allah sağlık sıhhat versin ona da, iyi ki büyüklerimiz yanımızdalar ihtiyacımız olduğunda desteklerini bulabiliyoruz
sevgiler canım hayırlı akşamlar.....

Melek* dedi ki...

ninocum sarmalar harika gözüküyor bayılırım beyaz lahana sarmasına asma yaprağınıda severim ama beyaz lahanadan daha nadir yaptığımdanmı nedir bilmem çok severim ellerin dert görmesin:)

NiNo dedi ki...

tesekkur ederim guzel yorumlariniza okuldan firsat buldukca sizlere gelecegim blog bir bagimlilik :)

Adsız dedi ki...

ellerine saglik canimcim sarmalar çok leziz gorunuyor bayildim valla, bir tanecik aldim canim, goz hakki olsun, optum.

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Süper,süpe,süper!Ellerinize sağlık:)